enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!

Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
31 Temmuz 2025
7
A+
A-

* Günaydın! Bugün günlerden 31 Temmuz Perşembe. Rusya’da 1952’den bu yana kaydedilen en büyük deprem meydana geldi. 8,8 büyüklüğündeki deprem ABD ve Japonya’da tsunami alarmlarına neden oldu. İyi okumalar…

* Detayı bültenimizde!…

UHA/ İnternational News Agency

Gazeteci Aslı Sözbilir'in 'Ekonomi Gündemi' – (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Aslı SÖZBİLİR

WASHINGTON, 31 TEMMUZ  2025

ABD ve Japonya’da tsunami alarmı Rusya’nın doğusunda Kamçatka Yarımadası’nda 8,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk tsunami dalgaları Kamçatka ve Japonya kıyılarına ulaştı. Fukuşima Nükleer Santrali’ndeki işçiler tahliye edildi. ABD’deki Federal Acil Durum Yönetim Ajansı, Hawaii’de kıyı bölgelerinin derhal tahliyesini istedi. ABD Başkanı Donald Trump, “Hawaii’de yaşayanlar için Tsunami uyarısı yürürlükte; Alaska ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Pasifik kıyısı için ise tsunami İzleme durumu geçerli” duyurusu yaptı. Japonya’nın da Pasifik kıyısı için tsunami uyarısı yapılırken Rusya’nın Severo-Kurilsk şehrinin bir kısmının tsunami nedeniyle sular altında kaldığı açıklandı. Deprem ve tsunaminin yaşandığı Kamçatka bölgesinde acil durum ilan edildi. Daha sonra Japonya’daki tüm tsunami uyarıları kaldırıldı.

Rusya'nın Kamçatka bölgesinde meydana gelen deprem, tarihteki benzer örnekleri hatırlattı - Hatay Son Dakika Haberleri

Can kaybı yaşanmadı ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezinden (USGS) yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün yarımadadaki 165 bin nüfuslu Petropavlosvk-Kamçatskiy kentinin 119 kilometre güneydoğusu olduğu belirtildi. Açıklamada, depremin 20 kilometre derinlikte meydana geldiği, büyüklüğünün 8,8 olduğu aktarıldı. Bölgede 6,9 ve 6,3 büyüklüklerinde artçıların da kayda geçti. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamada depremin bölgede 1952 yılından beri meydana gelen depremlerin en şiddetlisi olduğu kaydedildi. Ayrıca can kaybı yaşanmadığı kaydedildi.

 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.