enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:09 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:08 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:07 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:06 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:05 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
00:04 MSB’den Yunanistan’ın Girit’teki hidrokarbon faaliyetlerine tepki
00:03 ABTTF: Hoş geldin Ramazan-ı Şerif!
00:02 Karda, sıcakta, çöl fırtınasında Türk SİHA’ları: Dünyanın gözü BAYKAR’da
00:01 İddia: ABD ordusu cumartesi gününden itibaren İran’a saldırıya hazır
00:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan ve İletişim Başkanı Duran’dan ramazan mesajı
13:20 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
01:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:18 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:08 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:08 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:06 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:06 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:05 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’de düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Kartepe Belediye Meclisi’nde Devlet Hastanesi yer tahsisi için tarihi karar

Kocaeli Kartepe Belediye Meclisi’nde Devlet Hastanesi  yer tahsisi için tarihi karar
8 Ocak 2025
22
A+
A-

Kartepe Belediyesi 2025 ilk meclis toplantısında Kartepe Devlet Hastanesi’nin yapılması hakkında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, “Çok mutlu ve gururluyum. Bu aşamaya kadar gelememiştik. İlçemizde bir kamu hastanesi yapılmasını çok arzuluyordum. Kartepe Belediyesi Meclisimizde alınacak olan karar tarihi bir karardır. İmzası ve desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

UHA / İnternational News Agency

Kartepe Belediyesi Ocak Ayı olağan meclis gündeminde yer alan Emekevler Mahallesi’nde ki arazinin Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne 25 yıllığına tahsis edilmesi maddesi üzerine açıklama yapan Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, “Çok mutlu ve gururluyum. Hiç bu aşamaya kadar gelememiştik. İlçemizde bir kamu hastanesi yapılmasını çok arzuluyordum. Uzun yıllardır takip ediyordum. Büyüklerimizin milletvekillerimizin, bürokratlarımızın özellikle Prof. Dr. Sadettin Hülagü hocamız ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın destekleri ile çok ciddi bir mesafe kat ettik. Bu araziyi devlet hastanesi yapılması amacıyla Sağlık Bakanlığı’na tahsis edeceğiz” dedi.

Resim önizlemesi

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN TAKİBİNDE

Sözlerine yer krokisi üzerinden devam eden Başkan Kocaman, “Burada karayollarına ait 6 dönümlük alan var. Park ve otopark olarak hizmet verebilecek durumdadır. 19 bin 100 metre kara alan Sağlık Bakanlığı’na tahsis ediliyor. Uzunçiftlik Diş Hastanesi burada vardır. Burada planlama devam ediyor. Müftülük ve düğün salonu binaları yıkılacaktır. Devlet hastanesi yapımı bitince İstasyon Mahallesi battı çıktının orada bulunan Semt Polikliniği işlevi kalmayacaktır. Buranın diş hastanesi olarak hizmet vermesi düşünülüyor. Uzunçiftlik Diş Hastanesi’nin de dahil edilmesi ile Devlet Hastanesi alanı 24 dönüme çıkmaktadır. Bunlar şuan planlama aşamasında olup Sağlık Bakanlığı yetkililerimizin kontrolü ve takibindedir” açıklamasında bulundu.

“Kartepe’nin en uygun yeri burasıdır” diyen Başkan Kocaman, “Burası D-100 ve Sapanca Yolu’na bağlantısı vardır. Eşme, İbrikdere bölgesinden buraya ulaşım vardır. Maşukiye ve çevresinin de buraya ulaşımı vardır. Otoban çıkışı bağlantısı vardır. Kartepe’nin en uygun lokasyonu burasıdır. Kartepe’ye devlet hastanesi yapılacaktır. Bu yıl sonuna doğru proje ihalesi yapılacak. Hastane 150 yataklı olacaktır. Kartepe Belediyesi Meclisimizde alınacak olan karar tarihi bir karardır. İmzası ve desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Meclis gündeminde yer alan Kartepe Belediyesi Devlet Hastanesi arazi tahsis maddesi tüm meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.