enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:35 Sessiz çocuklar: Utangaçlık mı, sosyal kaygı mı?
00:32 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
00:28 Hollanda seçimlerinde, işçi partisinin kaybında Türkiye’nin rolü var mı?
00:23 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:22 Hacıosmanoğlu: Hakemlik onur mesleğidir, bu onuru kirleten Türk futbolunda yer alamaz
00:21 Nükleer Güvenlikten İdeolojik Direnişe: Önleyici Vuruş ve İran Deneyimi Çerçevesinde Çıkarılacak Dersler
00:20 Türkiye’nin ev sahipliğinde Saros Körfezi’nde düzenlenen “Nusret- 2025 Davet Tatbikatı” bugün tamamlanıyor…
00:07 Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, Devegeçidi Barajı onarımı yapım işi için Kasım ayında ihaleye çıkacak…
00:07 Sezen Aksu, yakın dostu Sırrı Süreyya Önder’in vefatının ardından saçlarını kazıtmış ve uzun süredir kameralardan uzak kalmıştı…
00:05 Trump, ABD’nin 30 yıl sonra ilk kez nükleer silah denemelerine başlayacağını açıkladı
00:05 Sürprizlerle dolu Hollanda seçimleri hakkında bilinmesi gerekenler…
00:04 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Gültepe, sahibi olduğu Talu Tekstili satışa çıkardı…
00:04 Eski Mezopotamya’nın kalbinde, insanlık tarihinin en önemli iki nehri olarak bilinen Dicle ve Fırat nehirleri…
00:02 Amerika Neden İsrail’i Destekliyor?
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz’i resmi törenle karşıladı.
00:01 Gamze Özçelik, sosyal medyada eşiyle paylaştığı karelerle takipçilerinden yoğun ilgi görüyor…
00:00 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, İstanbul’da düzenlenen 18. Verona Avrasya Ekonomi Forumu’nda konuştu…
12:21 Türkiye’nin Podgorica Büyükelçiliği: bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları 30 Ekim 2025 itibarıyla Karadağ’a girişte vize almak zorunda
01:06 Meclis’teki tarihi komisyonda bugün Bakanlar dinlenecek
00:56 Avrupa’nın en yoğun havalimanı haline gelen İstanbul Havalimanı’nda 7 yılda 402 milyon 937 bin 350 yolcuya hizmet verdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Balıkesir’de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama. Patlamada 12 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Balıkesir’de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama. Patlamada 12 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.
25 Aralık 2024
34
A+
A-

Balıkesir’in Karesi ilçesinde patlayıcı üretilen fabrikada patlama meydana geldi. Patlamada 12 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. TRT Haber’e konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, patlamanın teknik bir nedenden dolayı meydana geldiğini, herhangi bir sabotaj ihtimalinin bulunmadığını söyledi.

İlçeye bağlı kırsal Kavaklı Mahallesi’nde faaliyet gösteren mühimmat fabrikasının kapsül üretimi yapılan bölümünde henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlamanın ardından başta vali olmak üzere arama kurtarma, sağlık ve AFAD ekiplerinin kısa sürede olay yerine ulaştığını ifade etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını aktaran Yerlikaya, idari olarak da tahkikat başlatıldığını vurguladı.

Balıkesir'de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama

12 kişi hayatını kaybetti

Patlama sonucu yaralananların sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydeden Yerlikaya, 12 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

Yerlikaya, “Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerine, oradaki mesai arkadaşlarına ve bütün Balıkesir hemşerilerimizin her birine başsağlığı diliyoruz.” dedi.

Balıkesir'de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama

Bakan Memişoğlu: 5 yaralı vatandaşımız tedavi altına alındı

Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Balıkesir’in Karesi ilçesinde mühimmat fabrikasında patlama yaşandığını üzülerek öğrendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“12 vatandaşımız hayatını kaybetti. 5 yaralı vatandaşımız hastanelerimizde tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşması için tedavilerini yakından takip ediyoruz. Rabb’im, ülkemizi ve insanımızı her türlü kazadan, beladan ve afetten muhafaza eylesin.”

Balıkesir'de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, patlama sonrası ekiplerin hemen bölgeye yönlendirildiğini bildirdi.

“Soğutma çalışmaları devam ediyor”

Patlamanın, ZSR Patlayıcı Üretim Tesisi’nde saat 08.25’te meydana geldiğini belirten Ustaoğlu,  “Şu an tüm ekiplerimizle olay yerindeyiz. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Milletimize geçmiş olsun. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

Ustaoğlu, patlama sırasında içeride 16 işçinin bulunduğu yönünde tespitleri olduğunu ifade etti.

Patlamanın teknik bir nedenden dolayı meydana geldiğini aktaran Ustaoğlu, herhangi bir sabotaj ihtimalinin olmadığını söyledi.

Balıkesir'de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama

“Çok fazla geniş alana sirayet etme durumu yok”

Vali Ustaoğlu, çökmenin sadece tesisin kapsül üretimi yapılan binasında olduğu bilgisini verdi.

Diğer binalarda cam kırığı şeklinde hasarlar oluştuğunu dile getiren Ustaoğlu, “Çok fazla geniş alana sirayet etme durumu yok. Sadece bina çökmüş durumda.” dedi.

Balıkesir'de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, patlamayla ilgili Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını, 1 başsavcı vekili koordinesinde 4 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini, soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Işıkhan: 2 başmüfettiş ve 1 müfettiş görevlendirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Balıkesir’in Karesi ilçesinde bir mühimmat fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Patlamayı araştırmak üzere 2 başmüfettiş ve 1 müfettişin görevlendirildiğini belirten Işıkhan, sürecin Bakanlık tarafından yakından takip edildiğini ifade etti.

DMM: Asılsız iddialara itibar etmeyiniz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” denildi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.