enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB, Meta’ya antitröst kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 797 milyon euro ceza kesti

AB, Meta’ya antitröst kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 797 milyon euro ceza kesti
15 Kasım 2024
18
A+
A-

Avrupa Komisyonu, Facebook’un çatı şirketi Meta’ya sosyal ağlar pazarındaki hakim konumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle 797,72 milyon euro (28,925 milyar Türk Lirası) para cezası kesti.

Bu haberin orjinalinin yayınlandığı dil İngilizce

EuroNews’ten Gazeteci* Peggy Corlin’in haberine göre, Avrupa Komisyonu’na göre Meta şirketi, çevrim içi reklam platformu Facebook Marketplace’i sosyal ağ Facebook’a dahil ederek rekabete zarar verdi ve antitröst kurallarını ihlal etti.

Yapılan açıklamada, “Facebook kullanıcıları isteseler de istemeseler de otomatik olarak Facebook Marketplace’le yüzleşip düzenli olarak maruz kalıyorlar,” denildi.

Açıklama, “Kurulan bu bağ, Facebook Marketplace’e rakiplerinin elde edemeyeceği önemli bir dağıtım avantajı sağladığı için rakipleri devre dışı kalabilir,” diye devam etti.

Facebook Marketplace, Facebook sosyal ağında sunulan ve kullanıcıların mal alıp satmasını sağlayan bir çevrim içi reklam hizmetidir. Komisyon, kişisel sosyal ağın içine yerleştirilme şeklinin, çevrim içi seri ilan pazarındaki rekabeti engellediğini tespit etti.

Komisyon ayrıca Meta’nın, rakiplerinin hazırladığı verileri Facebook Marketplace’in yararına kullanarak Facebook ve Instagram’daki diğer çevrim içi seri ilan hizmeti sağlayıcılarına haksız ticaret koşulları uyguladığına dair kanıtlar buldu.

Söz konusu firmalara sunulan şartlar ve koşullar, verilerin sınırsız kullanımını içeriyor. Ancak bir AB yetkilisi, Meta’nın kullandığı verilerin dolaylı olarak kullanıcıların tıklamalarından da toplandığını söyledi.

Meta’nın Komisyon’un kararına uymak için 60 günü var. Bu süre zarfında Facebook, Marketplace’i uygulamadan ayırmak için çözümler sunabilir. Aynı AB yetkilisi, dijital devin bulacağı çözüm ne olursa olsun, kullanıcılara “seçim hakkı tanıması” gerektiğini söyledi.

Şirketten yapılan açıklamada karara itiraz edileceği duyuruldu. Meta’ya göre, AB’nin 2021’de Facebook Marketplace’e yönelik soruşturmayı başlatmasından bu yana, pazar birçok rakibin rekabet edebildiği şekilde değişti.

Metinde, “Fransa’daki eBay, Leboncoin, Hollanda’daki Marktplaats, İtalya’daki Subito, İsveç’teki Blocket ve Norveç’teki Finn.no gibi platformlar birçok üye ülkede zorlu rakipler ve pazar lideri konumundalar,” ifadelerine yer verildi.

Peggy Corlin (@PeggyCorlin) / X

Gazeteci* Peggy Corlin, EuroNews

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.