enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Türkiye’ye geliyor
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ’cü alçaklar sonsuza kadar lanetle, nefretle hatırlanacak
00:25 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu
00:12 Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak’tan PKK’nın silahları yakmasına ilişkin çarpıcı analiz!
00:01 Bakan Yerlikaya: “Türkiye Yüzyılı’nda ne FETÖ’ye ne de herhangi bir terör örgütüne asla geçit yoktur, olmayacaktır”
09:55 MHP Genel Başkanı Bahçeli: 15 Temmuz’da hainlerin başı ezildi
09:25 Marmara’da köpek balıkları ve vatozlar yeni yaşam alanları arıyor!
09:24 Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “En Uzun Gece” destanının ilk temsili, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek.
09:09 Terörsüz Türkiye sürecinin en önemli aşamalarından birisi olan Meclis’te kurulacak komisyonu
09:07 İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz’da “Atatürk fotoğrafları yasaklandı” iddiasını yalanladı
08:59 Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz’u etkinliklerle anacak
08:49 FETÖ’nün hain darbe girişiminde neler yaşandı?
00:45 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, New York 5+1 Gayrıresmi Zirvesine katılmak için bugün New York’a gidiyor
00:40 Rezaletin de böyledi! Yurt dışından gelenlere dijital zulmü: Whatsapp bile kullandırılmıyor!
00:29 FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti
00:20 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, Haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi
00:08 Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’dan Demokrasi ve Milli Birlik Vurgusu
09:57 İstanbul ve Moğolistan Devlet üniversiteleri iş birliğinde yürütülen “Atlılar Kültürü” başlıklı arkeoloji kazı projesinin bu yılki ayağında çalışmalara başlandı.
08:57 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ailesi, ‘Yaz Buluşması’ için Ankara’da bir araya geldi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’ya düzensiz göç: Türkiye’den gelenler ikinci sırada

Almanya’ya düzensiz göç: Türkiye’den gelenler ikinci sırada
30 Ekim 2024
12
A+
A-

Federal Kriminal Dairesi, Almanya’ya yasa dışı yollardan giriş yapanların sayısında geçen yıl yüzde 33 artış kaydedildiğini açıkladı. Türkiye’den gelenler ise ikinci sırada yer aldı.

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci DW News – DWTuba Nur TÜRKEL’in DW’ye dayandırdığı haberinde, Federal Kriminal Dairesi (BKA) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023 yılında Avrupa Birliği’ne (AB) yasa dışı yollardan giriş yapan göçmenlerin sayısında artış kaydedilirken, düzensiz göçmenlerin tercih ettiği ülkeler arasında Almanya birinci sırada yer aldı.

Avrupa Sınır ve Sahil Güvenliği Ajansı (Frontex) verilerine göre, 2023 yılında AB ve Schengen sınırlarından izinsiz geçiş sayısı 380 bin olarak kaydedildi. Bu sayının 2016 yılından bu yana en yüksek seviyesinde olduğuna dikkat çekildi. Bu sayı 2022 yılında ise 326 bin olarak kayıtlara geçmişti.

Yasa dışı yollardan girişlerde Türkiye’den gelenler ikinci sırada

BKA ve Polis Suç İstatistiklerine göre Almanya’ya izinsiz giriş yaptığı ve izinsiz ikamet ettiği gerekçesiyle yakalanan şüphelilerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 33,4 artarak, 266 bin 224 olarak kayıtlara geçti.

BKA’nın açıklamasında, Almanya’ya yasa dışı yollardan giriş yapanlarda ilk sırayı 54 bin 207 ile Suriye’den gelenlerin aldığı belirtildi. Bunu 35 bin 731 ile Türkiye’den gelenler izledi. Üçüncü sırada ise 35 bin 370 ile Afganistan’dan gelenler yer aldı.

Gewerkschaft der Polizei kritisiert stationäre Grenzkontrollen | rbb24 Inforadio

Türkiye’den gelenler düzensiz göçmenler arasında ikinci sırada.Fotoğraf: Patrick Pleul/dpa/picture alliance

Açıklamada, Almanya’ya izinsiz girişlerin çoğunda kaçakçılık faaliyetlerinin söz konusu olduğu, göçmenlerin sadece bir kısmını kapsasa da kaçakçıların desteği olmaksızın hedef ülkeye ulaşmanın mümkün olmadığı ifade edildi.

Çoğu yürüyerek sınırı geçmeye çalışıyor

BKA’nın açıklamasına göre, tespit edilen düzensiz göçmenlerin yüzde 37,1’i yürüyerek, yüzde 25,6’sı minibüs ve yüzde 24,3’ü otomobil ile ülkeye giriş yapmaya çalıştı.

Bunun yanı sıra insan taşımacılığı için uygun olmayan minibüs ve kamyonet tipi araçlarda yakalanan düzensiz göçmenlerin sayısının da arttığına dikkat çekildi.

2022 yılında bin 200 olan vaka sayısının 2023’te bunun iki katından fazla olduğu, bu şekilde ülkeye giriş yapmaya çalışan düzensiz göçmen sayısının ise 17 bin 500 olduğu aktarıldı.

İnsan taşımaya uygun olmayan araçlarla yapılan kaçakçılığın, “insan onuruna aykırı” olduğu, oksijen yetersizliği, susuzluk gibi nedenlerle hayati risklerin yüksek olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Kaçakçı grupları giderek daha fazla risk almaya hazır, kontrolden ve böylelikle cezai yaptırımlarından kaçınmak için kaçırdıkları kişilere, olayla ilgileri olmayan üçüncü kişilere ve görevli polis güçlerine karşı daha insafsız bir tutum içinde” ifadesi kullanıldı.

Kaçakçılık suçlamasıyla kayıt altına alınan şüphelilerin Suriye, Almanya, Türkiye ve Ukrayna’dan geldikleri kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.