enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:14 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, 2025 FIVB Dünya Şampiyonası’nda A Milli Basketbol Takımı’nı tebrik etti
00:09 Prof. Dr. Güven Arıklı, gerçekleri görme vakti; Duygularla değil, Akılla Yol Almalıyız!
00:07 Şanghay Perspektifinden Çok Kutupluluk: Türkiye–Çin İlişkileri
00:04 Büyüleyici Bir An: Lahey Büyükelçimiz Fatma Ceren YAZGAN Hollanda Kralı önünde göz kamaştırdı!
00:03 Gazze “açlıktan” ölüyor!
23:26 Soykırımcı katil İsrail ordusu Gazze kentine kara saldırılarını genişlettiğini duyurarak bölge halkına “bir an önce kenti terk etmeleri” çağrısında bulundu.
20:47 Mersin’de atış eğitimi sırasında kaza sonucu şehit olan özel harekat polisi Mustafa Karapınar için tören düzenlendi.
20:29 Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye – İspanya Milli Futbol Maçı öncesi ve sonrası, tramvay ve otobüs seferlerinde düzenlemeye gitti…
19:49 Milli Kadın Voleybol Takımımız, Japonya’yı toplamda 3-1’lik set ile geriden gelerek mağlup etti ve finale yükseldi.
19:37 Görevden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, verilen tahliye kararına savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı…
09:33 Gülşah Erçetin, Hollanda Yayın Kurumu NOS’un Türkiye Muhabirliğine atandı…
09:08 Tüketicilerin yeni sorunu: Kargo kapıya kadar getirilmek zorunda mı?
09:03 Çin’de Gövde Gösterisi: Nükleer Güç Liderleri Bir Arada
09:01 Gazeteci Adalet Bora’nın acı günü…
08:26 Ankara-Kahire hattında savunma sanayii başrole geçiyor
00:51 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Bugün Malatya’da düzenlenecek törenle 300 bininci deprem konutun teslimi gerçekleştirilecek”
00:50 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vapur ücretlerini yarıya indirdi, direkt seferler ekledi
00:49 CHP Genel Başkanı Özel, gündeme dair Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Altaylı’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu
00:37 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bu ay New York’ta yapılacak 80. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye gidecek…
00:19 CHP’yi sarsan gelişmelerle ilgili en çarpıcı kulisi gazeteci Murat Yetkin patlattı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Mehmet Şimşek: ‘2024’ü yüzde 40 enflasyon ile kapatacağız’

Mehmet Şimşek: ‘2024’ü yüzde 40 enflasyon ile kapatacağız’
7 Ağustos 2024
16
A+
A-

Maliye denetimlerinin arttığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, “Özellikle çok kazananlar, maliye mutlaka kapınızı çalacak” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Salı günü A Haber – A Para ortak yayınında yaptığı konuşmada, 2024 yılının yüzde 40’lık bir enflasyon oranıyla kapanacağını açıkladı.

2024 sonu için hedeflenen enflasyonun en fazla yüzde 42 bandında olduğunu belirten Şimşek, beklentilerde iyileşme olduğunu ifade etti.

“Şu an itibarıyla enflasyondaki gidişatın öngörülerimizle uyumlu olduğunu ve yüzde 40 [enflasyon] ile yılı kapatacağımıza inanıyoruz. Piyasa beklentileri ise yüzde 43’ün biraz altında,” dedi.

2025 yılının dezenflasyon yılı olacağını söyleyen Şimşek, “Çektiğimiz sıkıntılara değecek. Milletimiz sonuçlarını görecek,” diye konuştu.

Dezenflasyon programının zaman aldığını belirten Şimşek, “Enflasyon düşecek, çünkü para, maliye ve gelirler politikaları ona göre tasarlandı, zamana ve sabra ihtiyacımız var,” dedi.

2025 Ekim ayı için enflasyon beklentisinin daha önce yüzde 25 olduğunu belirten Şimşek, şu an ise bu beklentinin yüzde 19 civarına revize edildiğini ifade etti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) pazartesi günü açıkladığı temmuz ayı enflasyon rakamlarına göre aylık bazda artış yüzde 3,23 olurken, yıllık bazda enflasyon yüzde 61,78’e geriledi.

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) hesaplamalarına göre ise temmuzda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 5,91 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 100,88 olarak hesaplandığı açıklandı.

“Maliye mutlaka kapınızı çalacak”

Katıldığı programda maliye denetimlerinin sektör farketmeksizin yoğunlaşarak artacağını belirten Şimşek, “Kayıt dışılıkla mücadele etme dışında hiçbir seçeneğimiz yok,” dedi.

Vergi oranlarındaki artışta “sınıra geldiklerini” vurgulayan Şimşek, “Kayıt dışındaki mücadelede dozu artıracağız. Hem çok kazanandan hem de kayıt dışı olandan vergi alabilmek için ne gerekiyorsa yapacağız. O sektördeki kişileri uyarıyorum. Maliye mutlaka kapınızı çalacak,” dedi.

Maliye denetimlerinin sahada daha aktif yapılması gerektiğini ifade eden Şimşek, “Üst düzey yöneticiler dahil arkadaşlara söyledim. ‘Sizi Bakanlık kampüsünde görmek, karşılaşmak istemiyorum. Siz de ekiplerin başında sahada olacaksınız,'” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.