enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
00:18 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:08 Davos’ta geç gelen itiraf
00:02 “Gaziantep’in Genç Yıldızları Ödül Töreni”nden notlar!
00:01 UHA / İnternational News Agency’ndan ‘Körfez Haberleri…
21:26 MİT ve Emniyet’ten “casusluk” operasyonu: 6 gözaltı
10:51 Zorbalık üstüne zorbalık!
10:28 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
07:32 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
06:58 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gel de komplocu olma: Kayseri’den Afrin’e birisi düğmeye mi bastı?

Gel de komplocu olma: Kayseri’den Afrin’e birisi düğmeye mi bastı?
3 Temmuz 2024
25
A+
A-

* Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki sıcak mesajlaşma kaç gün öncenin olayı.

* Türkiye, Suriye’de muhalefeti desteklemeyi bırakıp Şam rejimi ile işbirliği arayabileceğinin sinyalini epeydir veriyordu zaten, son mesajlar bu sinyallerin gücünü gösteriyor.

* Hatta iddiaya göre Erdoğan ile Esad önümüzdeki günlerde yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesinde el sıkışıp görüşebilir bile.

UHA Haber’in 10Haber’e dayandırdığı haberinde, bütün bu haberler, spekülasyonlar Suriye’nin kuzeyinde, Türk askerinin ve Özgür Suriye Ordusu birimlerinin kontrolu altındaki bölgelerde şaşırtıcı bir sessizlikle karşılanıyordu. Ta ki düne kadar.

Ama bir de önceki gün var tabii. Suriyeli göçmenler konusu, bu göçmenlerin bazı şehir ve ilçelerde yerleştikleri gettolar konusu Türkiye’de patlamaya hazır bir bomba gibi. daha önce Sakarya’da, İstanbul Küçükçekmece’de, Ankara’da bu bombaların pimi çekildi. Son olarak da Kayseri’de aynı şey yaşandı. Ama bu kez olay büyüdü.

Suriyeli göçmenlerden rahatsız Kayserililerin öfkelenmesine neden olan olay, bir Suriyeli’nin bir Suriyeli kız çocuğunu taciz etmesi. Olay büyüdü büyüdü, onlarca iş yeri yakıldı, otomobiller tahrip edildi. Can kaybı yaşanmaması büyük şans.

Ama olay Kayseri’de kalmadı. Hemen arkasından Gaziantep’ten Hatay’a ve hatta İstanbul’a kadar pek çok yerde Suriyeli göçmenlere karşı gösteriler yapıldı, sokaklarda yüründü, araç konvoyları oluştu.

Üstüne Pazartesi günü Suriye’nin kuzeyinden gelen Türk bayrağı yakma, bayrak indirmeye çalışma, Türk asker ve polisinin silahla müdahale etmesi görüntüleri yağmaya başlayınca, bu ateşin daha da büyüyeceği anlaşıldı.

Gerçekten de, günlerdir Esad-Erdoğan yakınlaşmasına ses çıkarmayan Suriyeli muhaliflerin  ansızın ‘Bizi satıyor musunuz’ diyerek sokağa dökülmesi, sınır kapısını işgale kalkışması, TIR’ları taşlaması, bayrak yakması çok ilgi çekici doğrusu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.