enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Özbekistan ve Avrupa Komisyonu, Orta Koridor kapsamında işbirliğini görüştü

Özbekistan ve Avrupa Komisyonu, Orta Koridor kapsamında işbirliğini görüştü
18 Haziran 2024
19
A+
A-

Özbekistan ve Avrupa Komisyonu Trans-Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru (Orta Koridor) koordinasyon platformu kapsamında işbirliği konularını ele aldı.

Trend’in bildirdiğine göre Özbekistan Ulaştırma Bakanı Birinci Yardımcısı Mamanbiy Omarov, Avrupa Uluslararası İşbirliği Komisyonu heyetiyle bir araya geldi.

Görüşme sırasında Avrupa Komisyonu temsilcilerine Özbekistan’da ulaştırma ve lojistik gelişimi alanında gerçekleştirilen hızlı reformlar hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Özbekistan Ulaştırma Bakan Yardımcısı, ülkenin istikrarlı, güvenilir ve güvenli bir ulaşım ağları altyapısı oluşturmaya yönelik yatırımları çekmek için AB girişimlerine aktif olarak katılmaya hazır olduğunu belirtti. Ayrıca, bölgesel ulaşım koridorlarının geliştirilmesiyle ilgili projelere özel önem verildiğini söyledi.

Avrupa Komisyonu temsilcileri Trans-Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru konusunda oluşturulan koordinasyon platformunun Orta Asya ve Avrupa’yı birbirine yakınlaştırmayı amaçlayan işbirliğinde önemli bir adım olduğunu vurguladılar.

Orta Koridor’un Çin ve Avrupa Birliği’nin konteyner demiryolu yük ağlarını Orta Asya, Kafkasya, Türkiye ve Doğu Avrupa üzerinden birbirine bağladığını unutmayın.

Çok taraflı çok modlu taşımacılık altyapısı, Hazar Denizi ve Karadeniz’deki feribot terminallerini Çin, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye, Ukrayna ve Polonya’nın demiryolu sistemlerine bağlamaktadır.

Bu koridor boyunca seyahat eden bir tren Çin’den Avrupa’ya ortalama 20-25 günde yük ulaştırmaktadır ve bu da bu ulaşım koridorunun en önemli avantajlarından biridir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.