enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi Deprem bölgesinde belediye şirketi aracılığıyla yerinde dönüşüm projesi üstlenen tek belediye

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi Deprem bölgesinde belediye şirketi aracılığıyla yerinde dönüşüm projesi üstlenen tek belediye
27 Ocak 2024
108
A+
A-

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Güneşevler konutları için de çalışma başlattıklarını müjdeledi.

UHA / İnternational News Agency

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Deprem bölgesinde belediye şirketi aracılığıyla yerinde dönüşüm projesi üstlenen tek belediye olduklarını hatırlatarak, Doğukent konutlarının yerinde dönüşümü için yeni bir dönüşüm projesine başlandığını duyurdu.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Okay Güven Tazeledi - SİYASET - Havadis Maras

[Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay]

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yeni bir dönüşüm projesinin büyük bir heyecanla bekleyen Güneşevler sakinlerinin de umudu olduğunu dile getirdi.

Başkan Necati Okay, Büyük bir fedakarlık göstererek Doğukent konutlarının yerinde dönüşümü için Belediye Şirketi’ni görevlendirdiğini belirterek, ilçenin hızlı bir şekilde ayağa kalkması adına bu gibi projeleri önemsediklerini söyledi.

“Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk” diyen Başkan Okay, Güneşevler mahallesinin yerinde dönüşümü için de çalışmaların başladığını hatırlattı.

dji-0591.jpg

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen ilçelerden biri olduklarını ifade eden Necati Okay,  “İlçemizi deprem öncesi günlerine döndürme adına yoğun bir çalışma yapmaktayız.  Bu çalışmaların başında da yerinde dönüşüm ve toplu konut projeleri gelmektedir” dedi.

Şuanda deprem bölgesi içerisinde belediye şirketi aracılığıyla yerinde dönüşüm projesi hazırlayan ve üstlenen tek belediyeyiz olduklarına vurgu yapan Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şunları söyledi:

“Bu kapsamda ilçemizin en büyük mahallelerinden olan Doğukent’te yerinde dönüşüm için benzeri olmayan bir proje hazırladık. Toplamda 3 bin 200 konutun yerinde dönüşümü için gerekli hazırlıkları ve proje çalışmalarını tamamladık. Vatandaşlarımızın da takdiriyle çoğunluğu sağlayarak kazma vurma aşamasına geldik. Yaklaşık 15-20 gün içerisinde de burada fiziki çalışmaların başlayacağını ön görüyoruz. Vatandaşlarımızın bu noktadaki beklentilerini karşılayacağız. Onların yeniden sıcak yuvalarına kavuşması için ne gerekiyorsa yapacağız.”

GÜNEŞEVLER SAKİNLERİNE MÜJDE

Başkanı Necati Okay, “Doğukent konutlarımız ile ilgili projemizi açıkladığımızda Güneşevler’de yaşayan vatandaşlarımızın da bizlerden talebi olmuştu. Doğukent ile ilgili süreci tamamladığımızda burası içinde çalışma yapacağımızın altını çizmiştik. Bugün geldiğimiz noktada ilçemizin en büyük mahallelerinden olan Güneşevler ile ilgili de çalışma başlattığımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Toplamda bin 450 konut bulunan Güneşevler’in yerinde dönüşümü için ellerini taşın altına koyacaklarını söyleyen Okay, “Güneşevler mahallemizde kat yüksekliğinden dolayı alanımız yetersiz. Konutlarımızın bir kısmını mevcut alana planlarken, bir kısmını da en yakın yerdeki rezerv alanda yeni konutlar üreterek vatandaşlarımızı mutlu edecek yerinde dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız bize güvenmeye devam etsinler. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak depremin yaralarını sarma adına elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Toplamda  4 bin 650 konutun yerinde dönüşümünü belediye şirketimiz aracılığıyla yapacağız. Deprem bölgesinde belediye şirketi aracılığıyla yerinde dönüşüm projesi hazırlayan ve hayata geçiren tek belediyeyiz. Bunun altını çizmek istiyorum. Bu husus büyük bir sorumluluk gerektiriyor. Vatandaşlarımızın beklentisi, bizlere olan inancı ve güveni dolayısıyla biz bu yükün altına girmeyi göze aldık. Kısa sürede bu projeleri tamamlayarak vatandaşlarımızı huzura kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

DOĞUKENT’TEKİ HARİCİ SİTELER İLE İLGİLİ DE ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Belediye Başkanı Necati Okay, Doğukent konutları dışında kalan harici siteler ile ilgili de ekiplerinin yoğun bir çalışma yaptığını ve hak sahipliğiyle görüştüğünün altını çizdi.

“Doğukent konutlarının doğusunda kalan bu alanlarında bizlerden çok büyük beklentisi var” diyen Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “Onları da mağdur etmeme adına çalışmalarımızı genişleterek sürdürüyoruz. Bu noktada vatandaşlarımızın bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız. Kısa sürede bu çalışmalarımızı neticelendireceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.