enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de iktidar partisi eriyor

İngiltere’de iktidar partisi eriyor
10 Ocak 2024
34
A+
A-

İngiltere’de 2024 yılı içinde genel seçimler yapılacak. Geçen hafta yapılan anketlere göre iktidardaki Muhafazakar Parti’ye kamuoyu desteği yüzde 22’ye düştü. İşçi Partisi’nin oranı ise yüzde 46 sevilesinde.

UHA /Europe İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in Londra’dan ‘EUROVİZYON’ kaynaklı Gazeteci Mustafa KÖKER’in haberine göre, İngiltere’de son yapılan seçim anketleri, iktidardaki Muhafazakar Parti’de kan kaybının sürdüğünü ortaya koydu. Partinin kamuoyu desteği yüzde 22’ye düşerken, lideri Rishi Sunak’ın puanı ise yüzde 18’le kadar geriledi.

Birleşik Krallık’ta halk bu yıl içinde sandık başına giderek yeni iktidarı belirleyecek. Anketlere göre halk desteği en düşük seviyeyi gören Muhafazakar Partili başbakan Rishi Sunak, seçim tarihi için sonbaharı işaret etti.

Vergi düzenlemeleri, enflasyonu düşürmek ve halkın refah seviyesini artırarak seçime gitmeyi amaçlayan Sunak’ın bu çabası partisini kurtarmayacağını gösteriyor.

MUHAFAZAKAR PARTİ YOK OLMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Tecrübeli bir Muhafazakâr milletvekili, partisinin hükümette geçirdiği 13 yıla ilişkin sert bir değerlendirmede bulunarak, Muhafazakârların ülkeyi 2010 yılında devraldıklarından daha kötü bir durumda bıraktıktan sonra bir sonraki seçimde “yok olma” tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Muhafazakârların önde gelen destekçilerinden ve giderek daha etkili hale gelen ‘Yeni Muhafazakârlar’ grubunun kurucularından Danny Kruger, Muhafazakârların ülkeyi bulduklarından “daha üzgün, daha az birlik içinde ve daha az muhafazakâr” bırakarak bu yıl iktidardan düşme riskiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

SON YAPILAN ANKET SONUÇLARI

Ülkenin köklü kamuoyu araştırma kuruluşlarından YouGov’un 2-4 Ocak 2024 tarihlerinde yaptığı seçim anketine göre ortaya çıkan tablo şöyle:

Muhafazakar Parti yüzde 22

İşçi Partisi ise yüzde 46

Liberal Demokrat Parti yüzde 10

Reform Birleşik Krallık’ta yüzde 9

Yeşiller yüzde 7

KİM DAHA İYİ BAŞBAKAN OLUR

Aynı ankete göre, ankete katılanların yüzde 18’i mevcut başbakan Rishi Sunak’ı tercih ederken, ana muhalefet lideri Keir Starmer’i destek ise partisine verilen destekle örtüşmüyor ve yüzde 30 seviyesinde kalıyor.

Mustafa KÖKER

Gazeteci* Mustafa KÖKER

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.