enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:26 Elektronik Müziğin Yeni İkilisi Mass Cust’tan Global Vizyonlu İlk Single: “Beginning”…
17:22 KKTC’nde Kumsal Katliamı Nasıl Oldu?
12:37 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:55 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:44 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:21 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:21 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:10 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı
00:04 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:03 Kitap: 1944 Ahıska Sürgünü: Son Tanıklar
00:02 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
11:19 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
08:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’de iktidar partisi eriyor

İngiltere’de iktidar partisi eriyor
10 Ocak 2024
38
A+
A-

İngiltere’de 2024 yılı içinde genel seçimler yapılacak. Geçen hafta yapılan anketlere göre iktidardaki Muhafazakar Parti’ye kamuoyu desteği yüzde 22’ye düştü. İşçi Partisi’nin oranı ise yüzde 46 sevilesinde.

UHA /Europe İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in Londra’dan ‘EUROVİZYON’ kaynaklı Gazeteci Mustafa KÖKER’in haberine göre, İngiltere’de son yapılan seçim anketleri, iktidardaki Muhafazakar Parti’de kan kaybının sürdüğünü ortaya koydu. Partinin kamuoyu desteği yüzde 22’ye düşerken, lideri Rishi Sunak’ın puanı ise yüzde 18’le kadar geriledi.

Birleşik Krallık’ta halk bu yıl içinde sandık başına giderek yeni iktidarı belirleyecek. Anketlere göre halk desteği en düşük seviyeyi gören Muhafazakar Partili başbakan Rishi Sunak, seçim tarihi için sonbaharı işaret etti.

Vergi düzenlemeleri, enflasyonu düşürmek ve halkın refah seviyesini artırarak seçime gitmeyi amaçlayan Sunak’ın bu çabası partisini kurtarmayacağını gösteriyor.

MUHAFAZAKAR PARTİ YOK OLMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Tecrübeli bir Muhafazakâr milletvekili, partisinin hükümette geçirdiği 13 yıla ilişkin sert bir değerlendirmede bulunarak, Muhafazakârların ülkeyi 2010 yılında devraldıklarından daha kötü bir durumda bıraktıktan sonra bir sonraki seçimde “yok olma” tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Muhafazakârların önde gelen destekçilerinden ve giderek daha etkili hale gelen ‘Yeni Muhafazakârlar’ grubunun kurucularından Danny Kruger, Muhafazakârların ülkeyi bulduklarından “daha üzgün, daha az birlik içinde ve daha az muhafazakâr” bırakarak bu yıl iktidardan düşme riskiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

SON YAPILAN ANKET SONUÇLARI

Ülkenin köklü kamuoyu araştırma kuruluşlarından YouGov’un 2-4 Ocak 2024 tarihlerinde yaptığı seçim anketine göre ortaya çıkan tablo şöyle:

Muhafazakar Parti yüzde 22

İşçi Partisi ise yüzde 46

Liberal Demokrat Parti yüzde 10

Reform Birleşik Krallık’ta yüzde 9

Yeşiller yüzde 7

KİM DAHA İYİ BAŞBAKAN OLUR

Aynı ankete göre, ankete katılanların yüzde 18’i mevcut başbakan Rishi Sunak’ı tercih ederken, ana muhalefet lideri Keir Starmer’i destek ise partisine verilen destekle örtüşmüyor ve yüzde 30 seviyesinde kalıyor.

Mustafa KÖKER

Gazeteci* Mustafa KÖKER

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.