enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:42 Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon
10:10 Küresel piyasalarda son durum ve günlük değişimler
09:44 Cuma Hutbesi: “İnsan, Huzuru İbadetle Elde Eder”
06:15 Düşünce ve ifade özgürlüğü!…
04:25 “KOBİ’lerin maliyet yükünü hafifletecek önemli bir adım”
00:59 Dışişleri Bakanı Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
00:52 Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı bu yılın ocak-kasım döneminde yüzde 7,6 artış oldu…
00:52 Elektrikli Araç,TOGG
00:45 NATO, Ukrayna için 5 milyar dolarlık silah yardımı hedefine yaklaşıyor…
00:44 Beş soruda Barzani’nin Cizre’ye ziyaret krizi…
00:44 Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı…
00:43 Almanya’nın İsrail yapımı yeni savunma kalkanı: Arrow 3…
00:31 Fatma Deniz: Alman üniversitesine Türk rektör…
00:30 Kıbrıs konusunda Türk tarafına baskı mı var?
00:29 İspanya ve Hollanda, ‘İsrail’ nedeniyle Eurovision’dan çekildi…
00:25 TBMM Başkanı Kurtulmuş, 19. toplantının açılışında yaptığı konuştu…
00:18  İrlanda’nın medya otoritesinden TikTok ve LinkedIn’e soruşturma…
00:06 AB’nin en üst düzey generali: Avrupa’nın drone stratejisinde yeniden yapılanmaya ihtiyacı var…
22:21 Elektronik müzik dünyasının yeni yükselen ikilisi Mass Cust…
16:24 “Kefeni cebinde” madenciler 4 Aralık’ta neyi hatırlıyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Sağlık Bakanlığının Bütçesi üzerine konuştu

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Sağlık Bakanlığının Bütçesi üzerine konuştu
18 Aralık 2023
90
A+
A-

Sağlık Bakanlığının Bütçesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi adına TBMM Genel Kurulunda konuşan Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, sağlıkçıların atama sorunları ile hastanelerden randevu alamayan vatandaşların sorunlarını gündeme getirdi. 

 UHA / İnternational News Agency  

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiSağlık Bakanlığının Bütçesi üzerine partisi adına TBMM Genel Kurulunda söz alan Prof. Dr. Mühip Kanko,Vatandaş Hastanelerden Randevu Alamıyor! Yoğun Bakımlarda Yer Yok! MR, Tomografi Çekimleri Aylar Sonraya Veriliyor!” dedi.

Sağlığın günlük politikalarla yürütülmeyecek kadar yaşamsal öneme haiz bir konu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Mühip Kanko,  bu nedenle sağlıkla ilgili gerçekçi politikaların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr.  Kanko, “Vatandaş hastanelerden randevu alamıyor, MR, tomografi çekimlerine verilen uzun randevu süreleri ve ameliyatlar için hastalar aylarca sıra bekliyor, yoğun bakım ihtiyacı o kadar fazla ki bazen bir şehirden 300-400 km başka bir şehre hasta nakli yapılıyor. Diş tedavileri için 2 yıl sonraya gün veriliyor, hastalara ayaktan yazılan reçeteler üzerinden yüksek katkı bedelleri alınıyor, ilaçlar da uygun bir fiyatlandırma yapılmadığı için ülkeye ithal edilen ilaçlar bulunamıyor ve hastalıklar kronikleşiyor” dedi.

39 Branşta 1 Milyona Yakın Sağlık Çalışanı Aylardır, Yıllardır Atama Bekliyor! 

Yıllardır atanmayı bekleyen sağlıkçıların psikolojilerinin bozulduğunu belirten Prof. Dr. Mühip Kanko, öncelikli olarak sağlıkçıların yoğun çalışma koşullarının düzenlenmesi adına eksik kadrolara gerekli atamaların yapılmasını ve özlük haklarının bir an önce iyileştirilmesini dile getirdi.

Yıllardır atanamayan sağlıkçıların psikolojilerinin iyice bozulduğunu da söyleyen Prof. Dr.  Kanko, Sağlık Bakanı Fahrettin Kocaya kürsüden çağrıda bulunarak, atanamayan sağlıkçıların feryadın artık duyulmasını istedi.

Prof. Dr. Mühip Kanko, daha güçlü bir sağlık sistemi için 39 branşta 1 milyona yakın sağlık çalışanının aylardır ve yıllardır atanmayı beklediğini hatırlatarak,  özellikle iş bekleyen sağlık meslek gruplarına çözüm üretilmesi için sağlıkta beklenen atamaların da bir an önce yapılmasının şart olduğunu belirtti.

Prof. Dr.  Kanko, “bunlar arasında; Cerrahi anestezi teknikerleri, servis yoğun bakım hemşireleri, odyoloji, acil tıp teknisyenleri, optisyen, ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diyaliz teknikerleri, Sağlık Yönetimi Mezunları, Orta Öğretim Tıbbi Sekreterleri ve doktor kadrolarındaki boşluklara gerekli atamalar mutlaka yapılmalıdır” dedi. (TBMM)

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.