enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın ‘Dezenformasyon Bülteni’ yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın ‘Dezenformasyon Bülteni’ yayımlandı
15 Ağustos 2023
35
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan ve dezenformasyon içeren haberlerin gerçeğine işaret edildiği 14 Ağustos 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

UHA / İnternational News Agency

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Kovid-19 varyantı nedeniyle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ziyaretçi alınmıyor.” iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Antalya il ve ilçelerindeki hastanelerde, Kovid-19 varyantı ya da buna benzer herhangi bir sebeple ziyaretçi alımında kısıtlamanın söz konusu olmadığı ifade edilen bültende, yetkili kurumların açıklamaları dışında ortaya atılan asılsız iddialara itibar edilmemesi istendi.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflardaki “Türkiye’nin Suriyeliler için yaptığı evler” iddiasının gerçeği yansıtmadığı kaydedilen bültende, Konya’daki Bozkır Barajı’nın açılmasıyla Dedemli Mahallesi’nin sular altında kalacağı, iddiaya konu görüntülerin, TOKİ tarafından Dedemli Mahallesi sakinleri için Konya’nın Meram ilçesine inşa edilen yeni yerleşkeye ait olduğu belirtildi.

Bültende, söz konusu görüntülerin geçen yıllarda da benzer asılsız iddialarla kullanıldığının tespit edildiği vurgulandı.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Hatay Reyhanlı’da El-Kaide ve DAEŞ mensubu ölen teröristlerin çocuklarının Taliban olarak yetiştirildiği kaçak Kur’an kursu yeniden açıldı” iddiasının doğru olmadığına yer verilen bültende, şunlar kaydedildi:

“Reyhanlı merkezde bulunan Gönüllerin Fethi Yardım Derneği’ne ait binada Kur’an-ı Kerim kursu açılması için 18 Temmuz 2023’te İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne talepte bulunulmuştur. Söz konusu talep, Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği’nin 56/2 maddesine istinaden uygun görülerek Kur’an-ı Kerim (Elifba) okuma kursunun 1-15 Ağustos 2023’te eğitici görevlendirilmesine onay verilmiştir.

Kur’an-ı Kerim kursunun, STK’lerin kursiyerlere yönelik resmî kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde kurslar düzenlemesi hususundaki mevzuata uygun olduğu, özellikle dinî eğitimlerin ilgili devlet kuruluşları nezdinde görevlendirilen resmî yetkililer aracılığıyla eğitim, takip ve denetimlerinin yapıldığı belirlenmiştir. Daha önce de Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan denetimde, derneğin herhangi bir terör örgütüyle bağlantı ya da iltisakının olmadığı tespit edilmiştir.”

“Silahın oyuncak olduğu tespit edildi”

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Göktürk Göleti bölgesinde, ellerinde uzun ve kısa namlulu silahlarla yürüyen bir çift görüntülendi” iddiasının manipülasyon olduğu belirtildi.

Emniyet mensuplarınca, Göktürk Göleti’nde silahlarla yürüdükleri iddia edilen çifte yönelik yapılan kontrolde, olumsuz bir duruma rastlanmadığı, silahın oyuncak olduğunun tespit edildiği aktarılan bültende, toplumsal huzuru bozma amacıyla yapılan manipülatif paylaşım ve haberlere itibar edilmemesi istendi.

“Patlamada, stokun yüzde 20’si zarar gördü”

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “8 milyon ton buğday, arpa, nohut ve mercimek stoku olduğu söylenen TMO Kocaeli Derince siloları patlamayla yok oldu” iddiasının doğru olmadığı ifade edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Toprak Mahsülleri Ofisi’nin (TMO) Derince Liman Silosu’nun toplam kapasitesinin 95 bin ton olduğu belirtilen bültende, “Patlamanın meydana geldiği siloda, hâlihazırda 75 bin ton stok bulunmaktaydı. Patlama sonrası ilk incelemelere göre, bu stokun yaklaşık yüzde 20’si zarar görmüştür. Dolayısıyla ‘8 milyon ton stok’ ve ‘silolar tamamen yok oldu’ şeklindeki iddialar asılsızdır.” bilgisine yer verildi.

“İmamoğlu’nun mitinginde çekilmiş görüntüler”

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Erzurum’da hükûmet istifa sloganlarıyla eylem yapıldı” iddiasının gerçeği yansıtmadığı kaydedilen bültende, iddiaya konu görüntülerin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2023 Genel Seçimleri kapsamında 7 Mayıs’ta, izinsiz şekilde Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı’nda miting düzenlemek istemesinin ardından yapılan protestolar sırasında kaydedildiği bildirildi.

Bültende, 7 Mayıs’ta çekilen, ancak güncelmiş gibi paylaşılan görüntülerin, söz konusu iddialarla herhangi bir ilgisinin bulunmadığı belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.