enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:40 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:35 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:32 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
00:14 Kişisel veri hırsızlarına operasyon: 14 şüpheli yakalandı
00:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ermenistan’la normalleşmeye hazırız”
00:01 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
22:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’nin toplantısına katıldı
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:46 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TOFED: ‘Zam yok demedik, sözlerimiz çarpıtıldı’

TOFED: ‘Zam yok demedik, sözlerimiz çarpıtıldı’
20 Ocak 2023
394
A+
A-

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED), önceki hafta haber ajanslarına yansıyan otobüs bilet fiyatlarına 2023’te zam yapılmayacağına yönelik açıklamalarının çarpıtıldığını bildirdi.

Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Özcan: Yolcu kaybımız milyonları geçti ve bu otobüsler çürüyor; vatandaşta para yok ki seyahat etsinTOFED Genel  Başkanı Birol Özcan konuyla ilgili olarak Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’na yaptığı açıklamada, 2023 yılı  içinde bilet fiyatlarına zam yapılmayacağı şeklinde bir beyanatta bulunduğu cihetiyle ajanslarda asılsız haberler yapıldığını söyledi.

Birol Özcan basın mensuplarına hiçbir zaman sektörün 2023  yılında bilet fiyatlarına zam yapılmayacağı yönünde  bir  açıklamasının olmadığını belirterek, TOFED olarak, basına  yapmış olduğu açıklamalarda bilet fiyatlarının geçtiğimiz yıla oranla zamlanmadığını ifade etti.

Fahiş akaryakıt fiyatlarının ucuzlamasının bilet fiyatlarının geri  gelmesinde etken olduğunu dile getiren TOFED Genel  Başkanı Özcan;  geçtiğimiz  yıllara oranla yolcu ve sefer sayılarında da önemli  bir azalma yaşandığını, bu nedenle de sektörde haksız ve yıkıcı  bir rekabet  ortamının oluştuğunun altını çizdi.

Birol Özcan, TOFED’in Bakanlığa gönderdiği bir çok dilekçesinde belirttiği üzere, Bakanlığın taban ücret tarifesi yayınlaması  gerektiği ve  maliyetin altında kesilen bilet fiyatlarının önüne geçilmesinin kamu yararına olduğu, ayrıca bilet fiyatlarına etki eden otogar çıkış  ücretlerinin belirlenmesinde ülke genelinde farklı ve fahiş çıkış ücretlerinin olduğu ve bu kapsamda çıkış ücretlerine de tavan ücret tarifesinin getirilmesi gerektiği vurgulandığını hatırlattı.

İstanbul'a 6 yeni otogar

Ayrıca basına yapılan açıklamalarda yolcu bilet fiyatlarının pahalanmaması için akaryakıt fiyatlarının düşürülmesinin zorunlu olduğunu açıklayan TOFED Genel  Başkanı Birol Özcan; bu  gerçekleştirilemiyorsa  yolcu taşımacılığında kullanılan akaryakıttan alınan  ÖTV’nin  düşürülmesi ve  Bilet ücretlerinden  alınan KDV’nin yüzde 8’ e indirilmesinin önem arz ettiğini aktardı.

Birol Özcan, bu  çerçevede 2023 yılı itibariyle köprü ve otoyollara zam yapılmamasının bilet ücretlerini olumlu yönde etkileyeceğinin ifade etti.

Başkanı Birol Özcan; İstanbul’a yakın illere sefer yapan otobüslerin bilet fiyatlarına önemli bir etki eden, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden zorunlu otobüs geçiş  uygulamasının değiştirilerek, trafiğin yoğun olmadığı zamanlarda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişlere izin verilmesi gerektiğini de belirtti.

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali AŞTİ yerinde kalıyor - A Haber En Son Haberler

TOFED Genel  Başkanı Birol Özcan , TOFED olarak Büyük İstanbul Otogarı başta olmak üzere tüm Türkiye genelinde bilet fiyatlarına etki  eden terminallerdeki yazıhane kira bedelleri, otobüs çıkış ücretleri, haksız  ve yıkıcı  rekabeti  önlemek için sektörümüz adına canla başla çalışan bir çatı kuruluş olmakla sektörün hak ve menfaatlerini  korumaya devam edeceklerini kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 20 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.