enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO)’nun inşaat komitelerinden ‘deprem’ sonrası önemli toplantı

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO)’nun inşaat komitelerinden ‘deprem’ sonrası önemli toplantı
24 Kasım 2022
143
A+
A-

Advertisement

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) bünyesinde faaliyet gösteren inşaat komiteleri, sektörde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplandı. 6 büyüklüğündeki Düzce Depremi’nin ertesi günü gerçekleşen toplantı, Kocaeli’nin ve sektörün geleceği adına daha da önem kazandı.

Kocaeli Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren; bayındırlık ve madencilik, konut inşaatı, inşaatı tamamlayıcı faaliyetler- yapı denetim, mimarlık ve mühendislik komiteleri sektör sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplantı gerçekleştirdi.

Düzce Depremi dolayısıyla çok daha önemli hale gelen toplantıda, sektöre dair tüm komiteler görüşlerini ifade ederek, yol haritası çıkardı.  

İLGİ YOĞUN OLDU  

KOTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çuhadar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Meclis Katip Üyesi Kübra Öter, Meclis üyeleri Veli Başkurt, Halil Ardıç, Mert Kavşut, Mesut Ekşi, Hicran Bozkurt, Ümit Kum, 1. Meslek Komitesi Başkanı Eyüp Gökmen Filinte, 25. Meslek komitesi Başkanı Musa Gürsoy, 2. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Lütfi Akbalık, 2. Meslek Komitesi Üyeleri Mustafa Özşentürk, Reşat Mamik, 3. Meslek Komitesi Üyesi Mustafa Özkaraaslan, Mimaks Mimarlık temsilcisi Hakan Yalçın ve Yonca Yapı Denetim firması temsilcisi Ümit Temur katıldı.  

‘KOCAELİLİ İNŞAATÇILAR OLARAK SORUMLULUK HİSSEDİYORUZ’  

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Kayacı, “Düzce Depremi bir kez daha gösterdi ki, inşaat sektörüne dair sorunlar ivedilikle çözüme kavuşturulmalıdır. İş insanları olarak bizler dursak bile, deprem başta olmak üzere doğal afetler durmuyor. Kocaelili müteahhitler ve inşaat sektörüne iş yapan iş insanları olarak, ilimizin yapı stoğunu, yarınlara hazırlama noktasında sorumluluk hissediyoruz. Tespit ettiğimiz sorunların çözümü noktasında da, ilgili kurumlardan üst düzey hassasiyet bekliyoruz” dedi.  

TOPLANTIDA ELE ALINAN KONU BAŞLIKLARI  

Toplantıda kentsel dönüşüm ve çatı dublekslerinin kata çevrilmesi başta olmak üzere; ruhsat alımlarında yaşanan gecikmeler, ilçe belediyeleri arasında ruhsat ve akabindeki evrak süreçlerinde farklılıklar olması, ufak çaplı inşaatlar için uzaktan gelen yapı denetim firmalarının zarar etmesi ve müteahhit firmaların işlerinin aksaması, beton numune alımlarında yaşanan sıkıntılar, yaş numune alındıktan sonra numune sonucunun düşük ancak karotta normal çıkması, Kat irtifakı kurulumunda; net alan, brüt alan ve genel brüt alanla ilgili anlaşmazlık yaşanması.   

[UHA Haber Ajansı, 24 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.