enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kayıp yıllar nasıl telafi edilebilir?

Kayıp yıllar nasıl telafi edilebilir?
14 Temmuz 2022
4.311
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

İSTANBUL – UHA HABER / İstanbul Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Hakan DİLMEN, LGS ve YKS arasında sıkıştırılan, çalınan yıllarının semeresinin alınacağı sınavların sonuçlarının açıklanmasıyla milyonlarca çocuğun, gencin, ailenin koşuşturması yeni bir aşamaya geçeceğini açıkladı.

Eğitim Fakültesi | Akademik KadroTÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Ataner YÜCE’ye konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Hakan DİLMEN, “Bu yeni aşama “iyi bir okula kayıt olmak”, “iyi bir üniversitenin iyi bir programına yerleşmek” olarak özetlenebilir. Bu yıllardır dökülen ter, gözyaşı, gösterilen çaba, harcanan paranın karşılığı mı gerçekten? Çok küçük şanslı bir grup için “evet” ancak büyük bir çoğunluk için “hayır” dedi.

GELECEĞİN MİMARI

Bir ülkenin geleceğinin, sahip olunan yeraltı ve yerüstü zenginlikleri kadar insan sermayesinin niteliklerine de dayandığını dile getiren Prof. Dr. Hakan DİLMEN, 21. yüzyılın talep ettiği bilgi ve becerilerden yoksun bir insan sermayesinin, geleceğin mimarı olacağını dillendirmek hayalden öteye gidemeyeceğini ifade etti.

Prof. Dr. Hakan DİLMEN, “Sadece iyi bir ilk, orta öğretim ve ardından iyi bir üniversitede iyi bir programda eğitim görme olanağına sahip olacak küçük şanslı bir grup dünyadaki yaşıtlarıyla rekabet edebilmelerine, onlarla çalışabilmelerine olanak sağlayacak bilgi ve beceriler ile donanacak. Onların dışındakiler maalesef ölmeyecek kadar bir gelirle, açlık ve fakirlik sınırı arasında sıkışmış olarak yaşayıp gidecekler” şeklinde konuştu.

MEB açıkladı! LGS ve YKS konuları 2021 nasıl olacak? YKS ve LGS sınav müfredatı belli oldu mu? - Son Dakika Eğitim Haberleri

ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK

“Bu, kader değil kabullenilen, öğretilen ve öğrenilen bir çaresizliktir” diyen İstanbul Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Hakan DİLMEN, şunları söyledi:

“Bunun altında yatan ise demokratikleştirilme adı altında eğitimin popülizme kurban edilmesidir. Acaba bu öğretilen çaresizlikten kurtulmak için anne baba olarak kendi gerçekleştiremediklerimizi çocuklarımız üzerinden gerçekleştirmekten vaz mı geçsek; meslek lisesine gitmenin sakınılacak bir eğitim olmadığını mı anlatsak; herkesi mühendis, doktor, avukat, işletmeci olmak zorunda olmadığına mı inandırsak; üniversite okumanın olmazsa olmaz olduğu düşüncesinden mi sıyrılsak? Ya da her şeyden önce öğretmenliğin bir insan mühendisliği olduğunu kabul edip eğitim ve öğretimi, gerçekten insanları eğitmek, öğrenenin kendi öğrenmesini tasarlayabileceği, öğretmenin sınav teknikerliğinden sıyrılıp dersini tasarlayan, öğrenme ortamını zenginleştiren, öğrenenin öğrenmesine kılavuzluk yapan, onunla birlikte öğrenen, öğretmeni ve öğrenciyi eğitimin öznesi yapacak yeni bir kurguyla kaybedilen yılları telafi etmek için yeni bir yolculuğa mı başlasak?”

[UHA Haber Ajansı, 14 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.