enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’da istihdam yeniden yükselişe geçti

Almanya’da istihdam yeniden yükselişe geçti
21 Ağustos 2021
507
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da istihdam rakamları korona krizinden sonra toparlanma işaretleri veriyor. İkinci çeyrekte istihdam edilenlerin sayısı ilk çeyreğe göre 75 bin kişi arttı.

Almanya’da istihdam piyasası korona krizinden sonra toparlanma işaretleri veriyor. Federal İstatistik Dairesi verilerine göre bu yılın ikinci çeyreğinde istihdam edilenlerin sayısı ve iş hacminde artış yaşandı.

Nisan-Haziran döneminde Almanya’da istihdam edilen kişi sayısı 44 milyon 700 bin olarak kaydedildi. Mevsimsel etkilerden arındırılmış rakamlarda ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre 75 bin kişilik artış olduğu belirtildi. Sene başında istihdam rakamları düşüş eğilimindeydi.

Federal İstatistik Dairesi, mevcut artışa rağmen korona krizi öncesindeki 2019’un son çeyreği verilerinin altında bulunulduğuna işaret etti.

Ülke ekonomisinde istihdam edilenlerin toplam çalışma saatine göre hesaplanan iş hacmi de 2020 yılının ikinci çeyreğine göre yüzde 6,8 artarak 14,1 milyar saate yükseldi.

İstihdam Piyasaları ve Meslek Araştırmaları Enstitüsü, kısa çalışma uygulamasından yararlananların sayısının azalmasının bu gelişmede rol oynadığını kaydetti. Enstitü, kısa çalışma uygulamasından 2020 Mart ayının ortasında yaklaşık 6 milyon kişi yararlanırken bu sayının 2 milyona gerilediğine dikkat çekti.

EK Kaynaklar : dpa

[UHA Haber Ajansı, 21 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.