enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:51 Hollanda’da görülmemiş bir seçim yarışı: 4 parti liderlğe oynuyor!
11:09 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “Çalı Canavarı”, kırsal yollarda çalı, diken ve taş gibi engelleri temizliyor, ulaşım güvenliğini sağlıyor
07:03 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Uraloğlu, “Turistik Doğu Ekspresi, 2025-2026 kış sezonu seferleri 22 Aralık’ta başlayacak”
00:35 Papa 14. Leo göreve gelmesinin ardından ilk dış gezisini Türkiye’ye gerçekleştirecek.
00:31 Prof. Dr. Kürşad Zorlu: Ankara 2026 Türk Dünyası Başkenti seçildi
00:31 Bağımlılığı olan çocuğa destek!
00:29 Adalet Bakanı Tunç, Ekrem İmamoğlu hakkında “casusluk” iddiasıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin soruyu yanıtladı
00:26 Türkiye, İngiltere’den 20, Katar ve Umman’dan 24 Eurofighter savaş uçağı almayı planlıyor.
00:20 Mahmudhoca Behbûdî’nin Seçilmiş Eserleri, Ankara’da Türk Dünyası’na tanıtıldı
00:15 Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu, 2026 yılı hac hazırlıklarını tamamladı. Hac kurası 5 Kasım Çarşamba günü saat 10.30’da çekilecek.
00:07 Dünya Tekvando Şampiyonası’nda mücadele eden Emine Göğebakan, kadınlar 46 kiloda ve Nafia Kuş Aydın, kadınlar +73 kiloda altın madalya kazandı.
00:06 Dünyada ilk savaş uçağını Türkler düşürdü
00:04 Nizip Ticaret Odası’ndan Nizip Meslek Yüksekokulu’na Laboratuvar desteği…
18:26 Takım olabilmenin verimi!…
00:58 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor sahasında karşılaştığı Eyüpspor’u 2-0 mağlup eden karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı…
00:50 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Dezenflasyon süreciyle birlikte gelir dağılımında, toplumsal refahı güçlendirmeyi hedefliyoruz.”
00:45 Türk Devletleri Teşkilatı yeni üye devletleri kabul edecek mi?
00:44 BakanTunç, “Çocukların korunması, çocuk istismarının önlenmesi, insan ve uyuşturucu ticareti gibi suçlarda iki ülke arasında işbirliği yapılmalı”
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eurofighter anlaşması için imzaları attık
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturuyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

12 yıllık araştırma: Türk ve Dünya Basınında Atatürk

12 yıllık araştırma: Türk ve Dünya Basınında Atatürk
29 Ekim 2021
552
A+
A-

İZMİR-UHA HABER / Atatürk’le ilgili Türk ve dünya basınında yer alan haberler, kronolojik olarak sıralandı, kitap haline getirildi. 12 yıllık araştırmanın ürünü olan “Türk ve Dünya Basınında Atatürk” isimli kitap, genişletilmiş haliyle İzmir’de sergilendi.

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kahramanlıkları ve devrimleri defalarca dünya basınında yer aldı.

The Illustrated London News, “Büyük Devrimci Kahraman: Modern Türkiye’nin Kurucusu” başlığıyla 1938 yılında kapağına taşıdı.

The Sunday Morning Star gazetesi, 1922’de hakkında “Yüzyılın en önemli figürlerinden biri” başlıklı yazı dizisi yayınladı.

12 yıllık araştırma: Türk ve Dünya Basınında Atatürk

“Türk ve Dünya Basınında Atatürk”

Yüzlerce gazete ve dergiden taranan tüm haberler, 12 yılık bir çalışma sonucunda derlenip kitap haline getirildi.

“Türk ve Dünya Basınında Atatürk” isimli koleksiyon kitap, İzmir’de sergilendi.

12 yıllık araştırma: Türk ve Dünya Basınında Atatürk

Sergi Organizatörü Cevahir Koçak, “The Illustrated London News gibi L’Illustration gibi, Le Monde gibi 25 farklı ülkeden Atatürk’le ilgili çıkmış haberleri görebiliyoruz. Türk basınında Atatürk bölümünde, devrimler, bunların halk tarafından nasıl karşılandığını günlük haberler bazında tek tek görebileceğimiz bir bölüm var.” dedi.

12 yıllık araştırma: Türk ve Dünya Basınında Atatürk

Sergide, İzmir’in işgali ve kurtuluşunun dünya basınına yansımaları da yer alıyor.

[UHA Haber Ajansı, 29 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.