enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:07 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
00:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
00:49 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
00:41 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
00:41 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
00:41 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
00:33 Rusya’da bilime ve akla yatırım
00:28 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
00:20 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
00:17 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
00:15 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

11 yakınını kaybeden Adıyamanlı afetzede, çadır kentin “iyilik dayısı” oldu

11 yakınını kaybeden Adıyamanlı afetzede, çadır kentin “iyilik dayısı” oldu
22 Şubat 2023
390
A+
A-

Depremin büyük hasara yol açtığı Adıyaman’da evi hasar gören, 11 yakınını da toprağa veren 56 yaşındaki Şeref Göçer, ailesini Kocaeli’ye gönderdikten sonra Eğriçay Atletizm Sahası’nda kurulan çadır kentteki yardım faaliyetlerine katılıyor.

siyah kurdele deprem anlamı|TikTok AramaGayretiyle takdir toplayan Göçer, çadır kent sakinlerince “dayı” olarak anılıyor.

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, mağdurların yaraları şehrin belirli noktalarına kurulan çadır kentlerde sarılmaya çalışılıyor.

Tunceli Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı ekiplerince Eğriçay Atletizm Sahası’na kurulan 550 çadırın yer aldığı 5 bin 300 kişilik çadır kentte gönüllü çalışan Şeref Göçer ise buraya getirilen yardımların depremzedelere ulaşmasındaki çabasıyla dikkati çekiyor.

Depremzedelere yardım için Adıyaman’da kalıyor

Depremde evi hasar gören, 11 yakınını da kaybeden Göçer, ailesini de Kocaeli’deki akrabalarının yanına gönderdikten sonra şehirdeki yardım faaliyetlerine gönüllü olarak katılıyor. Eğriçay Atletizm Sahası’nda yardımseverliği ve güler yüzüyle depremzedelerin gönlünü kazanan Göçer, çadır kentte “dayı” olarak biliniyor.

Şeref Göçer, depremde Yeni Mahalle’deki evinin hasar aldığını belirterek, kendi mağduriyetine aldırmadan şehirdeki depremzedelere yardım etmek için Adıyaman’da kaldığını anlattı.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Depremin ilk iki gününde köylere askerlerle yardım götürdüğünü aktaran Göçer, “Karlı yerlere ulaşım zordu, askerlerle sırtımıza alıp taşıyıp götürdük. Sonra burada çadır kentte bir hafta boyunca elbise, gıdayı ve suyu elimizden geldiği kadar çadırlara milletimize yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

“Bütün halkımıza yetişelim elimizden geldiği kadar”

Göçer, ailesi kurtulduğu için Allah’a şükrettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

Ancak yakın derecede, ablamın çocukları, kaynım, amca oğullarım ve onların çocukları vefat etti, defnettik geldik. 11 yakınımı toprağa verdim ama bunun dışında 5-10 cenazemiz daha vardır. Şimdi ben depremzede olsam bile bırakıp kaçmak bizde olmaz. Bu askerler, insanlar, bize hizmet etmek için gelmişler. Biz de onlara bir nevi yardımcı olalım. Bütün halkımıza yetişelim, elimizden geldiği kadar.

Çadır kentte herkesin kendisini tanıdığını belirten Göçer, şunları kaydetti:

Aşağı yukarı çadır kentte herkes beni tanır, ‘dayı’ derler. Ben mağdurum ama benden daha mağdur olanlar çok… Önce onlara yardıma koşmam lazım. Çünkü ben bir nevi elime bir ekmek geçerse yiyebilirim. Ama çadırda ufak çocuklar var, kundakta… Öncelik çocukların olmasın lazım. Ben acıktığım zaman bir çadır önüne gider ekmek ister karnımı doyurabilirim. Ama o çocuğun mağdur olmaması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

“Elimizden geldiği kadar eşit şekilde dağıtmaya çalıştık”

Göçer, yoğun bir tempoyla çalıştıklarına işaret ederek, “Buraya gelen su veya erzak olsun malzemeleri tırlardan indiriyorum. Bugün mesela meyve geldi, bir tırdı, indirdik dağıtıma başladık. Elimizden geldiği kadar eşit bir şekilde dağıtmaya çalıştık” diye konuştu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.