enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zor görünüyordu ama kolay oldu!

Zor görünüyordu ama kolay oldu!
17 Şubat 2025
21
A+
A-

Hafta arasında mali açıdan biraz çalkantılı haberler ile gündeme gelen Kocaelispor, sezonun en zor maçlarından birine çıktı diyebiliriz. Öncelikle kim ne derse desin, Büyükşehir belediye başkanı Tahir Büyükakın’ı hakkını kimse yiyemez.

UHA / İnternational News Agency

Geçmiş te olduğu gibi bugün de yeşil siyahlı renklere ne kadar gönül bağı olduğunu gösterdi. Hani bir sözn  vardır ya; “gerçek dostlar yıldızlar gibidir, karanlık çökünce ortaya çıkar ” diye…işte bizim Tahir başkanın Kocaelispor için sevdasının özeti bu söz olsa gerek. Yine en kritik zamanda gitti Brunga tesislerine, futbolculara “ben buradayım” dedi. Kimileri şunu da söyleyebilir; “kendi cebinden mi veriyor ” diye.

Valla kimse kusura bakmasın, bu takım amatör ligden Süper lige doğru gidiyor. Öyle lafla peynir gemisi de yürümüyor, bu kulübün kapısına icra gelecek zamanları da biliyoruz. Bence Kocaelispor’un en büyük şansı ve kazancı, böyle bir Büyükşehir belediye başkanına sahip olmasıdır.

Biz Çorum maçına dönecek olur isek, aslında zor bir maç olacağını düşünüyorduk. Rakibin kadro zenginliği tartışılmaz, deneyimli ve kaliteli futbolcular topluluğu gibi. Maç öncesi tribünlerden karşılıklı örnek tezahüratlar ortamı ısıtmaya yetti. Misafir Çorumspor taraftarı “Şampiyon Körfez” tezahüratları ile dostluğumuzu, kardeşliğimizi daha da perçinleştirdi diyebiliriz.

Amedspor maçı sonrası kapatılan bloklara rağmen seyirci sayısı yine de muhteşemdi. Maçın hemen başında golü bulmamız rakibin hem moralini bozdu hemde oyun planını bozdu. Ancak Çorumspor etkili oynadı, oyun disiplininden kopmadı desek abartı olmaz. Aslında bu maçta Kocaelispor sadece 3 puan kazanmadı, bence uzun zamandır hedef tahtasında olan, eleştirilen, kendisinden beklentileri bir türlü veremeyen, ha bugün, ha yarın derken son haftalardaki artan performansı ile dikkatleri üzerine çeken Marcao’yu da kazandı diyebiliriz. İlk defa 90 dakikayı tamamlaması, İsmet hocanın “artık bizim golcümüz sensin ve görevini de biliyorsun” demesinin bir ispatı gibiydi.

Allah için güzel de futbol oynadı, takıma katkısı oldukça fazlaydı. Gerek Marcao, gerek Mendes, gerek Oğulcan ileride harika işler yapıyorlar. Özellikle İsmet hocanın gelişi ile Kocaelispor defans güvenliğine daha da önem verdi. Bunu maç skorlarından da görebiliyoruz. Gol atan ama gol yemeyen bir takım olduk.

İkinci yarının 55 nci dakikasında Ferhat Yazgan Marcao’ya yaptığı sert faulle kırmızı kart görünce biz iyice rahatladık ve oyunu elimizde tutmasını bildik. İkinci yarı Cihat’ın yerine oyuna dahil olan Vukoviç, durumu 2-0 a getiren golü atınca da iyiden iyiye rahatladık. Aslında zor olan maçı kolaylaştıran faktör rakibin 1-0 yenik durumdayken 10 kişi kalması oldu. Önemli bir üç puan aldık.

Zor bir maçı da geride bıraktık. Gerçi bu ligde kolay maç yok, bu hafta ki rakibimiz de düşme hattında olan Şanlıurfaspor…deplasmana gideceğiz, rakip ne yapıp edip puan veya puanlar almak için varını yoğunu ortaya koyacaktır. Çünkü Kocaelispor maçını sıçrama maçı olarak görecekler.

Bizi kimin nerde, hangi sırada olduğu ilgilendirmiyor. Çıkıp futbolumuzu en güzel şekilde oynayıp yolumuza emin adımlarla ilerleyelim. Artık şu meşhur lig olan süper lige bir adım daha yaklaşalım diyor; hepinize saygılarımı sunuyorum.

Gazeteci* Mustafa SALMAN

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.