enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:37 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:29 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:28 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:21 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:11 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe gel
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zeytinburnu Millet Bahçesi açıldı

Zeytinburnu Millet Bahçesi açıldı
15 Ekim 2022
182
A+
A-

Geçen yıl fiilen hizmete açılan Zeytinburnu Millet Bahçesi’nin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğiyle Beştelsiz Mahallesi’ndeki askeri lojmanların taşınmasının ardından boşalan alan, millet bahçesi olarak düzenlendi.

Çocuk oyun ve etkinlik alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, yeşil alan, süs havuzları ile sosyal tesisin yer aldığı 63 bin metrekarelik alana kurulan, 3 Kasım 2021’de fiilen hizmete açılan Zeytinburnu Millet Bahçesi’nin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle yapıldı.

Zeytinburnu Millet Bahçesi açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, buradaki konuşmasının satır başları şöyle;

Bugün sizlerle hasret gidermenin, hem de Zeytinburnumuza yeni bir eser kazandırmanın sevincini beraber yaşıyoruz. Açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz Zeytinburnu Millet Bahçesi’nin içindeki oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, etkinlik alanlarıyla ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Millet bahçemizin bünyesindeki Buz Adası’nın da çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız tarafından beğeni ile karşılandığına inanıyorum. Yine bu alanda hizmete sunulan Bilim Zeytinburnu tesisi de atölyeleri ve etkinlikleri ile ilçemizdeki çocuklarımızın en gözde yeri haline gelmiştir. Tabi her millet bahçesi gibi burada da bir kütüphanemiz yer almaktadır. Hanımlara hitap eden spor merkezi de Buz Adası bünyesinde faaliyete geçmiştir.

Bir süredir sizlere hizmet veren 5 Telsiz Millet Bahçemizin bugün resmi açılışını yapıyoruz. Millet bahçemizin ilk günden itibaren ilçemiz sakinleri tarafından sahiplenildiğini özellikle akşamları cıvıl cıvıl bir yaşam alanına dönüştüğünü görüyoruz.

Zeytinburnu Millet Bahçesi açıldı

Dün (Cuma) akşam Kazakistan Astana’dan geldim. Ondan önce Semerkant’daydım yine yakında Özbekistan Semerkant’a gidiyorum. Ardından inşallah Endonezya’da G-20 Zirvesi’ne katılacağız. Bizim bu gidişlerimiz birilerinin gidişlerine benzemez. 5 Telsiz Millet Bahçesi ve bünyesindeki tüm tesislerin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Çevre, Şehircilik Bakanım olmak üzere tüm arkadaşlarımızı yüklenici firma dahil kutluyorum. Bu vesileyle milletimizin özellikle millet bahçeleri yatırımlarını AK Parti iktidarı ile tanıdığını da ifade etmek isterim. Şu anda millet bahçemizin içinde kitabe anıtı yer alan 15 Temmuz şehidimiz Kurmay Albay Sait Ertürk’ü rahmetle yad ediyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin bize emaneti olan bu vatanı eserlerimizle, hizmetlerimizle, yatırımlarımızla donattığımız gibi yeri geldiğinde kanlarımızla sulamasını da bildiğimizin son örneği 15 Temmuz’dur. Rabbimden bir daha ülkemize böyle kara geceler yaşatmamasını niyaz ediyorum.

Zeytinburnu Millet Bahçesi açıldı

“Bu şehre yaptığımız her hizmetin her yatırımın ülkenin tamamına ve ötesine ulaşan etkilerle dönüşü olmaktadır”

Fatih’in milletimize yadigarı İstanbul sadece ülkemizin değil tüm bölgenin, tüm dünyanın gözde şehridir. İstanbul başka onun için İstanbul aşığı bir Cumhurbaşkanınızın olduğunu bilin. Bu şehre yaptığımız her hizmetin her yatırımın ülkenin tamamına ve ötesine ulaşan etkilerle dönüşü olmaktadır. Bu anlayışla İstanbul’un en güzide ilçelerinden olan Zeytinburnu’nda toplu konut projelerinden millet bahçelerine kadar pek çok çalışmayı hayata geçirdik. Çırpıcı Millet Bahçemizi daha önce hizmete açmıştık. Bugün eski askeri lojmanlar bölgesindeki 5 Telsiz Millet Bahçesi’nin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Merkez Efendi Millet Bahçesi’nin projelendirme çalışmaları sürüyor. Toplu konutta ve kentsel dönüşümde de ilçemizde önemli adımlar attık.

Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda İlk Evim İlk İş Yerim adı ile 500 bin konut, 1 milyon arsa, 50 bin iş yeri hedefi ile yeni bir kampanya başlattık. Türkiye’ye bugüne kadar 1 milyon 170 bin sosyal konutu kazandırmış bir hükümet olarak inşallah bu kampanya ile milyonlarca vatandaşımızı ilk defa ev sahibi yapacağız. Şunu açık söylüyorum, bu CHP bu bay Kemal, bay Kemal sen bizim Türkiye’de Türkiye dışında kazandırdığımız eserlerle ancak turistik seyahat yaparsın. Şöyle eline diline dursun 12 tane belediyen var, 13 tane belediyen büyükşehir olarak var. Sen o büyükşehirlerde ne yaptın, ne yapıyorsunuz bunu söyleyin.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken KİPTAŞ’ı kurdum ve İstanbulumuzla özellikle süratle ilk defa tarihinde görülmemiş konutları yaptık. Bu süreç devam ediyor. Ona siz SSK’nın hesabını sorun. SSK’nın başındayken afedersiniz çocuğumu, torunumu bilemem onu nasıl SSK’lı yaptın onun hesabını sorun. Bunların bütün hedefi kesinlikle tacizdir, yolsuzluktur, yoksulluktur. Ülkemizin 81 vilayetinin ve ilçelerinin her biri gibi İstanbulumuz ve Zeytinburnumuzla bu kampanyadan hissesine düşeni alacaktır. Diğer yandan bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmaları da titizlikle takip ediyor neticelendiriyoruz. Bu çerçevede ilçemizin Sümer Mahallesi’ndeki Sahil Park Evleri bölgesinde 2867 konut ve 151 dükkan inşa ettik. İçinde bulunduğumuz eski askeri lojmanlar bölgesindeki yapıları Başakşehir’e taşımış, yerini de ilçemiz için yeni bir nefes yeni bir hayat alanı olarak kullanılmak üzere tahsis etmiştik.

Teskilat_680*100 banner

Burada hizmete açtığımız millet bahçesinin yanı sıra inşasında sona gelinen 286 konut ve 14 iş yeri yapılıyor. Kendiliğinden çöken Kuran apartmanındaki hak sahiplerini de kapsayacak şekilde 160 konutun ve 49 ticari alanın inşasına başladık. Telsiz Mahallesi’nde yapımı süren 281 konutu ve 97 ticari alanı önümüzdeki yıl sahiplerine teslim ediyoruz. Merkez Efendi’nin Üsküp Semtinde 331 konut ve 100 ticari alanın mimari tasarımı yapıldı. Hak sahipleri ile varılacak uzlaşmanın ardından inşaata geçilecek. Yavaş ilerleyen İETT Blokları alanındaki dönüşüm sürecini hızlandırıyoruz. Apdi İpekçi Spor Kompleksi’ni önümüzdeki yılın ilk yarısında inşallah tamamlıyoruz. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitemizin inşaatlarını da yıl sonuna kadar bitiriyoruz. Zeytinburnu Belediyemizde yatırımları ve hizmetleriyle ilçemizin çehresinin değişmesine önemli katkılarda bulunuyor.

TRT_Francais_680*100 banner

“Zeytinburnu’nu adım adım yükseltiyoruz”

Görüldüğü gibi ilçemizin her köşesinde yürüttüğümüz imar ve ihya faaliyetleri ile Zeytinburnu’na değer katıyoruz. Tarihi çok eskilere dayanan bu ilçemiz Osmanlı’dan Cumhuriyete son dönemlerde de İstanbul’un en önemli ticaret, kültür ve inanç merkezi olmaya devam etmiştir. Bir dönem ülkemizin her yerinde İstanbul’un her ilçesinde yaşanan çarpık kentselleşme ürünü sorunlar elbette Zeytinburnu’nda da görülmüştür. Bilhassa bölgede açılan sanayi tesislerinin yol açtığı sıkıntılar uzun yıllar etkisini sürdürmüştür. Yaptığımız yatırımlarla başlattığımız dönüşümlerle bu sıkıntılı dönemin izlerini sürüyor modern, aydınlık, huzurlu, müreffeh Zeytinburnu’nu adım adım yükseltiyoruz.”

[UHA Haber Ajansı, 15 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.