enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:20 CHP’den disipline sevk kararı
00:08 Moskova Crocus Expo hazır giyim fuarına 125 Türk firması katıldı
21:10 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Filenin Sultanları”nı tebrik etti
12:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas Kongresi’nin 106. yılı dolayısıyla yayımladığı anlamlı mesaj: “Sivas Kongresi’nin ruhu bugün de yaşıyor”
09:39 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, büyüme verilerini değerlendirdi
00:55 Suriye’deki Son Gelişmeler, Terör Örgütlerinin Planları ve Türkiye’nin Güvenlik Perspektifi: Jeopolitik ve Teorik Bir Analiz
00:55 Ömer Çelik: “Türkiye’nin savunma sanayisinin geldiği noktayı manşetlerinden indiremiyorlar”
00:54 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, çalışmalarına başladığı Başiskele Kavşağı Koridor Projesi hızlı bir şekilde ilerliyor.
00:45 İzmit Pişmaniyesinin Fahri Tanıtım Elçisi: Dr. Öğr. Üyesi Necmi Cemal Özdemir
00:44 Afganistan’da yeni diplomasi masası: Çin’in koridor planı
00:42 Su’da Riski Yönetemezsek!
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:40 Bakan Tunç, “Adaletin Yüzyılında her adımımızı adaletin rehberliğinde atacak, çalışmalarımızı adaletin ışığıyla aydınlatacağız.”
00:30 ABD Filistinli lider Abbas’ın vizesini iptal ederek BM Genel Kurulu’na katılımını engelledi…
00:27 Çin ABD’nin “süper güç” tahtını zorluyor
00:24 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, ABD’nin Filistinli yetkililerin vizelerini iptal etmesine ilişkin konuştu…
00:23 Afganistan’daki deprem neden bu kadar yıkıcı oldu?
00:19 Kanal İstanbul güzergâhında Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın satın aldığı 44 dönümlük tarım arazisi, turizme açıldı…
00:01 Almanya’da “sözlü taciz suç sayılsın” girişimi
12:55 CHP’ye kayyum: Özgür Çelik ve Gürsel Tekin kimdir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zelenskiy: Belediye başkanını derhal bırakın

Zelenskiy: Belediye başkanını derhal bırakın
13 Mart 2022
647
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus güçlerin kaçırdığı Melitopol Belediye Başkanının serbest bırakılmasını istedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı KİEV Muhabiri Daria Kaleniuk‘un yabancı kaynaklardan derlediği haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus güçlerin Melitopol Belediye Başkanını kaçırmasına tepki gösterdi. Rus güçlerin bu adımı ile DEAŞ’lı teröristlere benzediğini söyledi.

Zelenskiy, Moskova yönetimine, “Ukrayna, Melitopol belediye başkanının derhal serbest bırakılmasını ve ülkedeki şehirlerin tüm yöneticileri için garanti verilmesini istiyor. Eğer DEAŞ’lı teröristlere benzeyecekseniz sizinle herhangi bir konuda konuşmanın anlamı ne?” diye seslendi.

Zelenskiy: Savaşta esir alınanlar için koordinasyon başkanlığı kuruyoruz

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Rus güçlerinin verdiği kayıplara da değinen Zelenskiy, Ukrayna tarafından esir alınan askerler için yeni bir koordinasyon başkanlığı kurulacağını duyurdu. “Esir aldığımız düşman askeri sayısı o kadar çok ki bu konu savaş öncesi yapılan düzenlemelere bırakılamaz. Bu yüzden bakanlar kurulu bugün, bu konuya bakması için bir koordinasyon başkanlığı kurulmasına karar verdi.” dedi.

Putin: Ukrayna ile müzakerelerde belirli pozitif değişimler oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, Moskova’da, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ile bir araya geldi. Putin, görüşme sonrası konuştu. “Ukrayna ile müzakerelerde belirli pozitif değişimler oldu” dedi. Taraflar arasında hemen hemen her gün görüşmeler yapıldığını ifade eden Putin, pozitif değişimlerin ne olduğuna dair detay vermedi.

Putin, Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında ise dikkat çekici bir talimat verdi. “Ortadoğu’dan gelecek ve Rusya tarafında yer alacak ‘gönüllü savaşçılar’ çatışma bölgelerine ulaştırılacak” diyen Putin, şunları kaydetti;

“Çoğunluğu Ortadoğu ülkelerinden 16 binden fazla başvuru var. Son on yılda en zor dönemde DEAŞ’a karşı mücadelede bize yardımcı oldular. Ukrayna güçlerine karşı savaşmak isteyen gönüllülerden memnuniyet duymalıyız.”

Şoygu: Batı, tehlike altında olmamasına rağmen sınıra asker yığıyor

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise Batı dünyasına yüklendi. Tehlike altında olmamalarına rağmen durumu kullanarak Rusya sınırına her geçen gün yeni askeri birlikler konuşlandırdıklarını söyledi.

Şoygu, “Genelkurmay Başkanlığı buna dayanarak batı sınırlarımızı güçlendirmek ve korumak için plan geliştiriyor” dedi.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria Kaleniuk

[UHA Haber Ajansı, 13 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.