enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
00:13 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:12 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:11 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:10 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:08 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:07 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:06 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:06 AVRUPA HABERLERİ: AB’nin Avrupalı şirketler için sınırları kaldırma planı: EU-INC nedir?
00:05 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:04 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:03 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
00:03 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:02 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Akciğer kanseri, dünyada en çok can alan kanser türü olmayı sürdürüyor.
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Zelenskiy: Belediye başkanını derhal bırakın

Zelenskiy: Belediye başkanını derhal bırakın
13 Mart 2022
648
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus güçlerin kaçırdığı Melitopol Belediye Başkanının serbest bırakılmasını istedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı KİEV Muhabiri Daria Kaleniuk‘un yabancı kaynaklardan derlediği haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus güçlerin Melitopol Belediye Başkanını kaçırmasına tepki gösterdi. Rus güçlerin bu adımı ile DEAŞ’lı teröristlere benzediğini söyledi.

Zelenskiy, Moskova yönetimine, “Ukrayna, Melitopol belediye başkanının derhal serbest bırakılmasını ve ülkedeki şehirlerin tüm yöneticileri için garanti verilmesini istiyor. Eğer DEAŞ’lı teröristlere benzeyecekseniz sizinle herhangi bir konuda konuşmanın anlamı ne?” diye seslendi.

Zelenskiy: Savaşta esir alınanlar için koordinasyon başkanlığı kuruyoruz

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Rus güçlerinin verdiği kayıplara da değinen Zelenskiy, Ukrayna tarafından esir alınan askerler için yeni bir koordinasyon başkanlığı kurulacağını duyurdu. “Esir aldığımız düşman askeri sayısı o kadar çok ki bu konu savaş öncesi yapılan düzenlemelere bırakılamaz. Bu yüzden bakanlar kurulu bugün, bu konuya bakması için bir koordinasyon başkanlığı kurulmasına karar verdi.” dedi.

Putin: Ukrayna ile müzakerelerde belirli pozitif değişimler oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, Moskova’da, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ile bir araya geldi. Putin, görüşme sonrası konuştu. “Ukrayna ile müzakerelerde belirli pozitif değişimler oldu” dedi. Taraflar arasında hemen hemen her gün görüşmeler yapıldığını ifade eden Putin, pozitif değişimlerin ne olduğuna dair detay vermedi.

Putin, Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında ise dikkat çekici bir talimat verdi. “Ortadoğu’dan gelecek ve Rusya tarafında yer alacak ‘gönüllü savaşçılar’ çatışma bölgelerine ulaştırılacak” diyen Putin, şunları kaydetti;

“Çoğunluğu Ortadoğu ülkelerinden 16 binden fazla başvuru var. Son on yılda en zor dönemde DEAŞ’a karşı mücadelede bize yardımcı oldular. Ukrayna güçlerine karşı savaşmak isteyen gönüllülerden memnuniyet duymalıyız.”

Şoygu: Batı, tehlike altında olmamasına rağmen sınıra asker yığıyor

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise Batı dünyasına yüklendi. Tehlike altında olmamalarına rağmen durumu kullanarak Rusya sınırına her geçen gün yeni askeri birlikler konuşlandırdıklarını söyledi.

Şoygu, “Genelkurmay Başkanlığı buna dayanarak batı sınırlarımızı güçlendirmek ve korumak için plan geliştiriyor” dedi.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria Kaleniuk

[UHA Haber Ajansı, 13 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.