enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan’da yüzlerce göçmenin kaybolduğu tekne faciasında umutlar tükeniyor

Yunanistan’da yüzlerce göçmenin kaybolduğu tekne faciasında umutlar tükeniyor
15 Haziran 2023
74
A+
A-

ajle

Şu ana kadar 79 bedenin cansız çıkarıldığı faciada batan teknenin 750 kadar göçmen taşıyor olabileceği belirtiliyor.

Yunanistan'ın güneyinde batan göçmen dolu tekneden sağ kurtulan bir yaralı sağlık ekipleri tarafından hastaneye taşınırken

[Yunanistan’ın güneyinde batan göçmen dolu tekneden sağ kurtulan bir yaralı sağlık ekipleri tarafından hastaneye taşınırken   –  ©  Thanassis Stavrakis/Copyright 2023 The AP. All rights reserved]

UHA / Europe İnternational News Agency

Yunanistan’ın Pylos açıklarında batan teknedekiler için arama kurtarma çalışmaları sonuç vermedi. Yüzlerce çocuk ve yetişkin göçmeni sağ kurtarmak için umutlar tükenmeye başladı.

Son 24 saatte yürütülen arama kurtarma çalışmalarına katılan tekneler eli boş döndü. Alabora olan teknede yüzlerce kişinin mahsur kaldığından ve boğularak can verdiğinden endişe ediliyor.

Yunan Sahil Güvenllik birimlerinden üst düzey bir yetkili Yunan ERT televizyonuna  “Kurtulanları bulma şansının minimum olduğu” bilgisini verdi.

Kaybolan yüzlerce göçmen için Yunanistan’da üç günlük yas ilan edildi. 25 Haziran’da yapılacak genel seçimler için de kampanyalar durduruldu.

ERT Kalamata Liman yetkililerinin 11 ya da 12 kişiyi olayla ilgili tutukladığını aktardı.

“Akdeniz’deki en büyük facialardan biri olabilir”

Şu ana kadar 79 bedenin cansız çıkarıldığı faciada batan teknenin kaç göçmen taşıdığı konusunda net bilgi bulunmuyor.

Avrupa merkezli bir kurtarma derneği 20 ila 30 metrelik teknenin yaklaşık 750 kişi taşıyor olabileceğini belirtti. Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Göç Örgütü’nün ilk raporu ise teknede 400 kişinin bulunduğuna işaret ediyor.

Benzer şekilde teknede bulunan çocuk sayısı da belirsiz. Bazı kaynaklarda 50, bazı kaynaklarda ise 100 kadar çocuğun teknede seyahat etmekte olduğu ifade ediliyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği rakamların doğrulanması halinde olayın yakın tarihte Akdeniz’de yaşanan en büyük facialardan biri olacağının altını çizdi.

Yunan yetkililer, şu ana kadar yalnızca 104 kişinin kurtarıldığı faciada kurtarılanların çoğunun erkek olduğunu açıkladı. Kurtarılanların uyrukları da Mısırlı, Suriyeli, Pakistanlı, Afgan ve Filistinli olarak bildirildi.

Thanassis Stavrakis/Copyright 2023 The AP. All rights reserved
[Faciada kurtarılan bir kişi Thanassis Stavrakis/Copyright 2023 The AP. All rights reserved]

Teknede yakınları olduğunu belirtenler, insan kaçakçılarının kişi başı 6 bin dolar istediğini ileri sürüyor.

Yunan Sahil Güvenlik birimleri erken müdahale etmemekle suçlanıyor

Öte yandan olayın nasıl meydana geldiği sorusu da aydınlatılmayı bekliyor.

Erken müdahale edilmemekle eleştirilen Sahil Güvenlik ekipleri yardım tekliflerinin reddedildiğini belirtti.

AP/PHOTO AVAILABLE TODAY, BEST QUALITY AVAILABLE
[Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından dağıtılan fotoğrafta alabora olan tekne ve güvertedeki yolcuları görülüyor.AP/PHOTO AVAILABLE TODAY, BEST QUALITY AVAILABLE]

ERT’ye konuşan bir Sahil Güvenlik yetkilisi, salı sabahı gemi çalkalandığı sırada yardım teklifinde bulunduklarını, ancak güvertedeki kalabalığın İtalya’ya gitmek istediklerini bildirerek bu teklifi reddettiklerini ifade etti.

Yetkili “İşbirliği olmaksızın bu kadar çok kişinin bulunduğu bir geminin güzergahını zorla değiştiremezsiniz” diye konuştu.

Ülkedeki bir yüksek mahkeme de ölüme yol açan koşullarla ilgili soruşturma talimatı verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.