enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan-Türkiye arasında feribot hattı: Gerilimin gölgesinde Selanik-İzmir seferleri başladı

Yunanistan-Türkiye arasında feribot hattı: Gerilimin gölgesinde Selanik-İzmir seferleri başladı
12 Ekim 2022
209
A+
A-

İzmir ile Yunanistan’ın Selanik şehri arasında başlayan seferler kapsamında ilk feribot dün Selanik’ten hareket etti. İki kenti bir birine bağlayan ‘dostluk hattı’, Ankara ile Atina arasında gerilimin yeniden tırmandığı günlerde hizmete girdi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘AFP, AA’ kaynaklı haberine göre, Yunanistan merkezli Levante Ferries şirketine ait Smyrna di Levante feribotu, Selanik’ten pazartesi günü saat 17.00’de hareket etti.

Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat 19.00’da Selanik’ten İzmir’e sefer yapacak feribot, salı, perşembe ve pazarları ise saat 19.00’da İzmir’den Selanik’e sefer yapacak. Seferlerin 12-13 saat sürmesi bekleniyor.

Selanik-İzmir feribot hattı, Ege’deki bazı Yunan adaları ile Türk limanları arasındaki mevcut doğrudan bağlantı dışında, Yunanistan anakarası ile Türkiye arasında ilk doğrudan deniz bağlantısı özelliğinde.

2016 yılında iki devlet nezdinde resmiyet kazanan süreç sonunda ilk seferlere başlayan feritbotlar, 900 kişi ve 300 araç taşıyabilecek.

Proje üzerinde üç yıldır çalışan Yunan Levante Ferries şirketine göre amaç, deniz yolculuğunun karayolundan daha kısa olması nedeniyle iki NATO ülkesi arasındaki ticaret ve turizmi kolaylaştırmak.

Levante Ferries şirketinden Yannis Dimitriadis, “Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlamak ve deniz taşımacılığı ile turizmi teşvik etmek istiyoruz,” dedi.

Anadolu[Selanik-İzmir feribot seferleriyle ilgili süreç 2016’da başladı Anadolu]

“İnsanlar bölünmeleri anlamıyor.” diyen Dimitriadis, “Biz siyasi çatışmaların içinde yer almıyoruz. Ticaret serbest” ifadelerini kullanıyor.

Yüzyıllara dayanan ortak bir tarihle birbirine bağlanan Yunanistan ve Türkiye ilişkileri, son dönemde özellikle göçmen akışı ve Ege adaları nedeniyle gergin bir süreçten geçiyor.

Prag’da geçen hafta düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinde Başbakan Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sırasında salonu terk etmişti.

[UHA Haber Ajansı, 12 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.