enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan-Bulgaristan doğalgaz boru hattı birkaç aya hazır olacak

Yunanistan-Bulgaristan doğalgaz boru hattı birkaç aya hazır olacak
21 Aralık 2021
375
A+
A-

ATİNA-UHA HABER / Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Yunanistan ile Bulgaristan arasındaki doğalgaz boru hattı bağlantısının birkaç aya kadar hazır olacağını söyledi.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika HaberleriYunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, başkent Sofya’da Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov ile görüştü.

Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Miçotakis, iki ülke enerji sistemleri arasında işbirliğinin geliştirilmesi önünde geniş olanaklar bulunduğunu söyledi.

Miçotakis, “Yunanistan-Bulgaristan doğalgaz boru hattı bağlantısı birkaç aya kadar hazır olacak” dedi.

AB-Türkiye ilişkileri

AB ile Türkiye arasındaki ilişkilere de değinen Miçotakis, “Yunanistan, AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesine çaba gösterecek” ifadelerini kullandı.

Miçotakis, Yunanistan ve Bulgaristan’ın AB’nin dış sınırlarını muhafaza etmek zorunda olduklarına işaret ederek, “Ülkelerimiz insan haklarının korunmasını esas alarak bu görevlerini etkin bir şekilde yerine getiriyor” diye konuştu.

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov ise iki ülkenin AB’nin dış sınırı olduğunu belirterek, “Ülkelerimiz arasında iyi bir koordinasyon olması gayet mantıklıdır. İyi komşuluk, bölgemizde birlikte elde edebileceğimiz en önemli şeydir. Her konuyu görüşüp iyi çözümler bulmaya hazırız” dedi.

Başbakan Miçotakis daha sonra Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile görüştü.

Yunanistan ile Bulgaristan arasındaki doğalgaz boru hattı

Bulgaristan’ın Rus gazına bağımlılığını azaltacak olan Bulgaristan-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattı projesi, 2015 yılında inşa edilmeye başladı. Yaklaşık 200 kilometre uzunluğundaki hat ile Yunanistan üzerinden Bulgaristan’a yıllık 3 ila 5 milyar metreküp gaz taşınacak.

Boru hattının tamamlanmasıyla 2022’de Azerbaycan’ın Şah Deniz 2 sahasından gaz tedariki gerçekleştirilmesi planlanıyor. Avrupa Birliği’nin desteklediği bu proje ile Avrupa’daki doğal gaz kaynaklarının çeşitlendirilmesi hedefleniyor.

EK Kaynaklar *AA

[UHA Haber Ajansı, 21 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.