enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan-Bulgaristan doğalgaz boru hattı birkaç aya hazır olacak

Yunanistan-Bulgaristan doğalgaz boru hattı birkaç aya hazır olacak
21 Aralık 2021
377
A+
A-

ATİNA-UHA HABER / Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Yunanistan ile Bulgaristan arasındaki doğalgaz boru hattı bağlantısının birkaç aya kadar hazır olacağını söyledi.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika HaberleriYunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, başkent Sofya’da Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov ile görüştü.

Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Miçotakis, iki ülke enerji sistemleri arasında işbirliğinin geliştirilmesi önünde geniş olanaklar bulunduğunu söyledi.

Miçotakis, “Yunanistan-Bulgaristan doğalgaz boru hattı bağlantısı birkaç aya kadar hazır olacak” dedi.

AB-Türkiye ilişkileri

AB ile Türkiye arasındaki ilişkilere de değinen Miçotakis, “Yunanistan, AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesine çaba gösterecek” ifadelerini kullandı.

Miçotakis, Yunanistan ve Bulgaristan’ın AB’nin dış sınırlarını muhafaza etmek zorunda olduklarına işaret ederek, “Ülkelerimiz insan haklarının korunmasını esas alarak bu görevlerini etkin bir şekilde yerine getiriyor” diye konuştu.

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov ise iki ülkenin AB’nin dış sınırı olduğunu belirterek, “Ülkelerimiz arasında iyi bir koordinasyon olması gayet mantıklıdır. İyi komşuluk, bölgemizde birlikte elde edebileceğimiz en önemli şeydir. Her konuyu görüşüp iyi çözümler bulmaya hazırız” dedi.

Başbakan Miçotakis daha sonra Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile görüştü.

Yunanistan ile Bulgaristan arasındaki doğalgaz boru hattı

Bulgaristan’ın Rus gazına bağımlılığını azaltacak olan Bulgaristan-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattı projesi, 2015 yılında inşa edilmeye başladı. Yaklaşık 200 kilometre uzunluğundaki hat ile Yunanistan üzerinden Bulgaristan’a yıllık 3 ila 5 milyar metreküp gaz taşınacak.

Boru hattının tamamlanmasıyla 2022’de Azerbaycan’ın Şah Deniz 2 sahasından gaz tedariki gerçekleştirilmesi planlanıyor. Avrupa Birliği’nin desteklediği bu proje ile Avrupa’daki doğal gaz kaynaklarının çeşitlendirilmesi hedefleniyor.

EK Kaynaklar *AA

[UHA Haber Ajansı, 21 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.