enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunan raporunda ‘Türk azınlık’ yine yok sayıldı

Yunan raporunda ‘Türk azınlık’ yine yok sayıldı
8 Aralık 2021
350
A+
A-

ATİNA-UHA HABER / Yunanistan, “Yunan-Pomak” propagandasını devlet söylemi haline getiriyor. Parlamento’da kabul edilen raporda, Türk azınlık bir kez daha yok sayıldı. Azınlıklar “Türk kökenli, Pomak ve Roman” olarak ayrıldı. Türk kelimesi tek başına kullanılmadı.

Advertisement(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine karşı uyguladığı asimilasyon politikası, Trakya Kalkınma Komisyonu Raporu ile bir kez daha gözler önüne serildi.

İktidardaki Yeni Demokrasi Partisi’nin oyları ile Yunan Parlamentosu’nda kabul edilen rapor, birçok kesimden büyük tepki çekti.

Gerçeklerin kasıtlı olarak gizlendiği raporda, Atina yönetiminin Lozan Antlaşması ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına uyduğu iddia edildi.

Azınlıkları 3 gruba ayırdılar

Kararlara uymadığı için Avrupa Konseyi’nin Yunanistan’a yaptığı uyarı görmezden gelindi.

Batı Trakya’da yaşayan azınlıklar, “Türk kökenliler, Pomak ve Roman” adı altında üç gruba ayrılırken, “Türk” kelimesinin tek başına kullanımından özellikle kaçınıldı.

İskeçe ve Pomak köyleri

Pomaklara ise, özel önem atfedildi, maddeler propaganda malzemesine dönüştürüldü.

Bölgenin kültürel özelliklerinin anlatıldığı bölümde, İskeçe kentinin Pomak köyleriyle ön plana çıktığı öne sürülüyor.

Pomakça ve Romanca şarkıların kayıt altına alınması gerektiğinin altı çiziliyor.

Rapor “samimiyetsiz” olarak nitelendirildi

Raporda, dikkat çeken bir başka ibare de bölgede yaşanan iç ve dış göç anlatılırken “Türk kökenliler Türkiye’ye özel eğitim için gidiyor” oldu.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, raporu “samimiyetsiz” olarak değerlendirdi.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu da, “Rapor, Türk milli kültürünü inkarın Atina’nın devlet politikası haline geldiğinin kanıtıdır.” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 08 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.