enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:10 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:44 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
06:46 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
06:44 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
06:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
06:31 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:49 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:28 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:24 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:08 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
20:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
14:50 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:44 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:04 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:50 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:48 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu topladı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yılın Tiyatro Adamı ödülünün sahibi Metin Zakoğlu oldu

Yılın Tiyatro Adamı ödülünün sahibi Metin Zakoğlu oldu
6 Şubat 2025
188
A+
A-

“Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri”nde bu yıl seçici kurul kararıyla Türksoy tarafından belirlenen “Türksoy Uluslararası Tiyatro Ödülü”, tiyatroseverler tarafından büyük ilgi gören Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Yüzyıllık Destan” üçlemesindeki koreografi çalışmaları nedeniyle Doç. Dr. Sibel Erdenk’e verildi.

UHA /  (İnternational News Agency)

Tiyatro Gazetesi Uluslararası 10. Anadolu Tiyatro Ödülleri için gerçekleştirilen ödül töreniyle yurt içi ve yurt dışından birçok tiyatro sanatçısını İstanbul’da ağırladı.  2025 yılında Anadolu Tiyatro Ödülleri alanlar arasında yer alan oyuncu, yazar ve yönetmen Metin Zakoğlu da YILIN TİYATRO ADAMI ÖDÜLÜ’ne layık görüldü. Zakoğlu’nun ödülü, sinema sanatçısı Serap Aksoy tarafından takdim edildi.

Tiyatrocu Metin Zakoğlu ödül töreninde yaptığı konuşmada; “bu ülkede benden önce tiyatro yapan ve bende sonra tiyatro yapacak her sanatçı yılın tiyatro adamıdır ve ben bu ödülü tüm tiyatrocular adına alıyorum” dedi.

Metin Zakoğlu İstanbul’un Eyüp ilçesinde dünyaya gelmiş; babası Radyo Sanatçısı Kadir Kubilay Zakoğlu, annesi ev hanımı Sevim Zakoğlu’dur. 6 kardeşin en küçüğüdür. 1994 yılında Şehir Tiyatroları’nın sınavını kazanarak 2001 yılına kadar bu kurumda görev almıştır. İlk tiyatro yazılarını TRT İstanbul Radyosu için Tatil Sabahı adlı proğrama yazmış ve başrolünde oynamıştır. Oyunlarının çoğunu kendi yazıp, kendi yönetmektedir. 2010 yılında yazdığı oyunu HERKES Mİ ALDATIR? başarıyla sinema filmine çekilmiş ve Zakoğlu EN İYİ ERKEK OYUNCU ödülüne aday olmuştur.

Metin Zakoğlu TV’de, sinemada ve reklam filmlerinde bir çok projede önemli rollerde oynamıştır. Bunlardan bazıları; KURŞUN YARASI-VAY ANAM VAY-HAYAL VE GERÇEK-KISMET-TÜRK MALI-UZAKTAN KUMANDA-CANIM BENİM; Sinemada; ŞU GÖNLÜMDEKİ KÖŞK OLMASA-HERKES Mİ ALDATIR? PAK PANTER-VAY BAŞIMA GELENLER 2,5,SAFTİRİKLER; Tv reklamlarında ise; PAMUKBANK-TED-FİNANS BANK-ANADOLU BANK-AYGAZ-SİEMENS başlıcalarıdır. Şu an EVDE TİYATRO ve CAFE THEATRE çalışmalarına devam etmekte olup, BANA BİR YALAN SÖYLE adlı kitabını piyasaya çıkartmıştır.

Köşe yazarı Ömür Gedik de, ‘Yılın Tiyatro Adamı’ seçilen sanatçı Metin Zakoğlu için şunları dile getirdi; “Zakoğlu’nun Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine geldiğinde bu işte çok başarılı olacağını ilk yazan ben olmuştum. Yapabileceklerini, sağlayacağı katkıları tahmin edebiliyordum çünkü. Gerçekten de Metin Zakoğlu geldiği andan itibaren Bodrum’un tiyatro mevsimini 12 ay bahara çevirdi, çiçek açtırdı. Artık Bodrum’da tiyatro yapılıyor, tiyatro konuşuluyor. Ve beklenen ödüllerden biri de geldi. Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri jürisi, Bodrum Belediyesi Tiyatrosu’nda gerçekleştirdiği çalışmalarından ötürü Yılın Tiyatro Adamı Ödülü’nü bu yıl Metin Zakoğlu’na vereceğini açıkladı” dedi.

2025 Anadolu Tiyatro Ödülleri Proğramı’nda Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı da Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülü’ne layık görüldü. Ortaylı’nın SANATA EVET ÖDÜLÜ, Tiyatro sanatçısı Tamer Levent tarafından kendilerine iletilmek üzere yakın dostu Betül Artam’a verildi.

Bende Uluslararası Haber Ajansı Haber ve Yayın Koordinatörü olarak Tiyatrocu Metin Zakoğlu’na ve Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hocamıza başarılar diler, ödüllerini tebrik ederim.

Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi'ndeki diplomasi trafiğini derledi

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.