enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:49 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:39 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:39 Kocaeli’den Haberler…
00:30 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:27 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:12 Kafkasya dağlarnda açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:07 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:11 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:10 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:09 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:08 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:07 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:04 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:03 AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:02 Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Debik’in Mektubu Macaristan’da

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Debik’in Mektubu Macaristan’da
20 Aralık 2024
33
A+
A-

Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’nin Tuna Nehri kıyısında tarihi binada Budapeşte Teknik Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Charaf Hassan’a, Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk-Macar İşadamları Derneği Başkan Osman Şahbaz ziyarette bulundu.

Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Charaf Hassan’ı üniversite rektörlük makamında ziyaret etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Debik'in Mektubu Macaristan'da - EuTürk Haber

Sıcak ortamda gerçekleşen ziyarette, Osman Şahbaz, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi ( YTÜ ) Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik’in kardeş üniversite ve iş birliği protokolü mektubunu Rektör Prof. Dr.  Charaf Hassan’a sundu.

1782 Yılında József Nádor Teknik Üniversite olarak kurulan, Avrupa’da ve dünyada önemli bir yere sahip olan ve 1949 yılında ismi değiştirilen Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi (BME) ile İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğine destek Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’dan geldi.

Rektör Prof. Dr. Charaf Hassan,  konuk Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’a Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi (BME) ile ilgili detaylı bilgi sundu.
Türkiye’nin hızlı ve istikrarlı gelişmesini yakından takip ettiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Hassan, gerçek bir Türkiye hayranı olduğunu söyledi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Debik'ın Mektubu Macaristan'da
Rektör Prof. Dr. Charaf Hassan görüşmede, ”Bu ziyaretten ziyadesi ile memnun oldum. Beş aydır Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi rektörüyüm. Aslen Lübnanlıyım. Lübnan’a giderken İstanbul üzerinden gidiyorum. Türkiye’ye ve İstanbul’a defalarca geldim. İstanbul’u çok seviyorum” dedi.
Her iki Üniversiteler arasında çalışmaların bir an önce başlaması için resmî girişimleri hemen başlatacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Hassan, “Konuyu sayın Bakanımız daha önce arayıp sizin geleceğinizi söylemişti. Bu hafta resmi bayram ve yılbaşı tatili olacak. 2025 yılı ocak ayının ile haftası protokolü imzalayıp size ileteceğiz. Meslektaşım Rektör Prof. Dr. Eyüp Debik’i Budapeşte’de üniversitemizde misafir etmekten onur duyacağız” şeklinde konuştu.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Debik'ın Mektubu Macaristan'da – Gazete Balkan
[(Solda) Prof. Dr. Charaf Hassan ve  İstanbul Macaristan Fahri Konsolos Osman Şahbaz (sağda)]
Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz da şunları söyledi;
“Sayın rektör bu imkânı bize verdiğiniz için size teşekkür ederim. Size Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Eyüp Debik’in selamlarını ve ayrıca kardeş üniversite, iş birliği ön protokolü mektubu getirdim. 1911 Yılında kurulan Yıldız Teknik Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik’e ve Macaristan Kamu Koleksiyonlarından ve Kültürel Gelişmesinden Sorumlu Devlet Bakan Yardımcısı Vincze Máté’ye katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. YTÜ ve BME ile iş birliği önerisinde bulunulmuştur. İki kıymetli üniversite güçlü iş birliği yaparak karşılıklı mevcut potansiyellerini çok yararlı projeler ortaya koyacağına inanıyorum. Ben de YTÜ mezunu makine mühendisi olarak karşılıklı iş birliği çalışmalarına her türlü katkı sağlamaktan memnuniyet duyacağım. Size de bu yeni değerli görevinizde muvaffakiyetler diliyorum” dedi.
İstanbul Macaristan Fahri Konsolos Osman Şahbaz, iş birliği çalışmalarının başlaması için Prof. Dr. Charaf Hassan’ı ve çalışma arkadaşlarını İstanbul’a davet etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.