enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
00:26 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’in uyguladığı soykırıma karşı dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi…
00:21 Türkiye’nin yerli ve milli otomobil hayalini gerçekleştiren Togg, Avrupa’da ilk teslimatlarına başladı…
00:20 TRT Genel Müdürü Sobacı: Türkiye, denklemleri değiştiren bir aktör oldu
00:16 Yurt genelinde sıcaklıklar artacak
00:16 112 Acil Çağrı Merkezlerine 10 Ekim 2024-10 Ekim 2025 tarihleri arasında 96 milyon 919 bin 400 başvuru yapıldı…
00:13 PFDK’dan 149 hakeme “bahis oynama” gerekçesiyle men cezası
00:07 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’üne tutuklama talebi…
00:05 Kocaeli’nin Gebze ilçesinde çöken 7 katlı apartmanın yakınındaki bir bina daha tedbiren boşaltıldı…
00:02 Eski ehliyetlerini 1 milyon 799 bin 172 kişi yenileme işlemini yapmadı…
00:35 Sessiz çocuklar: Utangaçlık mı, sosyal kaygı mı?
00:32 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
00:28 Hollanda seçimlerinde, işçi partisinin kaybında Türkiye’nin rolü var mı?
00:23 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:22 Hacıosmanoğlu: Hakemlik onur mesleğidir, bu onuru kirleten Türk futbolunda yer alamaz
00:21 Nükleer Güvenlikten İdeolojik Direnişe: Önleyici Vuruş ve İran Deneyimi Çerçevesinde Çıkarılacak Dersler
00:20 Türkiye’nin ev sahipliğinde Saros Körfezi’nde düzenlenen “Nusret- 2025 Davet Tatbikatı” bugün tamamlanıyor…
00:07 Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, Devegeçidi Barajı onarımı yapım işi için Kasım ayında ihaleye çıkacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yılbaşında on hediyeden dokuzunun sahibi aile üyeleri olacak

Yılbaşında on hediyeden dokuzunun sahibi aile üyeleri olacak
16 Aralık 2021
302
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / Gelişen teknolojiler sayesinde araştırma dünyasında öne çıkan online anketlerin daha fazla kişiyle, daha kısa sürede ve daha az maliyetle yapılmasını sağlayan Havucum.com, yılbaşı kutlamalarıyla ilgili bir anket gerçekleştirdi. Ankete göre katılımcıların yüzde 71’i yılbaşını ailesiyle geçirmeyi planlarken yüzde 94’ü de alacağı hediyeyi aile üyesine verecek. (UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre,Online anketlerle daha geniş bir kitleye ulaşarak araştırmaların daha kısa sürede ve daha az maliyetle gerçekleşmesini sağlayan Havucum.com, tüm dünyada merakla beklenen yılbaşı planlarına dair anket gerçekleştirdi.

Havucum.com Kurucu Ortağı Deniz Alpay

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Havucum.com Kurucu Ortağı Deniz Alpay, “Yılbaşını kutlayan herkesin farklı planları oluyor. Gerçekleştirdiğimiz bu anketimiz yılbaşında etkinlik planlama ve hediye alma faaliyetlerinin merkezinde ağırlıklı olarak aile üyelerinin yer aldığını gösteriyor. Ankete katılan üyelerimizin ve tüm Türkiye’nin yeni yılını kutluyoruz!” diyor.

Kullanıcıların yüzde 60’ı yılbaşını kutlayacağını belirtirken, yüzde 64’ü de yılbaşında sevdiklerine hediye almayı planlıyor. Katılımcılara yılbaşını kimlerle geçireceği sorulduğunda ailesi ile birlikte geçirmeyi planlayanların oranı yüzde 71, arkadaşları ile plan yapanların oranı yüzde 10, sevgilisi/eşi ile birlikte kutlama planı yapanların oranı ise yüzde 14 oldu. Yüzde 6’lık bir kesim ise yeni yıla yalnız gireceğini paylaşıyor.

 Hediyelerin neredeyse tamamı aile üyeleri içinKatılımcıların büyük çoğunluğu (yüzde 94) ailesine hediye almayı tercih ederken, eşine/sevgilisine hediye almayı düşünenlerin oranı yüzde 42, arkadaşlarına hediye almayı düşünenlerin oranı ise yüzde 33 oldu. Yılbaşı ağacı ve süslemeleri için alışveriş yapanların oranı yüzde 48 olurken, ağaç ve süslemelere harcanan ortalama bütçe ise 50-200 TL arasında değişiyor. Her üç yılbaşı hediyesinden bir tanesi 250-400 TL değerindeKatılımcılara hediye için ne kadar bütçe ayırdıkları sorulduğunda yüzde 33’ü 250-400 TL, yüzde 4’ü 100-250 TL, yüzde 22’si 400-650 TL, yüzde 21’i de 650 TL ve üzeri cevabını verdi. Katılımcıların yüzde 69’u yılbaşını kendi evinde, yüzde 11’i arkadaşlarının evinde, yüzde 20’si ise dışarıda yılbaşı etkinliğinde kutlamayı planladığını aktarıyor.

 Oyunlar, yılbaşı etkinliklerinin olmazsa olmazıKatılımcıların yüzde 66’sı yılbaşı gecesinde oyun oynamayı tercih ediyor. En çok tercih edilen oyunların başında ise yüzde 87 ile tombala geliyor. Tercih edilen diğer oyunlar sırası ile Jenga (yüzde 33), Monopoly (yüzde 25), Cranium (yüzde 12) ve Scrabble (yüzde 12) oluyor.

 HABER : Sezin BULUM

***Havucum.com hakkındaTemeli 2018’de atılan, faaliyetlerine de 2019’da başlayan havucum.com, teknoloji ve araştırma alanında 10 yıldan fazla uzmanlığı bulunan olan üç kişi tarafından kurulmuştur. Platformuna kayıtlı 250.000’den fazla üyesi bulunan havucum.com, gelişen teknolojiler sayesinde araştırma dünyasında öne çıkan online anketlerin daha fazla kişiyle, daha kısa sürede ve daha az maliyetle yapılmasını sağlamaktadır. Platforma ücretsiz üye olabilen kişiler, bu anketler sayesinde ek kazanç elde edebilmektedir. Genç ve dinamik yapısıyla pazarın ihtiyaçlarını, elinde bulundurduğu araştırma ve teknoloji gücüyle harmanlayarak pazara yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen havucum.com’un DIN EN ISO 20252:2019 ve DIN EN ISO 9001:2015 yönetim sistem sertifikaları bulunmaktadır.

[UHA Haber Ajansı, 16 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.