enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:20 CHP’den disipline sevk kararı
00:08 Moskova Crocus Expo hazır giyim fuarına 125 Türk firması katıldı
21:10 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Filenin Sultanları”nı tebrik etti
12:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas Kongresi’nin 106. yılı dolayısıyla yayımladığı anlamlı mesaj: “Sivas Kongresi’nin ruhu bugün de yaşıyor”
09:39 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, büyüme verilerini değerlendirdi
00:55 Suriye’deki Son Gelişmeler, Terör Örgütlerinin Planları ve Türkiye’nin Güvenlik Perspektifi: Jeopolitik ve Teorik Bir Analiz
00:55 Ömer Çelik: “Türkiye’nin savunma sanayisinin geldiği noktayı manşetlerinden indiremiyorlar”
00:54 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, çalışmalarına başladığı Başiskele Kavşağı Koridor Projesi hızlı bir şekilde ilerliyor.
00:45 İzmit Pişmaniyesinin Fahri Tanıtım Elçisi: Dr. Öğr. Üyesi Necmi Cemal Özdemir
00:44 Afganistan’da yeni diplomasi masası: Çin’in koridor planı
00:42 Su’da Riski Yönetemezsek!
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:40 Bakan Tunç, “Adaletin Yüzyılında her adımımızı adaletin rehberliğinde atacak, çalışmalarımızı adaletin ışığıyla aydınlatacağız.”
00:30 ABD Filistinli lider Abbas’ın vizesini iptal ederek BM Genel Kurulu’na katılımını engelledi…
00:27 Çin ABD’nin “süper güç” tahtını zorluyor
00:24 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, ABD’nin Filistinli yetkililerin vizelerini iptal etmesine ilişkin konuştu…
00:23 Afganistan’daki deprem neden bu kadar yıkıcı oldu?
00:19 Kanal İstanbul güzergâhında Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın satın aldığı 44 dönümlük tarım arazisi, turizme açıldı…
00:01 Almanya’da “sözlü taciz suç sayılsın” girişimi
12:55 CHP’ye kayyum: Özgür Çelik ve Gürsel Tekin kimdir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yasin Börü davasında mütalaa: 20 sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Yasin Börü davasında mütalaa: 20 sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi
29 Mayıs 2021
348
A+
A-

UHA HABER / Yasin Börü davasında savcılık mütalaası açıklandı. 20 sanık için “canavarca hislerle ve eziyet çektirerek çocuğu öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet talep edildi.

İhtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve 3 arkadaşı, 2014’te HDP’nin çağrısı ile başlayan 6-8 Ekim Olaylarında hunharca katledildi.

Daha 16 yaşında olan Yasin Börü, kaçarak bir binaya sığınmaya çalıştı. Ancak gözü dönmüş terör yandaşları, onu önce öldürdü, yetmedi binanın üçüncü katından sokağa attı. Bununla da yetinmeyen kalabalık grup, Yasin Börü’nün cansız bedenini ateşe verip araçla üzerinden geçti.

“Canavarca hislerle ve eziyet çektirerek çocuğu öldürmek” suçu

Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, 25 sanıklı davada 20 sanık hakkında “canavarca hislerle ve eziyet çektirerek çocuğu öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Firari 3 sanığın dosyalarının ayrılması istendi.

Mahkeme, Yasin Börü ve 3 arkadaşının katledilmesine ilişkin davada 24 Nisan 2017’de hükmünü açıklamış ancak dosya temyiz üzerine Yargıtay’a gönderilmişti.

Yargıtay, “canavarca hislerle ve eziyet ederek kasten öldürmek” suçundan ceza verilen 24 sanık ile beraat alan bir sanık hakkındaki kararı bozmuştu.

Bozma kararının gerekçesi olarak Börü’nün olay tarihinde 18 yaşından küçük olduğu belirtilerek, 24 sanığın bu suçu çocuğa karşı işlediğinin değerlendirilmesi gerektiği ifade edilmişti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 29 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.