enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yalova’da ormanlık alanlara giriş çıkışlar yasaklandı

Yalova’da ormanlık alanlara giriş çıkışlar yasaklandı
10 Temmuz 2022
173
A+
A-

YALOVA – UHA HABER / Yalova Valiliği, olası yangınların önüne geçebilmek adına 9 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında ormanlara gezi amaçlı girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Balkan NinnisiTÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı  haberine göre, Yalova Valiliğinden yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı üzerine Vali Muammer Erol’un başkanlığında toplanan Orman Yangınlarını Önleme Mücadele Komisyonu’nun, 9 Temmuz ila 15 Ağustos tarihleri arasında yerleşik köy halkı hariç olmak üzere halkın gezi amaçlı ormana giriş ve çıkışlarını yasakladığı belirtildi.

Komisyonun, orman içi yollarda izinli olanlar hariç ATV, UTV, motosiklet gibi araçlarla sportif amaçlı her türlü faaliyetler ve çadırlı-çadırsız kamp yapmaya da yasak getirdiği aktarılan açıklamada, il ve ilçelerdeki bütün piknik ve mesire alanlarında 9 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında saat 20.30’dan saat 09.00’a kadar mangal, semaver gibi ateş yakmanın da yasaklanmasına karar verildiği bildirildi.

Ayrıca Delmece Yaylası Tabiat Park sahası içindeki mangal yakmaya izin verilen piknik-mesire alanlarında da belirlenen tarihler arasında yasağın aynı saatlerde geçerli olduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Delmece Yaylası Tabiat Parkı yolu boyunca araç park etmek, kamp yapmak, ormana girmek ve piknik yapmak tamamen yasaklanmıştır. Yalova ili mülki sınırları içinde anız yakılması, kırsal alanlarda ot, çöp, tarla artığı, bağ-bahçe budaması artığı, yaprak ve dal parçaları ile vb. maddelerin kontrollü yakılması da yasaklanmıştır.

Advertisement

Orman yangınları esnasında valiliğinize bağlı kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre ait (dozer, loder, greyder, arasöz ve itfaiye aracı vb) her türlü araç ve gereçlerin yangın mahalline intikallerinden sonra orman teşkilatının koordinesine verilmesi, halk arasında yangın çıkarma hastalığı olarak da bilinen piromani teşhisi konulmuş kişilerin orman yangını açısından 9 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında tedbir amaçlı gözetim altında tutulması, orman yangınına sebebiyet verenlerin tespiti gayesiyle genel kolluk kuvvetleri başta olmak üzere diğer kolluk birimlerince düzenli şekilde devriye ve kontrollerin yapılması, muhtarlıklar tarafından ormanların yangınlara karşı muhafazasında köylerde gerekli tedbirlerin alınması ve vatandaşların uyarılması kararlaştırılmıştır.”

Açıklamada, tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında ilgili kanunlar gereği işlem yapılacağı bildirildi.

[UHA Haber Ajansı, 10 Temmuz 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.