enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:18 Türkiye-İtalya-Libya Zirvesi: Jeostratejik Denklemde İş Birliği
00:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
00:08 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda bugün Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
00:04 Uyku bozuklukları Alzheimer hastalığının oluşumunda önemli bir faktör
00:01 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Von der Leyen: Taliban’la görüşmek ‘tanıma’ anlamına gelmiyor

Von der Leyen: Taliban’la görüşmek ‘tanıma’ anlamına gelmiyor
22 Ağustos 2021
404
A+
A-

UHA HABER / Taliban’la müzakereler yürütüldüğünü doğrulayan AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, bunun yeni yönetimi tanıma anlamına gelmediğini söyledi. Von der Leyen, önemli olanın tahliyeleri mümkün kılmak olduğunu belirtti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,AFP/BÖ,ETO)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İspanya’nın başkenti Madrid’de AB kurumları için çalışmış Afgan görevlilerin getirildiği göçmen kabul merkezini ziyaret etti. Von der Leyen burada yaptığı açıklamada birliğin Taliban ile müzakereler yürüttüğünü doğruladı.

Bu görüşmelerin “kesinlikle örgütü tanıma anlamına gelmediğini” söyleyen AB Komisyonu Başkanı, şu aşamada en önemli konunun tahliyeleri kolaylaştırmak olduğunu ifade etti.

Von der Leyen, Taliban’ın Afganistan’da kontroü sağlaması sonrası hayatı tehlikeye giren insanlara “yasal ve güvenli” kaçış yolları sunmanın en öncelikli konu olduğunu belirtti.

Von der Leyen, Afganistan’a yönelik insani yardımların artırılmasının da görüşüldüğünü söyledi. “Yardım etmek zorundayız, bu bizim sorunluluğumuz” diye konuşan AB Yetkilisi, sadece ülkeden kaçanlara değil Afganistan’da kalanlara da yardım etmek gerektiğini vurguladı. Ancak Von der Leyen, yapılacak yardımların insan hakları ve kadın haklarına riayet edilmesi şartına bağlı olacağının altını çizdi. Avrupa Birliği, gelecek yedi yıl için Afganistan’a bir milyar euro tutarında yardım yapılmasını planlamıştı.

Von der Leyen ile İspanya’ya giden AB Konseyi Başkanı Charles Michel ise “Afganistan’daki durum, uluslararası toplum için bir başarı hikayesi değil. AB’nin çıkarlarını savunmak için imkanlarını nasıl daha fazla kullanacağını ve uluslararası ilişkileri nasıl olumlu yönde etkileyebileceğini analiz etmeliyiz” dedi.

Sanchez: Uluslararası misyon boşa gitmedi

Vo der Leyen’e eşlik eden İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ise Afganistan’daki uluslararası misyonun “boşa gitmediğini” söyledi. Özellikle eğitim alanında önemli çalışmalar yapıldığını söyleyen Sanchez, “Biz ektik, umuyoruz ki ektiklerimiz gelecekte Afgan halkına daha fazla refah, güvenlik ve özgürlük getirir” diye konuştu.

Taliban’ın uluslararası birliklerin ülkeden ayrılması sonrası hızlı bir şekilde ülkede kontrolü sağlaması, NATO’nun Afganistan misyonunu tartışmaya açmış ve çekilme kararının hatalı olduğu değerlendirmelerine neden olmuştu.

Afganistan’da AB kurumları için çalışan Afgan görevliler için oluşturulan kabul merkezinin bin kişilik kapasitesi bulunuyor. AB’den yapılan açıklamada, merkeze getirilen 200’den fazla Afgan’ın AB ülkelerine dağıtılacağı belirtildi.

[UHA Haber Ajansı, 22 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.