enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:47 Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Abacı’nın ardından…
10:53 Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde10’a düştü.
00:48 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:42 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:41 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:30 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
00:25 Tarım Bakanlığı’ndan sokak lezzetlerine sıkı takip
00:10 Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”
00:04 Hızlı Tren (YHT) ve anahat tren biletlerinde öğretmenlere yüzde 50 indirim…
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Volkswagen’in elektrikli otomobil satışları hızla düşüyor: Avrupalılar neden benzine geri dönüyor?

Volkswagen’in elektrikli otomobil satışları hızla düşüyor: Avrupalılar neden benzine geri dönüyor?
15 Nisan 2024
40
A+
A-

Volkswagen elektrikli araçlarının Avrupa’daki satışları, tüketicilerin benzine dönmesiyle yılın ilk üç ayında neredeyse dörtte bir oranında düştü.

UHA / İnternational News Agency

Radio 4 series for Angela Barnes : News 2015 : Chortle : The UK Comedy Guide

Gazeteci* Angela BARNES, EuroNews

Şirket 10 Nisan’da yaptığı son mali güncellemede tamamen elektrikli araç satışlarının Avrupa’da yüzde 24 oranında azaldığını, Çin’de ise bir önceki yıla göre yüzde 91 oranında arttığını açıkladı.

Çin’in yanı sıra Güney ve Kuzey Amerika’dan gelen “olumlu veriler” aynı çeyrekte VW’nin araç teslimatlarının yüzde 3 artarak 2,1 milyon araca ulaşmasını sağladı.

Fakat bu olumlu verilere ve Çin’deki elektrikli araç satışlarındaki dev artışa rağmen Avrupa satışlarındaki gerileme tam olarak engellenemedi.

Bununla birlikte geçen yıla oranla Avrupa’da elektrikli araç siparişlerinin iki kattan fazla (yüzde 154) arttığını vurgulayan şirket, sipariş sayısının 160 bine ulaştığını açıkladı.

Volkswagen’in Satıştan Sorumlu İcra Kurulu üyesi Hildegard Wortmann, Alman otomobil devinin ilk çeyrekte “sağlam bir teslimat performansı” elde ettiğini işaret ederken geniş “ürün yelpazesinin“, elektrikli araçlarda olduğu gibi belirli segmentlerdeki talep dalgalanmalarını telafi etmekte kendilerine “gerekli esnekliği” sağladığını ifade etti.

“Avrupa’da tamamen elektrikli modellerimiz için aldığımız yüksek siparişler, bu segmentte hem kendi bölgemizde hem de tüm dünyada yıl boyunca büyüyeceğimizden emin olmamızı sağlıyor” diyen Wortmann, “Bu yıl yapacağımız 30’dan fazla model lansmanı önümüzdeki aylarda rüzgarı arkamıza almamızı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Avrupalılar neden benzine geri dönüyor?

Şubat ayında Avrupa Parlamentosu, 2035 yılından itibaren benzinli ve dizel araçların satışını yasaklayan yeni bir yasayı oylayarak onayladı.

Avrupa Birliği’nde iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik daha büyük bir çabanın parçası olan yeni yasanın, bloğun elektrikli araçlara geçişini hızlandırması bekleniyor.

Buna rağmen, Dünya Ekonomik Forumu’nun yakın tarihli bir raporu, sektörün hala yüksek maliyet ve şarj altyapısı eksikliği gibi zorlukları aşamamasının Avrupa’daki elektrikli araç satışlarının ilk çeyrekte azalmasına neden olduğunu bildirdi.

Danışmanlık, denetim, vergi ve kurumsal finansman hizmetleri veren Ernst & Young şirketinin yakın tarihli bir raporunda yasal düzenlemelerin, sübvansiyonların ve teşviklerin elektrikli araçların benimsenmesi açısından olumlu etkilerine işaret etti.

Ancak sübvansiyonlarla bile maliyet, hala yüksek olmasından dolayı araçların kitlesel olarak benimsenmesini engelliyor.

Zira elektrikli araçlar fosil yakıt kullanan araçlara göre dörtte bir oranında daha pahalı.

Ernst & Young, araçlarını evde şarj edemeyen veya uzun yolculuklarda yüksek şarj ücretleri nedeniyle benimsemenin duracabileceğini öngörüyor.

Bunun engellenmesi içinse  Ernst & Young bürokrasinin ortadan kaldırılması, yerel makamlardan daha hızlı onay alınması ve kamu hizmeti şebekeleri kablo bağlantılarının sağlanması gerektiğini belirtiyor. (Ekonomi)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.