enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Vietnam heyeti TBMM’sini ziyaret etti

Vietnam heyeti TBMM’sini ziyaret etti
23 Eylül 2022
367
A+
A-

TBMM Asya Parlamenter Asamblesi(APA) Türk Grubu Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, Vietnam Komünist Partisi Merkez Komitesi Sekreteri ve Halk Seferberliği Başkanı Bui Thi Minh Hoai’ye ve beraberindeki heyet ile Meclis’te görüştü.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, APA Türk Grubu Başkanı Asuman Erdoğan, Vietnam heyetini TBMM’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vietnam ile geliştirilmesi gereken çok yönlü ilişkiler olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin “Yeniden Asya Girişimi” ile Asya’da çok daha etkin ve çok daha kapsamlı ilişkiler geliştirme istediğini ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, “Yeniden Asya Girişimi 2019 yılı itibariyle yürürlüğe girdi ve bu anlamda çok çeşitli programlar yürütülüyor. İnanıyoruz ki Vietnam ile de bu girişim vesilesiyle ya da içindeki programlar vesilesiyle ilişkilerimizi geliştirecek, güçlendirecek projeler gerçekleştirebiliriz.” dedi.

Asya Parlamenter Asamblesi olarak parlamenter işbirliğinin gelişmesi için Türk Kurulu Başkanlığı olarak çok önemli işlere imza atıldığını ifade eden Erdoğan, Vietnam’ı Asamble’de çok daha etkin görmek istediklerini ifade etti.

Vietnam Komünist Partisi Merkez Komitesi Sekreteri ve Halk Seferberliği Başkanı Bui Thi Minh Hoai ise 2021 yılında 13. Ulusal kongreyi düzenlediklerini düzenlenen bu kongreden sonra ilk defa Türkiye’ye geldiklerini söyledi.

Türkiye ile birçok alanda ortak çalıştıklarını belirten Hoai, Türkiye’nin uluslararası alandaki konumunu takdir ettiklerini ifade etti. (TBMM)

[UHA Haber Ajansı, 23 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.