enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Van Büyükşehir Belediyesi, Van Gölü’nü dip çamurundan arındırmaya devam ediyor

Van Büyükşehir Belediyesi, Van Gölü’nü dip çamurundan arındırmaya devam ediyor
19 Kasım 2021
257
A+
A-

VAN-UHA HABER / Van Gölü’nü kirlilikten arındırmak için Büyükşehir Belediyesinin başlattığı balçık ve dip çamuru temizlik çalışmaları hızla devam ediyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Van Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’nü kirlilikten kurtarmak için yaptığı dip çamuru temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığınca yaklaşık 5 aydır titizlikle sürdürülen temizlik çalışmasında bu güne kadar yaklaşık 24 Bin Metreküp balçık ve dip çamuru temizliği yapıldı. Gölün 13.9 kilometrelik sahil bandında onlarca kamyon ve ekskavatörler ile yürütülen dip çamuru temizliği son sürat devam ediyor. 

undefined

‘24 BİN METREKÜP BALÇIK VE ÇAMUR GÖLDEN ÇIKARTILDI’

Van Gölü’nün temizlenmesi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Serkan Başdinç, “Van Gölü ekosistemini korumak için yoğun bir çalışma içindeyiz. Tuşba ilçe sınırları içinde bulunan iskele sahilinde Dip Çamuru temizliğimiz devam ediyor. Şu ana kadar 24 bin metreküp balçık ve çamur gölden alındı. Önümüzdeki yıllar içerisinde bu çamuru tamamen temizlemeyi hedefliyoruz”  dedi.

3 etap olarak yapılacak olan temizlik çalışmalarında göl dibinden toplam 2 milyon 780 bin metreküp dip çamuru temizlenecek.

[UHA Haber Ajansı, 19 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.