enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Vali Karaloğlu: “Engelli vatandaşlarımızın bugünü dünden iyi, yarını da bugünden iyi olacak”

Vali Karaloğlu: “Engelli vatandaşlarımızın bugünü dünden iyi, yarını da bugünden iyi olacak”
4 Aralık 2021
319
A+
A-

DİYARBAKIR-UHA HABER / Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Vali Karaloğlu, engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi - Son DakikaKaraloğlu: 

“Rabbim hepimize gönüllerdeki ve zihinlerdeki engeli kaldırmayı nasip etsin. İnşallah engelli vatandaşlarımızın bugünü dünden iyi, yarını da bugünden iyi olacak”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla engelli bireyler ve ailelerine yemek programı düzenledi.

Gazi Köşkü’nde düzenlenen etkinlik, Beyaz Ay Derneği Zihinsel Engelliler Folklor ekibinin gösteriyle başladı.

Engelliler Şube Müdürlüğü Aktif Yaşam Merkezi öğrencisi Şevval Usun, Edip Cansever’in Umuş adlı şiirini seslendirdi.

Vali Karaloğlu, engelli öğrencilerle bir araya geldiVali Münir Karaloğlu, yaptığı konuşmada, sevgi engel tanımaz mottosuyla engelli bireylerle bir araya gelip hasbihal etmek ve dertleşmek amacıyla programı düzenlediklerini söyledi.

Devletin son 20 yılda engelliler ve sosyal politikalarda çok önemli çalışmaları olduğunu vurgulayan Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve yerel yönetimlerin var olan sorunları çözme noktasında bir gayret ve samimiyeti olduğunu ifade etti.

Valilik, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri olarak engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak, onları hayata bağlayacak, bir meslek ve iş sahibi yapacak çalışmalar yürüttüklerini aktaran Karaloğlu, önemli projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti.

Karaloğlu, sözlerine şöyle konuştu:

“Sevgili kardeşlerim inşallah bundan sonra da Diyarbakır’da hem kamu otoritesi olarak hem yerel yönetimler olarak engelli vatandaşlarımızla ilgili etkinliklerimiz faaliyetlerimiz devam edecek. Bütün engelli kardeşlerimize ulaşıncaya kadar ihlasla çalışmaya devam edeceğiz.”

“Mola Evleri annelerimizin hayatını kolaylaştırmak için başlatmış olduğumuz bir projedir”

Engelli bireylere sahip ebeveynlerin gündelik işlerini yapabilmeleri için çocuklarını bırakabilecekleri “Gündüzlü Bakım Merkezi Mola Evi” projesini kente kazandırdıklarını belirten Karaloğlu, merkezlerin Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde hizmet vereceğini dile getirdi.

Vali Karaloğlu, engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi - Son DakikaMola evlerinin annelere destek olmak amacıyla tasarlandığını kaydeden Karaloğlu, şunları aktardı:

“Kendisini, engelli yavrusunun bakımına adamış anneler, gün içerisinde biraz nefes almaları, sosyal ihtiyaçlarını çarşıda, pazarda, postanede, hastanede takip edebilsinler diye mola evine bırakabilecek. Gün içerisinde 2-3 saat ihtiyacı ne kadarsa, gidecek kendi işini görecek, o esnada çocuğunun bakımı ve rehabilitasyon çalışmaları bizim mola evinde devam edecek. Dönüp tekrar çocuğunu alıp evine gidecek. Engelli vatandaşlarımız için yaptığımız bir çalışma gibi gözükse de esas hedef engelliden çok kendisini engelli yavrusunu adamış annelerimizin hayatını kolaylaştırmak için başlatmış olduğumuz bir projedir.”

Karaloğlu, mola evlerindeki eksiklerin en kısa sürede giderilip hizmete sunulacağını aktardı.

“Önemli olan gönüllerde ve zihinlerde ki engeli kaldırmak” 

Her insanın engelli adayı olduğunu ifade eden Karaloğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“İnsanlar ikiye ayırıyorum; bir engelli olanlar iki engelli olmaya aday olanlar. Bugün engelli olmayabiliriz ama yarın hayatın bize hangi sürprizin hazırladığını bilmiyoruz. Onun için asıl olan insanın bedeninde olan engel değildir. Eğer gönlünüzde ve zihninizde engeliniz yoksa sorun yok. Önemli olan gönüllerde ve zihinlerde ki engeli kaldırmak. İnşallah Rabbim hepimize gönüllerdeki ve zihinlerdeki engeli kaldırmayı da nasip etsin. İnşallah engelli vatandaşlarımızın bugünü dünden iyi, yarını da bugünden iyi olacak”

Program, “Engelsiz Halk Müziği Korosu”nun performansını sergilemesiyle sona erdi.

[UHA Haber Ajansı, 04 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.