enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Vaka sayılarındaki artış çocuklarda “takıntı”ya yol açabiliyor

Vaka sayılarındaki artış çocuklarda “takıntı”ya yol açabiliyor
10 Ekim 2021
10.001
A+
A-

UHA HABER / Koronavirüs sürecinde artan vaka sayıları çocukların duygusal hayatını da etkiliyor. Kimi öğrenci yalnızlaşma süreci yaşarken kimileri temizliği takıntı haline getiriyor. İşte bu noktada ailelerin tutumu büyük önem kazanıyor.

Mustafa Kemal AtatürkÖğrenciler uzaktan eğitimden yüz yüze eğitime geçti. Ancak, vaka sayılarındaki artış bazı öğrencileri tedirgin ediyor. Bu durum, çocuklarda temizlik takıntılarını tetikliyor.

Uzmanlar, koronavirüse karşı önlemler alınırken uyarıların korkutucu boyuta varmamasını öneriyor.

“Virüsten korkan çocuklar yemek bile yemiyor”

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Nagihan Saday Duman, “Hastalıktan korktuğu için dokunmuyor, yaklaşmıyor, maskesini açmıyor yemek yiyecek olsa bile aç kalıyor. Açlıkla baş edemediği için duygu kontrolünde zorlanıyor. Fiziksel rahatsızlıklara da neden oluyor. Çocuk temizlikten dolayı tuvalete gitmek istemiyor. Bu durum böbrek hastalığına kadar gidebiliyor” dedi.

“Salgından dolayı çocuklar yalnızlaşmaya gidebiliyor”

Salgının bazı çocuklarda yalnızlaşma sürecinin de başladığına dikkat çeken Duman, “Yan yana olmaktan korkar hale geldiler, oyun oynamak istemiyorlar. Oyunlarda dışarıda kalabiliyor arkadaşına yaklaşmıyor, uzak tutmaya çalışıyor. Bu nokta da yalnızlaşmaya gidebiliyor. Sosyal ruhsal anlamda zorluk çıkarabiliyor” diye konuştu.

Uzmanlardan ailelere uyarı: Korkutucu uyarılar yapılmamalı

Uzmanlar çocukları virüse karşı uyarırken korkutucu olmamak gerektiği konusunda aileleri uyarıyor. Onlara “yaklaşma, dokunma, hastalanacaksın” gibi cümleler kurulmamalı. Sakin ve çözüm odaklı yaklaşılmalı.

Çocuklarda yemek yememe, bir yere dokunmama gibi günlük işlevsellik bozukluğu başladığında ise uzman desteği alınması öneriliyor.

[UHA Haber Ajansı, 10 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.