enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:32 11. Yargı Paketi bugün Meclis’e sunulacak
00:23 Spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçiliyor…
00:09 Siyasi dalgalanmalara ve yaptırımlara rağmen, İran – Türkiye arasındaki ticaret son yirmi yıldır artış trendinde…
22:11 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
21:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
19:31 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:40 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:35 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:32 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
00:14 Kişisel veri hırsızlarına operasyon: 14 şüpheli yakalandı
00:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ermenistan’la normalleşmeye hazırız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UYMSİB Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan: “Bursa’nın siyah inciri yeni pazarlarda boy gösterecek”

UYMSİB Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan: “Bursa’nın siyah inciri yeni pazarlarda boy gösterecek”
14 Haziran 2022
444
A+
A-

BURSA – UHA HABER / Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile başlatılan ve yaklaşık 3 ay süren Bursa Siyahı İncirinin Bilinirliğinin Çeşitli Coğrafyalarda Artırılması Ur-Ge projesinin ‘’Hedef Pazarlarda Yerinde Pazar Araştırması’’ konulu danışmanlık faaliyetinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.  

Online olarak gerçekleştirilen toplantıya Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkan Prof. Dr. Senih Yazgan, proje danışmanı Akdan Danışmanlık firması temsilcisi, danışman Nilüfer Arıak’ın yanı sıra Ur-Ge Küme Projesi’nde yer alan firmaların temsilcileri katıldı.  

Yaklaşık 3 aylık danışmanlık faaliyeti kapsamında kümedeki firmalara, ihtiyaç analizlerinde belirlenmiş hedef ülke pazarlarında araştırmanın nasıl yapılacağı konusunda bilgiler verildi. Dış ticarette sosyal medya kullanımı, pazar araştırmasında incelenmesi ve dikkat edilmesi gereken platformlar ile pazar bilgileri hakkında bilgilerin paylaşıldığı Ur-Ge projesi kapsamındaki danışmanlık faaliyetinde ayrıca sektörün küresel pazarda rekabet güçlerini artırmaları için izlemeleri gereken stratejiler de masaya yatırıldı.  

Resim önizlemesi

[UYMSİB Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan]

Bursa’nın birçok ürünüyle dünya ticaretinde söz sahibi olabilecek bir şehir olduğunu vurgulayan UYMSİB Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, Birlik olarak sadece kaliteli ürün üretme ve ihraç etme hedefiyle sınırlı kalmadıklarını aynı zamanda Birliğin portföyünde yer alan ürünlerin sosyal medyada tanıtılması için de birçok çalışmayı yürüttüklerini ifade etti. 

TRT_Francais_680*100 banner

Bursa’yla özdeşleşmiş siyah incirin dış ticaretteki pazar payını daha da artırmak istediklerini söyleyen Başkan Yazgan, Mart ayında başlayan “Hedef Pazarlarda Yerinde Pazar Araştırması” konulu danışmanlık faaliyetindeki Ur-Ge projemizle dünyada siyah incirimizin yerini, girebileceği yeni pazarları, ihracatta yapılan yanlışları kümede yer alan firmalarımızla değerlendirdik. Proje kapsamında desteklerden yararlanmak isteyen üyelerimize danışman firma tarafından örnek projeler ve öneriler sunuldu. Projemizde yer alan firmalarımız eğitimlerden çok yararlandılar. Bursa’yla özdeşleşmiş siyah incirin, yeni pazarlara açılmasını sağlayacak projemizin ürünün tarımına da önemli katkı yapacağı inancındayım” dedi. 

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Akdan Danışmanlık firması temsilcisi, deneyimli danışman Nilüfer Arıak da, “Çok farklı firmalarla çalışıyoruz. Bursa ihracatta İstanbul’un ardından gelen ve önemi gittikçe artan bir şehir. Firmalarımız zaten tecrübeli ve gayet iyi durumdalar ama daha fazla pazar payı lazım. Proje kapsamında sahaya gitmeden önceki hazırlıklar, pazar araştırma metodolojileri gibi eğitimlerde bir araya geldik.  Bursa siyah incirinin tanıtılması noktasında eksiğimiz var. Bu konuda firmalarımızın yanındayız. ABD’nin cevizde yaptığı gibi bizim de dünyada dijital platformlar üzerinden ürünlerimizin tanıtımını yapmamız gerekiyor” diye konuştu.   

[UHA Haber Ajansı, 14 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.