enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut: “Kocaeli ihracatta gurur kaynağımız”
00:22 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:16 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:16 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:07 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:06 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UYMSİB Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan: “Bursa’nın siyah inciri yeni pazarlarda boy gösterecek”

UYMSİB Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan: “Bursa’nın siyah inciri yeni pazarlarda boy gösterecek”
14 Haziran 2022
444
A+
A-

BURSA – UHA HABER / Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile başlatılan ve yaklaşık 3 ay süren Bursa Siyahı İncirinin Bilinirliğinin Çeşitli Coğrafyalarda Artırılması Ur-Ge projesinin ‘’Hedef Pazarlarda Yerinde Pazar Araştırması’’ konulu danışmanlık faaliyetinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.  

Online olarak gerçekleştirilen toplantıya Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkan Prof. Dr. Senih Yazgan, proje danışmanı Akdan Danışmanlık firması temsilcisi, danışman Nilüfer Arıak’ın yanı sıra Ur-Ge Küme Projesi’nde yer alan firmaların temsilcileri katıldı.  

Yaklaşık 3 aylık danışmanlık faaliyeti kapsamında kümedeki firmalara, ihtiyaç analizlerinde belirlenmiş hedef ülke pazarlarında araştırmanın nasıl yapılacağı konusunda bilgiler verildi. Dış ticarette sosyal medya kullanımı, pazar araştırmasında incelenmesi ve dikkat edilmesi gereken platformlar ile pazar bilgileri hakkında bilgilerin paylaşıldığı Ur-Ge projesi kapsamındaki danışmanlık faaliyetinde ayrıca sektörün küresel pazarda rekabet güçlerini artırmaları için izlemeleri gereken stratejiler de masaya yatırıldı.  

Resim önizlemesi

[UYMSİB Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan]

Bursa’nın birçok ürünüyle dünya ticaretinde söz sahibi olabilecek bir şehir olduğunu vurgulayan UYMSİB Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, Birlik olarak sadece kaliteli ürün üretme ve ihraç etme hedefiyle sınırlı kalmadıklarını aynı zamanda Birliğin portföyünde yer alan ürünlerin sosyal medyada tanıtılması için de birçok çalışmayı yürüttüklerini ifade etti. 

TRT_Francais_680*100 banner

Bursa’yla özdeşleşmiş siyah incirin dış ticaretteki pazar payını daha da artırmak istediklerini söyleyen Başkan Yazgan, Mart ayında başlayan “Hedef Pazarlarda Yerinde Pazar Araştırması” konulu danışmanlık faaliyetindeki Ur-Ge projemizle dünyada siyah incirimizin yerini, girebileceği yeni pazarları, ihracatta yapılan yanlışları kümede yer alan firmalarımızla değerlendirdik. Proje kapsamında desteklerden yararlanmak isteyen üyelerimize danışman firma tarafından örnek projeler ve öneriler sunuldu. Projemizde yer alan firmalarımız eğitimlerden çok yararlandılar. Bursa’yla özdeşleşmiş siyah incirin, yeni pazarlara açılmasını sağlayacak projemizin ürünün tarımına da önemli katkı yapacağı inancındayım” dedi. 

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Akdan Danışmanlık firması temsilcisi, deneyimli danışman Nilüfer Arıak da, “Çok farklı firmalarla çalışıyoruz. Bursa ihracatta İstanbul’un ardından gelen ve önemi gittikçe artan bir şehir. Firmalarımız zaten tecrübeli ve gayet iyi durumdalar ama daha fazla pazar payı lazım. Proje kapsamında sahaya gitmeden önceki hazırlıklar, pazar araştırma metodolojileri gibi eğitimlerde bir araya geldik.  Bursa siyah incirinin tanıtılması noktasında eksiğimiz var. Bu konuda firmalarımızın yanındayız. ABD’nin cevizde yaptığı gibi bizim de dünyada dijital platformlar üzerinden ürünlerimizin tanıtımını yapmamız gerekiyor” diye konuştu.   

[UHA Haber Ajansı, 14 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.