enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UTİB’in Ev Tekstili Tasarım Yarışması’na başvuru süresi uzatıldı

UTİB’in Ev Tekstili Tasarım Yarışması’na başvuru süresi uzatıldı
5 Haziran 2022
450
A+
A-

BURSA – UHA HABER / UTİB’in, Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi iş birliğinde bu yıl 12’ncisini düzenlediği Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Master Class için başvurular, yoğun ilgi nedeniyle 8 Haziran saat 12.00’ye kadar uzatıldı. 

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Türk tekstiline genç ve yetenekli yeni tasarımcılar kazandırmanın yanı sıra belirlediği eko-bilinç temasıyla sürdürülebilir temiz bir gelecek için yaşama ve doğaya saygı duyan toplumsal bilinç oluşturmayı hedefliyor.

Resim önizlemesi

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin

YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR ORTAYA KONUYOR  

Üniversitelerin tasarım bölümü öğrencilerinin gösterdiği yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu kaydeden UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Master Class” ile Türk tekstilinin dünya pazarına yön veren yenilikçi yaklaşımlarını ortaya koyarak, ev tekstil ihracatına ivme kazandırmasına da katkı sağlıyoruz, Ev tekstili sektörüne yenilikçi, katma değeri yüksek ve inovatif ürünler kazandırmaya katkı sağlayan yarışmamız, sektörün rekabet gücünü artırdığı gibi Türkiye’yi ev tekstili alanında öncü olduğu uluslararası pazarlarda moda ve trend yaratabilecek düzeyde temsil edecek tasarımcıları da teşvik ediyor olması nedeniyle çok değerli” diye konuştu. 

BU YILIN TEMASI ‘EKO-BİLİNÇ’ 

Sürdürülebilir kaynak kullanımları düşünülerek planlanan 12’nci Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Master Class’ın teması, çevreye en az seviyede etki edecek dönüştürülebilir ürünler tasarlamak ve üretim alışkanlıklarını değiştirmeye katkıda bulunmak amacıyla ‘eko-bilinç’ olarak belirlendi.

Resim önizlemesi

Başvuruların 8 Haziran günü saat 12.00’de sona ereceği yarışmaya katılmak isteyen adaylar, gerekli tüm detaylara https://evtekstiliyarismasi.com adresi üzerinden ulaşabiliyor.

Yarışmacılardan; üretimden tüketici alışkanlıklarına kadar analiz yaparak ve eko-bilinci göz önünde tutarak, tüketiciye çevrenin korunmasına destek olduğunu hissettiren, bu bilincin yayılmasına katkısı olacak, farkındalık uyandıracak, sürdürülebilir bir yaklaşımla, çevreci üretimi ve hammaddeleri barındıran ev tekstili ürünleri tasarlamaları bekleniyor.

Teskilat_680*100 banner

Başvuru yapan tüm yarışmacılara, tasarımlarını hazırlamadan önce ilham almalarına katkı sağlamak amacıyla ‘tekstilde sürdürülebilirlik’ konulu eğitim videosundan yararlanma imkânı tanınacak. Başvurularını tamamlayan ve ön eleme sonucu belirlenen 30 yarışmacıya; yaratıcı farkındalık, ev tekstilinde konsept geliştirme ve tekstilde sürdürülebilir bakış açıları eğitimleri; ikinci eleme sonucu belirlenen 15 yarışmacıya ise mesleki gelişimlerine katkıda bulunabilecek birbirinden farklı eğitimler verilecek.  

BİREBİR EĞİTİMLER VERİLECEK 

Üçüncü eleme sonucu belirlenen 7 finaliste; hem final eleme adımına hazırlanmak, hem de vizyonel bir bakış açısı geliştirmesine katkı sağlamak için koleksiyonların endüstriye uyarlanması ve ticarileşmesi, pafta geliştirme ve sunum koçluğu eğitimlerine katılma fırsatı sunulacak.

Final sunumlarına hazırlamak amacıyla birebir eğitimlerin verileceği 7 finalist, aynı zamanda UTİB üyesi ihracatçı firmalardan uygunluk alınabilmesi ve koşulların uygun olması durumunda fabrika gezileri ile endüstriyel üretim süreçlerini gözlemleyebilme şansı yakalayacak.

Her bir aşama sonunda dereceye girmeye hak kazanan ilk 3 finalist, 6 aylık online İngilizce eğitimi, tasarım tescil imkânı ve yurtdışı tasarım bursuna başvurma imkânına hak kazanırken, yarışma birincisi ise 1 yıllık EAT Jakarlı Dokuma Tasarım Programı Lisansı & Kullanıcı Eğitimine hak kazanacak. 

[UHA Haber Ajansı, 05 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.