enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:47 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:39 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
13:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:57 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:45 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:31 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:27 Hafta içi eksik kalan uyku borcunuzu hafta sonu ödeyerek kalp hastalığı riskini azaltabilirsiniz
00:25 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:24 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:11 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:08 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
00:06 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UTİB Başkanı Engin’den girişimcilere cesaret

UTİB Başkanı Engin’den girişimcilere cesaret
26 Eylül 2022
131
A+
A-

Girişimcilik ekosistemine katma değer sunan Türkiye’nin en önemli girişimcilik programı TechXtile Start-Up Challenge için başvurularda sona yaklaşıldı. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı’nda girişimcileri cesaretlendirdi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘nın haberine göre, Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine katma değer sağlayan ve nitelikli girişimcilerin sektöre kazandırılmasına büyük fırsat sunan TechXtile Start-Up Challenge’da başvurularda sona yaklaşılıyor. 

Resim önizlemesi

DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞIYOR 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), TechXtile Start-Up Challenge’ın daha geniş kitlelere ulaşması noktasında çalışmalarına hız verdi. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve TechXtile Start-Up Challenge Program Koordinatörü Ufuk Batum, Bursa Tekstil Mühendisleri Odası’nın ‘Tekstilde Dijital Çözümler ve Uygulamaları’ eğitiminde program hakkında bilgiler verdi. TechXtile Start-Up Challenge’ın detayları ile ilgili katılımcılardan gelen soruları cevaplayan Başkan Pınar Taşdelen Engin, girişimcileri programa katılmaları konusunda cesaretlendirdi. 

Resim önizlemesi

‘BÜYÜK ÖDÜL, SÜRECİN KENDİSİ’ 

TechXtile Start-Up Challenge’ın büyük fırsatlar sunduğunu belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Engin, “Programımızın hem girişimcilik, hem de inovasyon ligine firmalarımızın Ar-Ge bölümünde çalışan arkadaşların ilgi duyacaklarını düşüyorum. Buradaki büyük ödül, aslında sürecin kendisi. Program kapsamında yaptığımız Akıl Fikir Buluşmaları’na katılan önceki dönem finalistlerimizin paylaştıkları deneyimler bu işi devam ettirmemiz noktasında bize güç veriyor” dedi.

Girişimcilere destek olarak tekstil ekosistemine katkı sağlamayı hedeflediklerini de belirten Engin, “Firmalarımızın içerisinde de girişimcilik ruhunu geliştirmemiz gerekiyor. Özellikle Ar-Ge’de görev alan çalışma arkadaşlarımızın fikirlerini yönetim kuruluna pazarlamaları gerekiyor. Bu tarz girişimcilik eğitimleri bu noktada oldukça önemli. Profesyonel yarışmacılar değil, sektöre katkı verecek projelerin peşindeyiz. Akademik olarak girişimcilere destek verdiğimiz programımızın ‘girişimcilere networking’ konusunda da büyük katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı. 

Resim önizlemesi

UZUN MARATONUN SONUNA GELİNDİ 

Program Koordinatörü Ufuk Batum da, 10 yıldır süren ‘Ar-Ge Proje Pazarı’nın üzerine inşa edilen programın, 4 yıldır TechXtile Start-Up Challenge olarak kabuk değiştirerek büyümeye devam ettiğini belirtti. Programın tekstil sektörü için çok değerli olduğunu belirten Batum, “Zaman geçtikçe her marka ve şirkette olduğu gibi her programın da kendini yenilemesi gerekiyor. 3 yıl boyunca değiştirerek yaptığımız, bu yıl da dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz TechXtile Start-Up Challenge programımız aslında uzun bir maratonun sonunda vardığımız nokta. Tekstil dünyasının büyük Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile konuşup, görüşüyoruz. Teknoloji ve trend alanlarını belirleyip, girişimcilerimizi bu noktalara yönlendiriyoruz. Programımıza başvuran tüm katılımcıları TechXtile Akademi’ye davet ediyor ve eğitimden faydalanmalarını sağlıyoruz. Kurumsal olarak da büyük ilgi gören programımız çok fazla kaynak harcamadan uluslararası arenada ses getiriyor” dedi. 

[UHA Haber Ajansı, 26 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.