enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UNICEF: Depremden Türkiye ve Suriye’de 7 milyondan fazla çocuk etkilendi; binlercesi ölmüş olabilir

UNICEF: Depremden Türkiye ve Suriye’de 7 milyondan fazla çocuk etkilendi; binlercesi ölmüş olabilir
18 Şubat 2023
803
A+
A-

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Kahramanmaraş merkezli depremden Türkiye ve Suriye’de 7 milyondan fazla çocuğun etkilendiği uyarısında bulundu. UNICEF, binlerce çocuğun depremde ölmüş olabileğini bildirdi.

siyah kurdele deprem anlamı|TikTok AramaDr. James Elder - Human and Computer Vision - YouTubeMerkezi Cenevre’de bulunan UNICEF’in Sözcüsü James Elder, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye’de 4,5 milyon, Suriye’de ise 2,5 milyon çocuğun depremden etkilendiğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Bölgedeki çocukların ve ailelerinin daha fazla insani yardıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Elder, UNICEF’in bölgede işbirliği yaptığı dernek ve kuruluşlarının üyelerinden de çok sayıda can kaybı ve yaralı bulunduğunu bildirdi.

Ölü sayısının her geçen gün arttığını kaydeden Elder, ellerinde teyit edilmiş bilgi olmamakla birlikte bölgede binlerce çocuğun hayatını kaybetmiş olmasından endişe duyduklarını ifade etti.

İnanılmaz kurtuluş... Bir yaşındaki Ela enkazdan değil, beşiğinden alınmış gibi - Türkiye Gazetesi

Elder, “UNICEF’e göre açık alanlarda yaşayan on binlerce aile soğuk havaya maruz kaldı. Her gün artan sayıda çocuğun hipotermi ve solunum yolu enfeksiyonlarından hasta olduğuna dair raporlar geliyor. Aileler çocuklarıyla birlikte sokaklarda, alışveriş merkezlerinde, okullarda, camilerde, otobüs duraklarında ve köprü altlarında konaklamak zorunda kalıyor.” dedi.

Suriye ile ilgili bilgilere de değinen UNICEF temsilcisi, “İç savaşın yaşandığı bölgelerde bazı çocuklar 6 veya 7 kez taşınmak zorunda kaldı. Bu bölgede 12 yaşın altındaki her çocuk yalnızca çatışma, şiddet veya yerinden edilmeye şahit oldu” ifadesini kullandı.

UNICEF’e göre, Türkiye’de depremin etkilediği 10 ilde yaşayan 1,7 milyona yakın Suriye vatandaşı içinde çocukların sayısı 811 bin civarında.

Ek kaynaklar • AFP
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.