enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uluslararası Adalet Divanı Perşembe ve Cuma oturum düzenleyecek

Uluslararası Adalet Divanı Perşembe ve Cuma oturum düzenleyecek
15 Mayıs 2024
14
A+
A-

Refah’ın doğusuna ilerleyişlerini Salı günü sürdüren İsrail tankları, yedi aydır süren savaşta yerlerinden edilen bir milyondan fazla insanın sığındığı kentin bazı yerleşim bölgelerine ulaştı.

UHA / İnternational News Agency

Uluslararası Adalet Divanı İsrail’in Refah saldırılarını görüşecek

İsrail’in uluslararası müttefikleri ve yardım grupları, olası bir insani felaket uyarısında bulunarak mültecilerle dolu Refah’a kara harekatı yapılmaması için defalarca çağrıda bulunmuştu.

BM Uluslararası Adalet Divanı, İsrail’in Gazze savaşı sırasında Refah’a düzenlediği saldırılar nedeniyle Güney Afrika’nın talep ettiği yeni acil önlemleri görüşmek üzere Perşembe ve Cuma oturumlar düzenleyecek.

Söz konusu önlemler, Güney Afrika’nın geçen yıl Aralık ayında İsrail’i Gazze’deki Filistinliler’e yönelik saldırısı sırasında Soykırım Sözleşmesi’ni ihlal etmekle suçlayarak mahkemede açtığı ve halen devam eden davanın bir parçasını oluşturuyor.

İsrail daha önce uluslararası hukuka uygun hareket ettiğini söylemiş, soykırım davasını temelsiz olarak nitelendirmiş ve Güney Afrika’yı Gazze’de iktidardaki Hamas militanlarının “yasal kolu” gibi hareket etmekle suçlamıştı.

Perşembe günü mahkemeye hitap edecek olan Güney Afrika geçen hafta Uluslararası Adalet Divanı’ndan, İsrail’in Refah saldırısını durdurmasını ve BM yetkilileri, insani yardım sağlayan kuruluşlar, gazeteciler ile araştırmacıların Gazze’ye engelsiz erişimine izin vermesini talep etmişti.

Mahkeme takvimine göre İsrail davada kendi görüşünü Cuma günü sunacak.

Lahey’deki duruşmalar, mahkemenin genellikle yıllar süren davanın esası hakkında karar vermesinden önce, ihtilafın tırmanmasını önlemek için sadece acil durum önlemlerinin alınmasına odaklanacak. Kararlar bağlayıcı ve temyiz edilemez olsa da mahkemenin bunları uygulamask için bir imkanı yok. (Dış Haberler Servisi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.