enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
06:40 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:20 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
00:55 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:52 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
00:51 “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
00:26 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:20 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:20 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 “İran-ABD gerginliği”
00:08 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:47 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:39 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
13:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:57 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:45 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Uluslararası Adalet Divanı Perşembe ve Cuma oturum düzenleyecek

Uluslararası Adalet Divanı Perşembe ve Cuma oturum düzenleyecek
15 Mayıs 2024
16
A+
A-

Refah’ın doğusuna ilerleyişlerini Salı günü sürdüren İsrail tankları, yedi aydır süren savaşta yerlerinden edilen bir milyondan fazla insanın sığındığı kentin bazı yerleşim bölgelerine ulaştı.

UHA / İnternational News Agency

Uluslararası Adalet Divanı İsrail’in Refah saldırılarını görüşecek

İsrail’in uluslararası müttefikleri ve yardım grupları, olası bir insani felaket uyarısında bulunarak mültecilerle dolu Refah’a kara harekatı yapılmaması için defalarca çağrıda bulunmuştu.

BM Uluslararası Adalet Divanı, İsrail’in Gazze savaşı sırasında Refah’a düzenlediği saldırılar nedeniyle Güney Afrika’nın talep ettiği yeni acil önlemleri görüşmek üzere Perşembe ve Cuma oturumlar düzenleyecek.

Söz konusu önlemler, Güney Afrika’nın geçen yıl Aralık ayında İsrail’i Gazze’deki Filistinliler’e yönelik saldırısı sırasında Soykırım Sözleşmesi’ni ihlal etmekle suçlayarak mahkemede açtığı ve halen devam eden davanın bir parçasını oluşturuyor.

İsrail daha önce uluslararası hukuka uygun hareket ettiğini söylemiş, soykırım davasını temelsiz olarak nitelendirmiş ve Güney Afrika’yı Gazze’de iktidardaki Hamas militanlarının “yasal kolu” gibi hareket etmekle suçlamıştı.

Perşembe günü mahkemeye hitap edecek olan Güney Afrika geçen hafta Uluslararası Adalet Divanı’ndan, İsrail’in Refah saldırısını durdurmasını ve BM yetkilileri, insani yardım sağlayan kuruluşlar, gazeteciler ile araştırmacıların Gazze’ye engelsiz erişimine izin vermesini talep etmişti.

Mahkeme takvimine göre İsrail davada kendi görüşünü Cuma günü sunacak.

Lahey’deki duruşmalar, mahkemenin genellikle yıllar süren davanın esası hakkında karar vermesinden önce, ihtilafın tırmanmasını önlemek için sadece acil durum önlemlerinin alınmasına odaklanacak. Kararlar bağlayıcı ve temyiz edilemez olsa da mahkemenin bunları uygulamask için bir imkanı yok. (Dış Haberler Servisi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.