enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:09 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:09 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:09 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de UHA / İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:05 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:05 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey UHA / İnternational News Agency’nda
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:03 İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebini kabul etmedi.
00:01 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:01 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:00 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
00:18 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:14 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:08 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:06 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ülke genelinde hava parkları şart…

Ülke genelinde hava parkları şart…
22 Kasım 2022
283
A+
A-

Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Derneği Genel Başkanı Orhan Ünsal; Otomobil uçaklar seri üretime geçince hava parklarına daha çok ihtiyaç olacağını açıkladı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Ali FİKRET’in haberine göre, Ankara Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ile Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Derneği tarafından; Polatlı Orhan Ünsal Hava Parkı’nda bir basın toplantısı düzenlendi.

Resim önizlemesi

Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Derneği Genel Başkanı Orhan Ünsal, basın toplantısına yoğun ilgi gösteren Ulusal ve Yerel basından muhabirleri bilgilendirdi.

Havacılığın gelişmesi için hava parklarını, ülkenin dört bir yanına inşa etmeyi hedeflediklerini Orhan Ünsal; Dün olduğu gibi bugünde, Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden; pilot, mühendis ve girişimci Vecihi Hürkuş ile Türkiye’de Havacılık Sanayi’nin önderi Nuri Demirağ’lara ihtiyacımız vardır. Amacımız hava parklarının temellerini atmak için proje üretmektir ve buradan yola çıkarak havacılığa gönül veren gençlerin de önünü açmaktır. Yine ilerdeki zamanlarda Bu hava parklarında sosyal etkinliklerde yapılacaktır. 2000 kg atkında olan uçaklarımızın MTV’den muaf tutulmasını da talep ediyoruz. Kendi imkânlarımızla havacılık alanında hizmet etmek için büyük gayretler sarf etmekteyiz. Bu alanda faaliyet gösteren uçuş okullarımıza destek olunması da ayrıca taleplerimiz arasındadırdedi…

ÜNSAL: “AMACIMIZ HAVACILIĞA KATKI SAĞLAMAK”

havacılık alanındaki projelerine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Orhan Ünsal; Türkiye’nin “Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Derneği olarak havacılığa katkı sağlamak amacıyla çıkmış olduğumuz bu yolda, bu işe gönül veren arkadaşlarımızla projeler üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hava parkları, havacılık alanında gençlerimize uçuş eğitimi vermenin yanı sıra proje üretmelerinin de önünü açacaktır. İş insanlarımız kendi özel uçaklarıyla pratik seyahat yapma imkânına kavuşacaktır. Bu hedeflerin gerçekleştirilmesi yolunda devletin milli emlak yoluyla bizlere hazine arazisi tahsis etmesi çok önemlidirşeklinde konuştu .

Resim önizlemesi

[Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Derneği Genel Başkanı Orhan Ünsal]

HAVA PARKLARI ÇOĞALTILMALI…

Hava sahamız tamamen kendi imkânlarımız ile yapılmış bir tesistir diyerek sözlerine devam eden Ünsal; Havacılığın maliyetini biraz düşürerek insanlarımızın hizmetine bu hava parklarını açabilmeliyiz ve devletimiz bu konuda bize yardımcı olmalıdır. Devletimiz arazi konusunda bize destek olursa biz de iş adamları olarak Türkiye’nin 4 bir yanına hava parkları açabiliriz. Şu anda sadece Sivrihisar da bir hava parkı var ama il bazında baktığımız zaman bir tek Polatlı’da hava parkı bulunmaktadır. Diğer hava meydanları kullanmaya çalışıyoruz ama orada bizlere büyük zorluklar çıkıyor. Hava parkları daha çok açılmalı ve ülkemizde giderek çoğalmalıdır” dedi.  

Resim önizlemesi

UÇAN OTOMOBİLLER İÇİN HER YERDE HAVA PARKI AÇILMASI ŞART…

Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Derneği Genel Başkanı Orhan Ünsal; Otomobil uçaklar seri üretime geçince hava parklarına daha çok ihtiyaç olacak diyerek;Bundan 5 yıl sonra uçan otomobiller olacak. Bu proje hayata geçtikten sonra bu tür hava parklarına daha çok ihtiyaç var. Uçan otomobiller gündemimizde, bunların hava parkından kalkıp hava parkına iniş yapması gerekecektir. Bu araçlar kanatlarını kapatıp otomobil statüsüne geldikten sonra şehir içinde işlerini görecekler. Daha sonra tekrar hava parkına gelip, gidecekleri yere hava yolu şeklinde seyahat edeceklerdir. Bunun içinde hava parklarına daha çok ihtiyaç olacak. Otomobil uçak iniş-kalkışlarını büyük meydanlarda yapamazsınız onun için bu tür hava parkları şartşeklinde konuştu.

İŞ İNSANI ORHAN ÜNSAL MUHABİRLERİ UÇURDU 

Orhan Ünsal Bu tür hava parklarını açabilmek için 15 kurumdan izin almak gerekiyor diyerek; “ Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere, İçişleri bakanlığı, Tarım Orman Bakanlığı, belediyeler, sivil havacılık gibi yerlere müracaat etmekteyiz. Biri olumsuz yaklaşsa bu hava parkını açamayız diyerek sözlerini noktaladı.

Ankara Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ömer Uzun başta olmak üzere, Basın toplantısı öncesi ve sonrasında muhabirler, sportif uçaklarla Polatlı semalarında uçuş turu yaptı.

İş İnsanı Orhan Ünsal: 'Ülke Genelinde Hava Parkları Çoğaltılmalı'

Ankara Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ömer Uzun başta olmak üzere, Basın toplantısı öncesi ve sonrasında muhabirler, sportif uçaklarla Polatlı semalarında uçuş turu yaptı.

Ali Fikret adlı kullanıcının profil fotoğrafı

Gazeteci * Ali Fikret ER

[UHA Haber Ajansı, 22 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.