enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: “Türkiye’yi ulaşımda uluslararası bir koridora çevireceğiz”…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: “Türkiye’yi ulaşımda uluslararası bir koridora çevireceğiz”…
4 Şubat 2023
144
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni projeler üreterek Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısını daha da güçlendireceklerini, Türkiye’yi Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkaslar ve Kuzey Karadeniz ülkeleri açısından ulaşımın her yönünde uluslararası bir koridora çevireceklerini söyledi.

Turkuvaz Medya Grubu’nun düzenlediğiTürkiye Yüzyılı Zirvesi & Para Sohbetlerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gönderdiği bir video mesajla katıldı.

Türkiye’nin yüzyılının altyapısını hazırlamak için aralıksız çalıştıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, zirveye açılışını yaptıkları Afyonkarahisar Şuhut Yolu nedeniyle Afyonkarahisar’dan katıldığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin bağımsızlık üzerine kurulduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, “O da ancak ekonomik bağımsızlık ile mümkündür. Son 20 yılda hayata geçirilen köklü ekonomik reformlar ve uygun yasal altyapının tesis edilmesi sayesinde ülkemiz pek çok ekonomik dalgalanmadan, hatta ataklardan başarıyla çıktı. Türkiye avantajlı konumuyla, sunduğu güven ortamıyla yabancı yatırımcıları çekmeye devam ediyor. Başarılı ekonomik performansı, genç nüfusu, yetişmiş iş gücü, liberal ve reformcu yatırım ortamı, gelişmiş altyapısı, avantajlı coğrafi konumu, her geçen gün ülkemizin gücüne güç katıyor” dedi. 

2023 yılı yeni bir mihenk taşı olacak 

2020 yılında başlayan pandemi ve ardından Ukrayna-Rusya savaşı gibi bölgesel istikrarsızlıklar nedeniyle küresel belirsizliklerin çok daha fazla hissedildiği zorlu bir dönemden geçtiğimizin altını çizen Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi: “Dünyanın en büyük ekonomileri sarsılmış durumda. Buna rağmen güçlü bir ekonominin inşası için uyguladığımız politikalar, köklü reformlarımız ve dev yatırımlarımızla 2022 yılı 254 milyar dolar ihracatla rekor bir seviyede kapanmıştır. Bu zorlu süreçte bölgemizdeki adeta bir istikrar adası olarak ön plana çıkmaktayız. 2023 yılı bütün çabalarımızın karşılığını almaya başladığımız yeni bir mihenk taşı olacaktır. Bağımsız ve güçlü bir ekonominin oluşturulması ve sürdürülmesinde elbette ki altyapı yatırımlarının önemi ve yeri çok büyüktür. Son 20 yılda ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 1 trilyon 743 milyar TL yatırım gerçekleştirdik. Bugüne kadar Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi ve 1915 Çanakkale Köprüleri, İstanbul Havalimanı, Ordu Giresun ve Rize Artvin Havalimanları, İstanbul – İzmir, Kuzey Marmara, Ankara-Niğde Otoyolları gibi Türkiye’yi geleceğe taşıyan ve dünyayı Türkiye’ye bağlayan nice dev ulaştırma yatırımlarını yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirdik. Havayolu, karayolu, demiryolu ve denizcilik alanında kamu – özel sektör iş birliğiyle yapılan yatırımlarımız incelendiğinde, 2024 yılında elde edeceğimiz gelirler ve ödemeler başa baş noktasına gelecektir. 2025 yılında gelirlerimiz, yapacağımız ödemelerin üzerinde olacaktır. Böylece ulaştırma sektöründe kamu – özel sektör iş birliğiyle inşa edilen eserler sayesinde hazinemize net nakit akışı sağlanacak, devletimiz ilave gelire kavuşacaktır.” 

Metroda yerli sinyalizasyon sistemi dönemi 

“Son 20 yılda yerli sanayimizi geliştirerek ithal ettiğimiz teknoloji ürünlerinin miktarını düşürdüğümüz ve ürettiğimiz milli teknoloji ürünleriyle dünya çapında küresel bir üretici, ihracat ülkesi olduğumuz artık bilinen bir gerçektir” diyen Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Çağın gerektirdiği bütün donanımlara sahip olan ve her adımını planlayarak geleceğe küresel oyun kurucu olarak ilerleyen Türkiye, sesini tüm dünyaya duyurdu. Haberleşme, ulaşım, savunma, sanayi, otomotiv, denizcilik… Hayata geçirdiğimiz tüm projelerde yerlilik ve millilik hususlarını ön planda tutuyoruz. Örneğin 22 Ocak’ta açılışını gerçekleştirdiğimiz Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu’nda bakanlığımızın destekleriyle ilk defa yerli ve milli imkanlarla geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılıyor. Burada edindiğimiz deneyimlerle metro inşalarında artık yeni bir döneme girdik. Artık metro hatlarımızın yapım aşamasından elektrifikasyon ve sinyalizasyon aşamasına kadar her süreci kendi mühendisliğimizin ürünü, yani yerli ve milli olarak gerçekleştiriyoruz. Çok yakında hızlı tren hatlarımızda Türasaş’ın ürettiği milli trenleri kullanacağız. Özgün tasarım ve ileri teknolojiyle elektrikli ana hat lokomotif üretiminde dışa bağımlılığın ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz. Türkiye’nin 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşması için yüksek teknolojiye ve katma değerli ürünlere ihtiyacı var. 5G de bunların en önemlilerinden biri. 5G’de yerli ve milli ürün tedariki hususlarında üniversitelerle ve sanayiyle iş birliği sağlayarak tüm paydaşları bir araya getiren projelerimizle sektör ihtiyaçlarına göre çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bildiğiniz üzere, güneş balçıkla sıvanmaz. Ne yaparlarsa yapsınlar ne derlerse desinler biz yatırımlarımızı kesmeyeceğiz. Aksine yeni projeler üreterek Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısını daha da güçlendireceğiz. Türkiye’yi Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkaslar ve Kuzey Karadeniz ülkeleri açısından ulaşımın her yönünde uluslararası bir koridora çevireceğiz.” 

Hatem Vural (@hatemv) / Twitter

Gazeteci* Hatem VURAL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.