enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlama sesleri duyuldu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlama sesleri duyuldu
29 Nisan 2022
706
A+
A-

Kasaba Doktoru

KİEV -UHA HABER / Ukrayna’da Kiev Bağımsızlık Meydanı’na çok yakın bir noktada patlama sesi duyuldu. Bir yerleşim yerinin hedef alındığı saldırıda 6 yaralı var. TRT Haber Muhabiri Merve Güneş olay yerinden aktardı.

Kiev Belediye başkanı Vitali Klitschko, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de iki patlama sesi duyulduğunu söyleyerek saldırıda Shevchenko bölgesinin vurulduğunu açıkladı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyuldu - Bloomberg HT

Yerleşim yeri hedef alındı

TRT Haber Muhabiri Merve Güneş saldırının merkezi bir noktada gerçekleştiğini, bölgeye itfaiye ekiplerinin, ambulansların ve askerlerin sevk edildiğini söyledi. Güneş, bu bölgenin saldırı gerçekleşen noktalar arasında bu zaman kadar Bağımsızlık Meydanı’na en yakın nokta olduğunu vurguladı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı da saldırıda bir yerleşim yerinin hedef alındığını ve 6 yaralı olduğunu duyurdu.

“Saldırıda füze kullanıldı”

Devlet Acil Durum Servisi basın sekreteri Svetlana Vodolaga, diğer füzenin konut binasına yakın isimsiz bir tesisi vurduğunu söyledi.

Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Rusya’nın saldırıda füze kullandığını ifade etti.

Patlamalar, BM Genel Sekreteri Guterres’in Ukrayna  Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile Rus kuşatması altındaki Mariupol limanından sivilleri tahliye etme çabalarına odaklanan görüşmelerini tamamlamasının ardından meydana geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy dünyaya seslendi - Ege  Bölgesi'nin Günlük Siyasi Gazetesi - Yerel Yönetimler, Sağlık, Politika,  Güncel, Spor, Yaşam, Eğitim, Ekonomi, Magazin, Kültür, Sanat

“Rusya’nın Kiev’e yönelik saldırıları BM’yi aşağılamayı amaçlıyor”

Vladimir Zelenskiy, BM Genel Sekreteri ziyareti esnasında Kiev’de bir yerleşim bölgesini vuran Rus saldırılarının küresel kuruluşu “aşağılama” girişimi olduğunu söyledi.

Zelenskiy, “Bugün, Kiev’deki görüşmelerimizin bitiminden hemen sonra, Rus füzeleri şehre uçtu.Bu, Rusya’nın BM’yi küçük düşürme çabaları ve örgütün temsil ettiği her şey hakkında çok şey söylüyor.” dedi. Bunun “karşılık gelen güçlü bir reaksiyon” gerektirdiğini de sözlerine ekledi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'den Newroz mesajı - Darka Mazi

“Bir gün önce Kremlin’deydi, bugün başının üstünde patlamalar var”

Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin danışmanlarından biri olan Ukrayna müzakere ekibinin başkanı Mykhailo Podolyak, BM Genel Sekreteri António Guterres’in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezindeki ‘füze saldırıları’ hakkında tweet attı.

Podolyak’ın paylaşımında “Antonio Guterres’in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezine füze saldırısı düzenlendi. Bir gün önce Kremlin’de uzun bir masada oturuyordu ve bugün başının üstünde patlamalar var” ifadeleri yer aldı.

Kiev, Rus güçlerinin birkaç hafta önce geri çekilmesinden bu yana nispeten sakindi, ancak daha uzun menzilli Rus ağır silahlarına karşı savunmasız kalmaya devam ediyor.

Merve Güneş

HABER : Merve GÜNEŞ

***

Merve GÜNEŞ, 1992 yılında İstanbul’da doğdu. Ayvansaray Üniversitesi’nde İngillizce Grafik Tasarım bölümünden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde öğrenim görüyor. Meslek hayatına 2014 yılında Daily Sabah gazetesinde başladı. Ocak 2018’den beri TRT Haber’de muhabir olarak görev yapıyor.

[UHA Haber Ajansı, 29 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.