enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:04 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:47 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:40 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:10 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:09 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:09 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:06 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:04 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
00:01 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:49 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:39 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:39 Kocaeli’den Haberler…
00:30 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:27 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:12 Kafkasya dağlarnda açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:07 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı sürüyor

Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı sürüyor
7 Ağustos 2022
308
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / İstanbul’daki mutabakatın ardından Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı sürüyor. NaviStar, Rojen ve Polarnet adlı 3 gemi de Türk kara sularına ulaştı. İrlanda’ya 33 bin ton mısır taşıyan NaviStar’da denetim tamamlandı. Gemi seyrine devam edecek. Bugün ise 4 gemi daha Ukrayna limanlarından çıkış yapacak.

İstanbul açıklarına ulaşan ilk gemi Razoni’ydi. Ukrayna’dan yola çıkarak denetim noktasına dümen kıran ikinci yük gemisi NaviStar da belirlenen mevkiye demirledi.

Rojen ve Polarnet adlı diğer gemiler de Türk karasularına ulaştı. İstanbul’a gelen NaviStar adlı gemide denetleme yapıldı.

NaviStar; Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinden oluşan heyet tarafından denetlendi.

Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna’dan İrlanda’ya 33 bin ton mısır taşıyan Panama bayraklı NaviStar isimli gemide denetim faaliyetinin başarıyla tamamlandığını, geminin seyrine devam edeceğini açıkladı.

Rojen ve Polarnet isimli gemilerin denetimi ise yarın yapılacak.

İlk yük Derince’ye indirilecek

Çornomorsk Limanı’ndan hareket eden “Rojen” gemisi İstanbul açıklarına ulaştı
Denetimlerin ardından 13 bin ton mısır yüklü Malta bayraklı Rojen boğazlardan geçerek İngiltere’ye gidecek.

Polarnet adlı 3’üncü gemi de Türk kara sularına ulaştı. 12 bin ton mısır taşıyan Türk bayraklı Polarnet ise yükünü Türkiye’de boşaltacak.

Bu yük, İstanbul’da imzalanan mutabakatın ardından Ukrayna’dan yola çıkarak hedefine ulaşacak ilk sevkiyat olması bakımından önem taşıyor.

Gemi Derince limanında Ukraynalı yetkililerin de katılacağı törenle karşılanacak.

Ukrayna’dan 4 gemi daha çıkacak

Milli Savunma Bakanlığı, Bakan Hulusi Akar’ın temasları ve İstanbul’daki Müşterek Koordinasyon Merkezindeki yoğun çalışma ve koordinasyon sonucunda; bugün 1’i Odessa’dan, 3’ü Çernomorsk’tan olmak üzere 4 geminin Ukrayna limanlarından çıkış yapacağını açıkladı. 1 boş geminin ise Ukrayna limanlarına girişi planlandı.

“Sevkiyatlar için hazırlık ve koordinelere devam edilmektedir.” açıklaması yapıldı.

[UHA Haber Ajansı, 07 Ağustos 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.