enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı sürüyor

Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı sürüyor
7 Ağustos 2022
307
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / İstanbul’daki mutabakatın ardından Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı sürüyor. NaviStar, Rojen ve Polarnet adlı 3 gemi de Türk kara sularına ulaştı. İrlanda’ya 33 bin ton mısır taşıyan NaviStar’da denetim tamamlandı. Gemi seyrine devam edecek. Bugün ise 4 gemi daha Ukrayna limanlarından çıkış yapacak.

İstanbul açıklarına ulaşan ilk gemi Razoni’ydi. Ukrayna’dan yola çıkarak denetim noktasına dümen kıran ikinci yük gemisi NaviStar da belirlenen mevkiye demirledi.

Rojen ve Polarnet adlı diğer gemiler de Türk karasularına ulaştı. İstanbul’a gelen NaviStar adlı gemide denetleme yapıldı.

NaviStar; Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinden oluşan heyet tarafından denetlendi.

Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna’dan İrlanda’ya 33 bin ton mısır taşıyan Panama bayraklı NaviStar isimli gemide denetim faaliyetinin başarıyla tamamlandığını, geminin seyrine devam edeceğini açıkladı.

Rojen ve Polarnet isimli gemilerin denetimi ise yarın yapılacak.

İlk yük Derince’ye indirilecek

Çornomorsk Limanı’ndan hareket eden “Rojen” gemisi İstanbul açıklarına ulaştı
Denetimlerin ardından 13 bin ton mısır yüklü Malta bayraklı Rojen boğazlardan geçerek İngiltere’ye gidecek.

Polarnet adlı 3’üncü gemi de Türk kara sularına ulaştı. 12 bin ton mısır taşıyan Türk bayraklı Polarnet ise yükünü Türkiye’de boşaltacak.

Bu yük, İstanbul’da imzalanan mutabakatın ardından Ukrayna’dan yola çıkarak hedefine ulaşacak ilk sevkiyat olması bakımından önem taşıyor.

Gemi Derince limanında Ukraynalı yetkililerin de katılacağı törenle karşılanacak.

Ukrayna’dan 4 gemi daha çıkacak

Milli Savunma Bakanlığı, Bakan Hulusi Akar’ın temasları ve İstanbul’daki Müşterek Koordinasyon Merkezindeki yoğun çalışma ve koordinasyon sonucunda; bugün 1’i Odessa’dan, 3’ü Çernomorsk’tan olmak üzere 4 geminin Ukrayna limanlarından çıkış yapacağını açıkladı. 1 boş geminin ise Ukrayna limanlarına girişi planlandı.

“Sevkiyatlar için hazırlık ve koordinelere devam edilmektedir.” açıklaması yapıldı.

[UHA Haber Ajansı, 07 Ağustos 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.