enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’dan, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’da toprak sahiplerinin haklarının ihlaline sert tepki

Ukrayna’dan, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’da toprak sahiplerinin haklarının ihlaline sert tepki
21 Mart 2021
482
A+
A-

UHA HABER / Ukrayna, Putin’in imzasıyla dün itibarıyla yürürlüğe giren ve Rusya’nın işgal ettiği Kırım’ın bazı bölgelerinde yabancıların toprak sahibi olmasını yasaklayan uygulamaya tepki gösterdi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nikolenko, uygulamanın yok hükmünde olduğunu söyledi. Nikolenko, Kırım’daki Ukraynalı toprak sahiplerinin haklarının ihlal edilmesi konusunun, gerçekleşecek Kırım Platformu’nda ele alınacağını bildirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, dün Ukrayna resmi haber ajansı Ukrinform’a yaptığı açıklamada, Rusya’nın bir kez daha uluslararası hukuku görmezden geldiğini dile getirerek, kararnamenin hükümsüz olduğunu ve hukuki yükümlülüğü olmayacağının altını çizdi.

Nikolenko, Kırım’da Ukrayna’nın egemenliğinin tesisinden sonra hak ihlaline uğrayanların haklarının geri verileceğini bildirdi.

KIRIM PLATFORMU’NDA ELE ALINACAK

Nikolenko, Rusya’nın Kırım’ı Ruslaştırmaya devam ettiğini ifade ederek, Kırım’daki Ukraynalı toprak sahiplerinin haklarının ihlal edilmesi konusunun, gerçekleşecek Kırım Platformu’nda ele alınacağını kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 20 Mart 2020’de imzaladığı Rusya’nın işgal ettiği Kırım’ın bazı bölgelerinde yabancıların toprak sahibi olmasını yasaklayan kararname dün yürürlüğe girmişti. Yasa ile Kırım’daki çoğu Ukrayna vatandaşlarına ait topraklara el konulabilecek.

HABER : Ayyıldız Huri Kaptan & QHA

[UHA Haber Ajansı, 21 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.