enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’dan eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’e yaptırım: Mal varlığı donduruldu

Ukrayna’dan eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’e yaptırım: Mal varlığı donduruldu
20 Mart 2021
492
A+
A-

UHA HABER / Ukrayna, eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ve Başbakan Mikola Azarov’a yaptırım uygulama kararı aldı. Kiev yönetimi, 2014’te 100’den fazla kişinin öldüğü protestolar sonrasında Rusya’ya kaçan bu isimlerin mal varlıklarını ve mülklerini dondurdu, ülkeden sermaye çekmelerini yasakladı ve tüm devlet ödüllerini ellerinden aldı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Ukrayna Devlet Başkan Vladimir Zelenski, yaptırımların ayrıntılarını televizyondan yaptığı açıklamayla duyurdu.

Zelenski, yaptırımın daha erken alınmış olması gerektiğini söyledi: “Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin bu kararı iki kelimeyle açıklanabilir, mantıklı ve tuhaf. Zelenski, Ukrayna’nın bu tür yaptırımlar getirmesi mantıklı ve bunun 2014’ten beri yapılmamış olması garip.”

Ukrayna Güvenlik Servisi, Yanukoviç ile Azarov, eski Savunma Bakanı Pavlo Lebedev, eski Eğitim Bakanı Dmitro Tabaçnik ve dönemin bazı diğer yetkilileri için ekonomik yaptırım uygulanmasını konseye önerdi.

Açıklamada, ulusal güvenliği sağlamanın Ukrayna’ya ihanet etmiş olan kişileri adaletin önüne çıkarmayı gerektirdiği belirtilerek, “2014’te dönemin devlet liderleri, Rus işgaline izin verdiler. Bu nedenle hesap vermeliler.” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov da söz konusu kişilere ilişkin yaptırım kararı aldıklarını ifade etti.

  Yanukoviç’in lüks konutu ‘Yolsuzluk Müzesi’ oldu

Milyonlarca dolar yolsuzluk yaptığı iddia edilen Yanukoviç’in kaldığı lüks konut Mejigorye, bugün ‘Yolsuzluk Müzesi’ne çevrildi. Konutta deve kuşu çiftliği, klasik otomobil koleksiyonu, golf sahası, helikopter pisti ve hayvanat bahçesi gibi bölümler bulunuyor.

Ülkede Avrupa Birliği (AB) yanlıları, 21 Kasım 2013’te Yanukoviç yönetiminin AB Ortaklık Anlaşması görüşmelerini askıya alması üzerine, Kiev’deki Bağımsızlık Meydanı’nda protesto gösterileri başlattı ve gösterilerde 106 kişi hayatını kaybetti.

2014’te Rusya’ya kaçan Yanukoviç, kendisi aleyhindeki tüm iddiaları yalanladı ve “silahlı milliyetçi radikalleri”, kendisini kaçmaya iten protestolarda şiddeti kışkırtmakla suçladı.

Ukrayna mahkemesi, Yanukoviç’i, devlete ihanet, Ukrayna’nın devlet sınırlarının değiştirilmesine yönelik kasıtlı eylemlere ve Ukrayna’ya yönelik saldırılara yardımcı olmak suçlamalarıyla 4 Mayıs 2017’de yargılamaya başlamıştı.

Mahkeme, 2019’da, Yanukoviç’i “devlete ihanet” ve “Ukrayna’ya yönelik saldırılara yardımcı olmak” suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 20 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.