enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:56 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
11:35 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
08:00 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
00:05 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
01:04 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:47 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:40 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:10 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:09 Kocaeli’n Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:09 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
00:01 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna’da 440 Ceset Bulunan Toplu Mezar

Ukrayna’da 440 Ceset Bulunan Toplu Mezar
17 Eylül 2022
372
A+
A-

Ukrayna’da Rusya’nın işgalinden yakın bir zaman önce kurtulan İzyum şehrinde 440 ceset olan toplu mezar bulundu.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi  KALENİUK‘un haberine göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski Perşembe akşam yaptığı açıklamada, “Rusya her yerde arkasında ölüm bırakıyor ve bundan sorumlu tutulmalı” dedi.

Zelenski’nin danışmanı Mikailo Podolyak da, ormanda haçların görüldüğü bir mezarlık fotoğrafının üzerine İngilizce olarak “İzyum yakınlarında bulunan toplu mezarlardan sadece biri. Aylardır işgal altındaki topraklarda terör, şiddet, işkence ve toplu cinayetler kol geziyor. Tank göndermek yerine ‘savaşı dondurmak’ isteyen başka biri var mı? İnsanları kötülükle baş başa bırakmaya hakkımız yok” şeklinde bir Twitter paylaşımı yaptı.

UHA’ya konuşan Harkov bölgesi polis müdür Volodimir Timoşenko ise, mezarda 400’den fazla ceset olduğunun tahmin edildiğini söyleyerek, cesetlerin mezardan bugün çıkarılacağını açıkladı.

Reuters haber ajansı, İzyum şehrinde bulunan toplu mezarın 1990’lardaki Balkan savaşlarından bu yana Avrupa’da bulunan en büyük mezar olduğunu bildiriyor.

Binlerce Rus askerinin silah ve mühimmatlarını bırakarak bölgeden kaçmasının ardından Ukrayna güçleri İzyum şehrini geri almıştı.

Geçmişte askerlerinin zulüm yaptığını inkar eden Rusya, toplu mezar haberleriyle ilgili açıklama yapmadı.

[UHA Haber Ajansı, 17 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.