enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
06:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:10 (RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
07:36 Eğitimde Büyük Çöküş: Türkiye Avrupa’nın 61 Katı Eğitim Enflasyonu Yaşıyor!…
00:59 Terör ve İstihbarat!…
00:54 Türkiye-İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı….
00:49 Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi sonrası ortak bildiri yayımlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna: Zelenskyy, Rusya’nın ‘ülkemizi silmek’ istediğini söyledi

Ukrayna: Zelenskyy, Rusya’nın ‘ülkemizi silmek’ istediğini söyledi
3 Mart 2022
722
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna cumhurbaşkanı, Rusya’nın Kiev’e yönelik saldırısını kınadı ve çatışmanın roket ve bombalarla kazanılamayacağını söyledi. Ayrıca, bir füze saldırısının bir Holokost bölgesine zarar vermesinin ardından Yahudi halkını seslerini yükseltmeye çağırdı.

Celal KILIÇ, KİEV Muhabiri

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy Çarşamba günü Rusya’yı ülkesini ve tarihini “silmeye” çalışmakla suçladı.

Volodimir Zelenskiy

Volodymyr Zelenskyy, Kiev’de bir Holokost anıtına zarar veren bir Rus saldırısını kınadı

Rusya, altı gün önce başkent Kiev ve diğer şehirlere saldırılar düzenleyerek Ukrayna’yı işgale başladı. O zamandan beri,  yüz binlerce insan komşu ülkelerde güvenli bir yere kaçtı.

Bir video adresinde konuşan Zelenskyy, işgalin Perşembe (24 Şubat 2022) günü başlamasından bu yana yaklaşık 6.000 Rus askerinin öldürüldüğünü iddia ederek, Moskova’nın çatışmayı roket ve bombalarla kazanamayacağını da sözlerine ekledi.

Kiev'in merkezindeki Okhmadet çocuk hastanesinde bomba sığınağı olarak kullanılan bodrum katında bir kadın yeni doğan bebeğini kucağına alıyor.

Kiev’in merkezindeki Okhmadet çocuk hastanesinde bomba sığınağı olarak kullanılan bodrum katında bir kadın yeni doğan bebeğini kucağına alıyor.

Strike, Babyn Yar’a zarar veriyor

Zelenskyy ayrıca başkentteki bir televizyon kulesini vuran ve bir Holokost katliamının yapıldığı bölgeye zarar veren bir Rus füze saldırısını kınadı ve bunun “Rusya’daki birçok insan için Kiev’imizin tamamen yabancı olduğunu” gösterdiğini söyledi.

“Başkentimiz hakkında hiçbir şey bilmiyorlar. Tarihimiz hakkında. Ama tarihimizi silmek için emirleri var. Ülkemizi silin. Hepimizi silin” dedi.

Kiev'in yol kenarındaki televizyon kulesine füze saldırısı

Kiev’in TV kulesi, Babyn Yar Holokost Anıtı’nın yanında

Ukraynalı yetkililer, Babi Yar Holokost anıtının yakınında düzenlenen saldırıda beş kişinin öldüğünü söyledi. İkinci Dünya Savaşı sırasında, Alman işgal birlikleri bölgede 33.000’den fazla Yahudi’yi öldürdü.

Yahudi olan Zelenskyy, “Hepimiz Babyn Yar yüzünden tekrar öldük. Dünya bunun bir daha asla olmayacağına defalarca söz vermiş olsa da” dedi.

“Neler olduğunu görmüyor musun? Bu yüzden, dünya çapında milyonlarca Yahudi’nin sessiz kalmaması çok önemli. Çünkü Nazizm sessizlik içinde doğuyor. Sivillerin öldürülmesi için bağırın, Ukraynalıların öldürülmesi için çığlık atın. ”

Holokost’u anma örgütleri de saldırıyı kınadı.

Rusya, Kherson’un kontrolünü talep ediyor

Rus kuvvetleri, işgal başladığından beri beklenenden daha sert bir direnişle karşılaştı ve kendi zayiat rakamlarını açıklamadı.

Çarşamba günü, Rus ordusu güneydeki Kherson kentinin kontrolünü ele geçirdiğini iddia ederken, Mariupol ve Kharkiv’de bombardıman devam etti. Bu arada, büyük bir Rus konvoyu kuzeyden Kiev’e doğru ilerliyor.

Ukrayna’nın batısında bulunan DW muhabiri Mathias Bölinger, Kiev’e doğru ilerleyen devasa Rus askeri konvoyunun bundan sonra ne yapacağının net olmadığını söyledi.

“Bu sütunları bir süre orada dururken gördük. Ayrıca orada ne kadar durabilecekleri hakkında sorular var çünkü yanlarındaki tüm yakıt ve yiyecekler orada durdukları zaman tükenecek.”

EK Kaynaklar *Reuters, AP, AFP

[UHA Haber Ajansı, 03 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.