enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna: Türklerin sığındığı cami ateş altında

Ukrayna: Türklerin sığındığı cami ateş altında
12 Mart 2022
545
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna’nın Mariupol kentinde Türklerin sığındığı bir caminin Rus bombardımanından etkilendiği iddia edildi.

Ukrayna’nın doğusunda Azak Denizi kıyısındaki Mariupol kentinde Rus bombardımanından, içinde Türklerin sığındığı bir caminin de etkilendiği iddia edildi.

Reuters haber ajansının Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliğine dayandırdığı haberde caminin içinde 34’ü çocuk olmak üzere toplam 86 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bulunduğu kaydedildi.

Habere göre Büyükelçilik, yerel kaynaklara dayanarak “kentte sabah erken saatlerden itibaren cami dahil, şehre Rus topçu ateşinin sürdüğünü” bildirdi.

Направление обстрела в том числе по зданию мечети, сообщил советник мэра Мариуполя

Economist dergisinin Türkiye muhabiri Piotr Zalewski de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Rus birliklerinin Mariupol’deki camiyi topçu ateşine tuttuğunu”, camide 34’ü çocuk 86 Türk vatandaşının bulunduğunu, Mariupol belediye başkanı danışmanı Petro Andryuşçenko’ya dayandırarak duyurdu.

Reuters, Türk Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili henüz bir yorumda bulunmadığını kaydetti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, savaşın başlangıcından bu yana 13 bin 719 Türk vatandaşının Ukrayna’dan tahliye edildiğini bildirmişti. Ülkedeki Türklerin tahliyesi için çalışmalar devam ediyor.

[UHA Haber Ajansı, 12 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.